Free cookie consent management tool by TermsFeed

Probabil că toți cinefilii – și nu numai – se întreabă ce filme vor rula pe marile ecrane în anul 2023. Fie că ești fan Warner Bros., 20 Century Studios sau chiar Walt Disney Company, o întrebare rămâne aceeași: cu ce filme ne vom delecta fiecare dintre noi în decursul acestui an, indiferent de gusturile pe care le deținem în această arie specifică de divertisment.

Noi am ales ca în acest articol să vorbim despre filmele scoase în special de studioul de film și televiziune Warner Bros., renumit pentru filmele sale blockbuster, ce reușesc să aibă răsunătoare succese comerciale și nenumărate nominalizări Oscar. Dintre acestea putem enumera A star is born, Strania poveste a lui Benjamin Button dar și filme clasice, precum  Pe aripile vântului sau Casablanca.

Înainte de a escalada propriu-zis subiectul titlului, este bine să cunoaștem mici detalii despre această companie de producție de filme, ce distribuie materiale ce ajung să ruleze în cadrul oricărui ecran din orice casă. Sediul companiei își are locul în California, Burbank, iar personajele am putea spune că sunt chiar eponime, căci frații Warner sunt, în definitoriu, cei care au dat numele acestui mare studio.

Patru la număr, Harry, Albert, Sam și Jack au venit cu ideea, au creat conceptul, urmând ca în 1923 să dea drumul producției propriu-zise, reușind, iar în scurt timp să se situeze ca lider de piață în industria de bază, a filmelor, urmând ca mai apoi, să se extindă și în cadrul animațiilor, televiziunii, dar și în universul jocurilor video.

Barbie

Regie: Greta Gerwig

Data lansării: 21.06.2023

Tot Barbie? Sau prototipul se destramă? Aceasta este întrebarea pe care și-o vor pune majoritatea urmăritorilor după vizionarea filmului cu același nume. Margot Robbie și Ryan Gosling sunt cei care vor reuși să stârnească astfel de întrebări, prin intermediul personajelor pe care le vor interpreta, și astfel, aduce la viață personajele, într-un mod unic.

Cei doi vor putea demasca o nouă latură ascunsă a celor două personaje. Extrapolând, putem spune că personajele sunt personificate, căci dacă în forma standard, acestea sunt doar niște „obiecte”, propriu-zis, ei bine, în acest film ele vor căpăta trăsături de personalitate, conflicte interioare și intrigi ascunse ce vor declanșa, în definitoriu acțiunea filmului.

O simplă întrebare – ce este moartea? – adresată de o anume Barbie în mijlocul unei serate dansante, face ca tot iadul să se declanșeze peste mințile lipsite de grijă până în acel moment ale celorlalte personaje. „Din cauza” curiozității astfel stârnite, protagonista nu se va mai putea întoarce la viața ei obișnuită, ba chiar va spirala într-o adevărată „gaură de iepure”, atrăgându-și și perechea, Ken, în această aventură.

Ea va avea oprtunitatea să descopere ce este viața adevărată, în urma  unei simple dar definitorii  decizii de a alege sandaua murdară în locul tocului strălucitor, opțiune ce este oferită de „Morpheus” al fimului de față, Barbie cea ciudată, ce locuiește pe un vârf de deal, și ce va ajuta și ea la derularea acțiunii prin motivația ce i-o va aducei eroinei de a începe acest parcurs.

Meg 2: The trench

Regie: Ben Wheatley

Data lansării: 04.08.2023

Fiind o continuare a primei părți din seria filmelor „Meg”, partea a doua îl are ca protagonist pe renumitul actor Jason Statham, alături de care vor apărea și alte nume, precum cel al Siennei Guillory, Cliff Curtis, Shuyei Sophia Cai, Page Kennedy.

Deși din primele dezvăluiri părerile sunt împărțite, unii considerând acțiunea prea dramatică din cauza numărului prea mare de personaje secundare ce își pierd viața în film, el rămâne totuși un nume asupra căruia s-au creat multe așteptări. În definitoriu, promite a fi un film ce va fi pe gustul persoanelor ce iubesc suspansul, elementele surpriză si chiar adrenalina.

Celebrul Jason Statham îl va portretiza pe Jonas Taylor, care va trece printr-o serie de momente limită în confruntarea cu monștrii maritimi. Navigarea valurilor de mărimea unor tsunami și lupte cu megalodoni sunt doar câteva din momentele de încercare ale protagonistului dar și a celorlalte personaje, această luptă fiind declanșată doar de greșeală celor incluși de a fi deschis un „portal” subacvatic în care creaturi ascunse încă își făceau veacul nederanjate.

The Nun 2

Regie: Michael Chaves

Data lansării: 08.09.2023

Pentru iubitorii de filme de groază Warner Bros. și-a făcut de asemenea datoria pe acest an, reușind să ofere, din nou, o a doua parte și pentru filmul The Nun. Prima parte a fost îndrăgită de toți iubitorii de filme horror, dar în special de fanii români, deoarece secvența a fost filmată, după cum probabil știm, în România.

Cu toate acestea, din informațiile aflate, cea de-a doua parte va începe filmările în Franța, având primele probe de rulaj și fotografie în octombrie 2022. Astfel, în această parte, secvențe de film au fost dezvăluite deja unui public restrâns. Imaginile rezultate în urma publicării trailer-ului se găsesc și ele pe internet.

De data aceasta, terifianta călugăriță va reuși să sperie publicul prin aparițiile surpriză în timpul momentelor de exacerbat suspans, dar și prin înfățișarea absolut înspăimântătoare, lucru cu care nu putem fi niciodată îndeajuns de obișnuiți și care ne face mereu să tresărim în scaunele de cinema. Se pare că interesul călugăriței va fi focusat, de această dată asupra unui grup de elevi catolici ce în orice moment îi vor putea deveni victime și pot dispărea din peisajul filmului.

Dune II

Regie: Denis Villeneuve

Data lansării: 03.11.2023

Se pare că în 2023 Warner Bros. a fost axat pe creare de continuitate în cadrul filmelor deja prezente în portofoliul existent, așa că nu e de mirare că Dune va avea și el, de asemenea, o parte a doua încorporată în grila proprie. De altfel, filmul s-a bucurat de o popularitate imensă și de un box office de 402 milioane USD, astfel că cea de-a doua parte a filmului era mai mult decât necesară și binevenită.

Ceea ce ne este oferit până acum este un trailer destul de generos din punct de vedere al detaliilor, în care secvențe reprezentative din film se succed, reușind să redea o parte din emoția filmului în doar 2 minute și 22 de secunde. Dacă doar trailer-ul este atât de pregnant, ne putem deci imagina cât de impresionați vom fi de întreaga coloană cinematografică ce ne va ține ochii ațintiți pe ecrane pe întreaga derulare a filmului.

Provizoriu ne putem bucura, deci, de secvențe ce îl portretizează pe Paul Atreides (Timothée Chalamet), alături de Chani (Zendaya), ce vor începe să prezinte din ce în ce mai multă afecțiune unul față de celălalt. O altă secvență este dezvăluită, si anume cea în care Paul va încerca să „călărească” pentru prima oară un vierme de nisip. Deși i se oferă sfatul de nu încerca să impresioneze,  și de a o lua ușor, acestea nu ar fi acțiuni ce să fie în concordanță cu personajul principal.

Filmul a fost distribuit 100% în format IMAX, spre deosebire de precedentul, ce a beneficiat de această funcție doar în proporție de 40%.

Wonka

Regie: Paul King

Data lansării: 15.12.2023

Se pare că acesta este un an câștigător în materie de premiere de film pentru Timothée Chalamet, ce va reuși să aducă pe marile ecrane și  portretizarea lui Willy Wonka în filmul cu același nume. Filmul în sine poate fi considerat un spin-off al originalului Charlie și fabrica de ciocolată, secvență ce se concentrează pe dezvăluirea parcursului lui Willy Wonka până ce acesta a reușit să dețină faimoasa fabrică producătoare de dulciuri.

Putem spune că filmul este construit pe principiu de bildungsroman, deoarece ne este prezentat încă de la început visul lui Wonka de a deține o fabrică tematică, dar și încercările prin care va trece pentru a îndeplini acest vis. Industria dulciurilor este una controlată de cartele ale ciocolatei ce, în realitate sunt doar măști pentru a desemna oameni de afaceri avari.

Astfel că Willy Wonka va trebui să-și dezvolte din ce în ce mai mult aptitudinile creative și puterea de adaptare, găsind nenumărate giumbușlucuri și căi pentru a putea scăpa din situații limite. O secvență ni-l arată pe Wonka oferindu-le ciocolată acestor personaje, ciocolată ce îî face pe aceștia să se teleporteze cât mai departe în aer, lăsându-i undă liberă protagonistului pentru a se desfășura mai ușor.

Aquaman and The Lost Kingdom

Regie : James Wan

Data lansării:  20.12.2023

Aquaman and the lost kingdom îi va avea ca protagoniști pe Jason Momoa, Amber Heard, Nicole Kidman și Temuera Morrison, acestea fiind unele dintre numele cele mai răsunătoare în industrie. În cadrul CinemaCon au fost dezvăluite câteva secvențe de film, ce îl vor prezenta pe Arthur Curry lovit de o  criză existențială,  acesta având ca scop dorința de a deveni un conducător mai bun pentru oamenii lui și a-și menține, de asemenea, statutul de model drept de urmat.

Astfel că un indiciu pe care i-l oferă tatăl lui – când îi sunt aduse la cunoștință intrigile interioare ale fiului său – este acela de a se baza și pe fratele protagonistului, pentru că aventurile prin care aceștia doi vor trece ar putea fi răspunsul dilemei lui.

Black Manta, personajul negativ din film, în continuare dorește să distrugă Atlantida, având acces, de această dată, si la un trident ce îi oferă posibilitatea de a-și pune planul în aplicare și a-și exercita dominația. Putem spune, cu certitudine, că acest al doilea film este mult mai intrigant decât primul, beneficiind, de o derulare optimă, organică a secvențelor de film și o trecere naturală către cea de-a doua parte.

Toate aceste filme vor reuși să țină antrenați iubitorii de filme, în cele din urmă, asigurând o gamă largă și numeroase genuri ce vor putea fi vizionate. Voi ce filme așteptați cu nerăbdare să vedeți din cele menționate mai sus?

Share.
Avatar of Sorana

Absolventă a facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, secțiunea engleză-germană. Pasionată de tot ce înseamnă nou, frumos și dezvoltare personală.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.