Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când vine vorba de jocuri video ce urmează să fie lansate, trebuie să recunoaștem faptul că anul ce vine va fi unul mult mai bun pentru pasionații de gaming. 2022 n-a fost un an tocmai bun, în primul rând din cauza impactului condițiilor epidemiologice, multe dintre aparițiile cele mai așteptate fiind amânate, reprogramate pentru 2023, în timp ce dezvoltatorii s-au confruntat cu situații și provocări solicitante. Astfel, 2022 a fost un an relativ „liniștit” în ceea ce privește lansările de jocuri video, ceea ce a dat undă verde ca anul 2023 să fie plin de lansări de succes, așteptate de gamerii de pretutindeni. Una dintre cele mai mari apariții în materie de gaming a acestui an este FIFA 23, actuala generație de jocuri având, deja, un start foarte bun, iar lucrurile par să se îmbunătățească și mai mult. Marile studiouri de gaming au reușit să lanseze jocuri noi și inovatoare, cum ar fi Elden Ring (FromSoftware), Gosthwire (Tango Gamework: Tokyo), iar aparițiile de jocuri video 2023 continuă să împingă și mai mult limitele, redefinind de ce este capabilă industria gaming-ului. Și, din câte am putut observa, este capabilă de foarte multe.

În 2023, ne putem aștepta la un an plin de lansări calitative, și o mulțime de studiouri au început să dezvăluie, deja, proiectele de lansare și jocurile pe care le au în dezvoltare. Jocuri cu zombie, apocalipsă, explorări spațiale, lupte arcade, RPG, jocuri cu împușcături și storyline atractiv, jocuri care se bazează pe filme – cu alte cuvinte, jocuri video pentru toate gusturile, care să se alinieze chiar și așteptărilor celor mai pretențioși gameri. De asemenea, nu putem să nu luăm în considerare și lansarea PlayStation VR2, care va aduce cu sine o nouă generație de jocuri VR și, implicit, posibilitatea de a te imersa mult mai bine într-o „astfel de lume”. Din câte am observat, anul următor va fi unul uriaș pentru jocuri video 2023 de tip RPG. O mulțime de serii își vor lansa continuările de-a lungul anului viitor: Starfield, finalizarea jocului Baldur’s Gate III, Diablo 4, sunt doar câteva dintre titlurile care vor fi puse la dispoziția gamerilor anul viitor. Vom aborda, în articol, atât jocuri video de renume, cât și jocuri mai puțin cunoscute și ne vom axa mai mult pe acele titluri pe care cu siguranță nu ai vrea să le ratezi.

Iată ce jocuri video urmează să apară în decursul următorului an.

Atlas Fallen

De la dezvoltatorul jocului Lords of the Fallen (Deck13 Interactive), urmează să apară o nouă aventură fantastică, un joc ”semi-open world” în care vom redescoperi ținuturi străvechi, încă amenințate de forțe ale răului precum monștrii din dunele de nisip. Cu o acțiune fluidă ale cărei premise au fost prezentate deja în cadrul Gamescom 2022, abilitățile de luptă dintre cele mai speciale și complexe, eroi cu skill-uri efervescente, capabili să mânuiască arme legendare, se anunță a fi un joc care va reprezenta un pas uriaș pentru RPG-uri. Va fi disponibil pe platforme precum PlayStation 5, Xbox Series X/S, Windows PC.

Joc video Atlas Fallen
Atlas Fallen – Deck13, Focus Entertainment

Starfield

Se preconizează că acest joc va apărea undeva pe la începutul anului viitor, însă o dată oficială de lansare nu este încă disponibilă. O nouă serie care, de data aceasta, are drept punct de interes lumea spațiului, dezvoltată de către Bethesda Game Studios, referințe privitoare la gameplay fiind surprinse în cadrul Gamescom 2022, printr-un trailer. Este vorba despre explorări spațiale, lumi colonizate, noi facțiuni și zboruri spațiale periculoase, în care vei avea de-a face cu foarte multe amenințări neașteptate. Vom reveni cu mai multe detalii pe măsură ce vor fi disponibile.

Joc video Starfield
Starfield – Bethesda Game Studios

Avatar: Frontiers of Pandora

Parcă pentru a celebra apariția filmului Avatar II, această adaptare ”open world” a universului creat de către James Cameron urmează să apară undeva de-a lungul anului următor. Deși jocul a fost anunțat încă din 2017, fiind dezvoltat de către Massive Entertainment, odată cu trecerea timpului nu s-a mai auzit nimic de el. În schimb, în 2021, au fost dezvăluite primele „mostre” ale acestui joc. Un joc RPG în care vom putea întruchipa un războinic Na’vi în călătoria sa spre Western Frontier – o regiune nemaiîntâlnită în lumea fictivă Avatar. Inițial, de altfel, acest joc ar fi trebuit să apară în 2022, însă Ubisoft a confirmat că are întârzieri majore și, astfel, s-ar putea să apară pe la sfârșitul anului viitor. Disponibile pe platforme: PlayStation 5, Xbox seria X, Windows PC.

Joc video Avatar Frontiers of Pandora
Avatar: Frontiers of Pandora – Ubisoft

Baldur’s Gate III

Această serie RPG a apărut, deja, în 2020, însă urmează să fie finalizată de-a lungul anului 2023, cu un update major. Cu acțiune complexă, fascinantă, ce se desfășoară în lumea mistică a „tărâmurilor uitate”, acest joc este anticipat de câțiva ani încoace, iar restul poveștii sale se va lansa în 2023, implicit cu toate clasele de eroi pe care le implică. Așteptăm cu nerăbdare și mai multe detalii privitoare la data de lansare, deși speculăm că aceasta are să se plaseze undeva pe la mijlocul anului viitor. O serie RPG de lungă durată care, într-adevăr, a atras foarte mulți fani de-a lungul timpului și care, în sfârșit, va fi finalizată.

Joc video Baldur's Gate III
Baldur’s Gate III – Larian Studios

Everywhere

Un nou titlu de la Leslie Benzies, fost președinte de la Rockstar North, dezvoltator al jocului foarte renumit Grand Theft Auto. Deși nu avem prea multe detalii privitoare la joc, știm totuși că este descris ca implicând o experiență de gameplay ”multi-world”, concepută astfel încât să ofere gamerilor experiențe memorabile de joc. „Everywhere reușește să îmbine foarte echilibrat aventura, gameplay-ul, creativitatea și descoperirea într-o experiență de joc multi-world efectiv nouă, care redefinește modul în care jucătorii se conectează unii cu alții și cu lumea digitalizată din jurul lor”, a declarat dezvoltatorul despre acest joc.

Joc video Everywhere
Everywhere – Rockstar North

Street Fighter 6

Primul joc Street Fighter din ultimii șapte ani, iar de data aceasta dezvoltatorul Capcom vrea nu doar să aducă din nou în atenția publicului legendara serie, ci și să „redefinească” genul jocurilor de lupte cu noile sale moduri de joc World Tour, Battle Hub, dar și cu imagini și o grafică mult, mult mai realiste, realizate cu ajutorul RE Engine. Despre viitoarea apariția marca Capcom, Street Fighter 6, am scris mai mult într-un articol postat acum câteva luni, pe care îl găsești dând click aici. Suntem foarte entuziasmați de ceea ce ne va oferi noul joc – nu doar o grafică mult mai calitativă, ci și noi moduri de joc și poate chiar personaje și skill-uri cât mai speciale și neașteptate.

Joc video Street Fighter 6
Street Fighter 6 – Capcom

Marvel’s Spider-Man 2

Un alt joc ale cărui detalii sunt încă necunoscute, Marvel’s Spider-Man 2 nu are, încă, o dată oficială de lansare, însă știm că este extrem de așteptată această continuare a primei părți care a apărut în 2018. De asemenea, știm că va fi disponibilă pe PlayStation 5, iar diferite teasere și imagini au reușit să ne ofere câteva detalii privitoare la poveste, care confirmă faptul că îi vom revedea pe Miles Morales și Peter Parker drept Spider-Man, iar Venom va juca un rol extrem de important în joc – totuși, intriga, ideea de plecare nu este cunoscută încă. În orice caz, chiar ne așteptăm să fie un joc captivant, complex, așa cum ne-a obișnuit de fapt Insomniac Games, dezvoltatorul titlului, cu imagini originale și o grafică excelentă. Trebuie să mai așteptăm puțin.

Joc video Marvel’s Spider-Man 2
Marvel’s Spider-Man 2 – Insomniac Games

Diablo IV

Fără să exagerăm, probabil Diablo IV este unul dintre cele mai așteptate jocuri video 2023, și nu doar pentru că a fost anunțat încă din 2019, ci pentru că epica serie de jocuri, dezvoltată de către Blizzard Entertainment, are o multitudine de fani în întreaga lume. Imaginile privitoare la joc disponibile în mediul online ne indică noi clase de eroi, răufăcători, inamici și forțe ale răului cu care ne vom lupta și care vor fi redutabili și o mulțime de scheleți. Această serie de RPG-uri de acțiune promite să fie un salt extrem de mare pentru Diablo, iar Blizzar chiar face publice, periodic, detalii despre dezvoltarea aflată în curs de finalizare. Nu știm, încă, care este data oficială de lansare, dar va fi disponibil pe platforme precum PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows PC.

Joc video Diablo IV
Diablo IV – Blizzard Entertainment

Star Wars Jedi: Survivor

Continuarea jocului Star Wars Jedi: Fallen Order (2019), acest joc de aventură îl are în rolul protagonistului pe Jedi Cal Kestis, un tânăr care este însărcinat să continue evenimentele din originala poveste apărută acum trei ani, în încercarea de a supraviețui în galaxia devenită ostilă în urma Ordinului 66, cei care au ordonat uciderea, fără milă, a tuturor războinicilor Jedi. Un trailer al acestui joc a prezentat nu doar noi caractere și personaje, eroi, ci și o mulțime de intrigi complexe. Star Wars Jedi: Fallen Order, apărut în 2019, nu doar că a fost a cunoscut un succes extrem de semnificativ (apreciat atât de către jucători, ci și de către critici), dar a dovedit că se poate ca jocurile Star Wars în modul single player să aibă un viitor important în ceea ce privește dezvoltarea lor de către Electronic Arts. Va fi disponibil pe platformele următoare: PlayStation 5, Xbox Seria X/S, Windows PC.

Joc video Star Wars Jedi Survivor
Star Wars Jedi: Survivor – Electronic Arts

Alan Wake II

Vă amintiți de Alan Wake din 2010? După treisprezece ani mai târziu, jocul primește, în sfârșit, o continuare așteptată de către toată lumea. În primul rând pentru că Remedy Entertainment are în spate o bibliotecă efervescentă de jocuri de succes, cum ar fi Control (2019), jocul cu tentă de supernatural de aventură-acțiune, Max Payne (2001), legendarul joc, deși vechi, de tipul third person shooter, așa că ne așteptăm ca această continuare chiar să fie una care să se plieze pe așteptările (din ce în ce mai mari) ale fanilor. Până în momentul de față, știm că acest joc va fi de genul ”horror survival” – o adevărată surpriză înfricoșătoare pentru gamerii pasionați din întreaga lume. Va fi disponibil pe platforme precum PlayStation 5, Xbox Seria X/S, Windows PC. Abia așteptăm să vedem ce au făcut cei de la Remedy Entertainment și cum vor reveni, în forță, după mai bine de 13 ani de absență.

Joc video  Alan Wake II
Alan Wake II – Remedy Entertainment

Final Fantasy XVI

Una dintre cele mai de lungă durată francize, cel mai recent joc ”mainline” din această serie va fi lansat de-a lungul anului viitor (cel mai probabil, în vara anului 2023). Acest joc ne va aduce, din nou, în lumea Evului Mediu de inspirație europeană, acolo unde magia este ceva absolut firesc și lupta dintre giganți, monștri, creaturi magice și oameni este una continuă. Cu multe acțiuni ale armatei însărcinată să mențină pacea, vechile Mothercrystals care susțin piața, de data aceasta vom juca rolul unui arhiduce din Rosaria care trebuie să pornească într-o aventură periculoasă, sălbatică, în căutarea zeului întunecat Ifrit, care provoacă haos și moarte în ținutul amenințat de întuneric. Acești zei, cunoscuți sub numele de Eikons, vor juca un rol extrem de important în poveste, dar vor fi și niște luptători redutabili – primele imagini ale jocului, făcute disponibile în mediul online, ne-au arătat lupte însângerate, complexe, în care monștrii par de neoprit și doar cei cu experiență îi vor putea opri. Din ce știm, momentan jocul va fi disponibil doar pentru PlayStation 5.

Joc video Final Fantasy XVI
Final Fantasy XVI – Square Enix

Forspoken

Despre acest joc știm că va apărea la începutul anului, pe 24 ianuarie 2023, fiind disponibil pe platforme precum PC și PlayStation 5. Un nou joc de la Square Enix și Luminous Productions care pare să promită foarte multă – un nou joc video fantasy unic, RPG, în care vom întruchipa rolul lui Frey, o tânără din New York care ajunge pe un târâm magic, fantastic, unde descoperă că are puteri misterioase, imense, complexe și impresionante. Probabil cu un storyline foarte bun, momentan nu am avut parte de „priviri în culise”, ci doar faptul că presupune o dinamică fluidă și o serie de mișcări care implică lupte. Avem convingerea, totuși, că vom avea parte de o poveste plină de impact, profundă, în timp ce o vom ajuta pe Frey să-și descopere adevărata chemare și origine – asta dacă reușește să scape cu viață din această lume misterioasă.

Joc video Forspoken
Forspoken – Luminous Productions

Hogwarts Legacy

Acest joc va fi lansat pe data de 10 februarie 2023, pe platforme precum PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows PC, Nintendo Switch. Probabil nici nu mai este cazul să spunem că, într-adevăr, foarte multă lume și-a dorit un astfel de joc, care să imerseze gamerii în lumea magică a vrăjitorilor. Evident, inspirat din seria de romane scrisă de către autoarea J.K. Rowling, vom avea o lume magică, plină de creaturi bizare – multe poate inofensive, însă și mai multe periculoase. Trailer-ul jocului ne prezintă tărâmuri complexe, numai bune de explorat într-o aventură memorabilă, creaturi cu care să te împrietenești și știm că acest joc va integra multe părți ale francizei Harry Potter, pentru a crea o poveste autentică și cât mai îndrăgită de către public. Deși pare a avea un univers extraordinar de frumos, suntem curioși care va fi, de fapt, intriga jocului și punctul de plecare al acțiunii.

Joc video Hogwarts Legacy
Hogwarts Legacy – Avalanche Software, Warner Bros. Interactive Entertainment

The Wolf Among Us II

O continuare foarte așteptată a jocului The Wolf Among Us (2013), dezvoltat de către echipa de la Telltales Games, care probabil va apărea pe la începutul anului viitor. Până în momentul de față, știm că adaptarea benzii desenate( Fables, a lui Bill Willingham) va avea ca personaje pe Bigby Wolf și Snow White, care vor avea de rezolvat un caz cu adevărat misterios, asta de-a lungul aventurilor lor episodice. Plasat într-o iarnă în orașul New York a anilor ’80, Bigby va fi nevoit, de data aceasta, să se confrunte și cu lumea modernă, deoarece investigațiile sale s-ar putea „să ridice probleme” foarte complexe în dinamica societății. Din câte ști, jocul va fi disponibil pe PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Windows PC. Chiar suntem curioși cum au reușit dezvoltatorii să creeze povestea și dacă au rămas fideli benzilor desenate ale lui Bill Willingham.

Joc video The Wolf Among Us II
The Wolf Among Us II – Telltale Games, Adhoc Studio

Suicide Squad: Kill the Justice League

Un alt joc care se preconizează că va apărea pe la începutul anului viitor și care, inițial, trebuia să apară undeva de-a lungul anului acestuia (între timp, veștile despre joc au dispărut complet), Suicide Squad: Kill the Justice League este în drum spre lansare. Descris ca fiind un joc care implică aventură, ”open world”, bazat pe narațiune, în care poți juca rolul diferiților membri ai Suicide Squad – King Shark, Deadshot, Harley Quinn, Captain Boomerang – într-o misiune de salvare a planetei care presupune prinderea răufăcătorului care are abilitatea de a controla, fără regrete, mințile oamenilor: Brainiac. Iar acesta a început să-i controleze pe cei eroii din Liga Dreptății, așa că va trebui să te lupți cu personajele pe care le cunoaștem cu toții: Superman, The Flash, Wonder Woman, toți fiind posedați de către Brainiac. Vor exista, din câte știm, și mai multe moduri de joc, precum cooperativ, solo, putând oricând să-ți schimbi personajul pe care îl întruchipezi. Sincer, are toate premisele de a fi un joc cu adevărat bun, și sperăm că și partea grafică va fi una de calitate.

Joc video Suicide Squad Kill the Justice League
Suicide Squad: Kill the Justice League – Rocksteady Studios

Alte jocuri video 2023 care vor apărea de-a lungul anului următor sunt următoarele:

 • Aliens: Dark Descent (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Ark 2 (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Chants of Sennaar (Nintendo Switch, PC)
 • Cocoon (PC, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Coffee Talk Episode 2: Hibiscus & Butterfly (Nintendo Switch, PS4, Xbox One)
 • Disney Dreamlight Valley (Mac, Nintendo Switch, PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Dordogne (Nintendo Switch, PC)
 • EA Sports PGA Tour (PS5, Xbox Series X/S)
 • Earthlock 2 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes (PC, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Eternights (PC, PS4, PS5)
 • Everspace 2 (PC, PS4, Xbox One)
 • Exoprimal (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Final Fantasy 7 Rebirth (PS5)
 • Flintlock: The Seige of Dawn (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Forza Motorsport (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Gunbrella (Nintendo Switch, PC)
 • Hell Is Us (PC, PS5, Xbox Series X/S)
 • Hyper Light Breaker (PC)
 • Hytale (Mac, PC)
 • Kerbal Space Program 2 (PC, PS4, Xbox One)
 • Layers Of Fears (PC, PS5, Xbox Series X/S)
 • Leap (PC, PS4, PS5)
 • Lightyear Frontier (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Mina the Hollower (Mac, PC)
 • My Time At Sandrock (PC)
 • Ravenlok (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Redfall (PC, Xbox Series X/S)
 • Replaced (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • RoboCop: Rogue City (PC)
 • S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl (PC, Xbox Series X/S)
 • Skate Story (PC)
 • Tchia (PC, PS4, PS5)
 • Test Drive Unlimited: Solar Crown (Nintendo Switch, PC, PS5, Xbox Series X/S)
 • The Invincible (PC, PS5, Xbox Series X/S)
 • The Last Case of Benedict Fox (PC, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild Sequel (Switch)
 • The Texas Chainsaw Massacre (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)
 • Time Flies (Nintendo Switch, PC, PS4, PS5)
 • You Suck At Parking (PlayStation 5, PlayStation 4, Switch)
 • The Lords of the Fallen (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC)
 • The Plucky Squire (PlayStation 5, Xbox Series X/S, Switch, PC)
 • The Texas Chainsaw Massacre (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC)
 • The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution (Quest, PlayStation VR)
 • The Wolf Among Us 2 (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC)
 • Thirsty Suitors (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC)
 • Time Flies (PlayStation 5, PlayStation 4, Switch, PC)
 • Tron Identity (PC)
 • Ultimate Fishing Simulator 2 (PC)
 • Under the Waves (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC)
 • V Rising (PC)
 • Valheim (PC), Valheim (PC), (Xbox Series X/S, Xbox One)
 • Wo Long: Fallen Dynasty (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC)
 • You Suck At Parking (PlayStation 5, PlayStation 4, Switch)
 • Minecraft Legends (Xbox Series X/S, Xbox One, Switch, PC)
 • Moving Out 2 (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC)
 • My Time At Sandrock (PC)
 • Nightingale (PC)
 • Nine Sols (PC)
 • Off The Grid (PC);
 • Pacific Drive (PlayStation 5, PC)
 • Palworld (PC)
 • Park Beyond (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC)
 • Payday 3 (PC);
 • Pikmin 4 (Switch)
 • Planet of Lana (Xbox Series X/S, Xbox One, PC)
 • Pragmata (PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC)
 • Prehistoric Kingdom (PC)
 • Ravenswatch (PlayStation 5, PC)

Cam acestea sunt principalele jocuri video 2023 care urmează să apară de-a lungul anului care urmează. După cum poți observa, foarte multe continuări, dar și titluri noi, jocuri care trebuiau să fie lansate în anii trecuți, însă au întâmpinat dificultăți. Ce apariții de jocuri video 2023 te entuziasmează? Așteptăm recomandările tale în secțiunea de comentarii și, de altfel, dacă mai știi și alte titluri care nouă ne-au scăpat (și știm că, într-adevăr, ne-au scăpat multe, dat fiind faptul că următorul an se anunță a fi unul foarte bogat în industria gaming-ului), așteptăm cu mare nerăbdare răspunsurile tale. Până atunci, nu uita să consulți și alte liste de pe site-ul nostru, cum ar fi cea cu jocuri românești sau jocuri inspirate din SF, jocuri vechi ale copilăriei.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Un comentariu

 1. Avatar of George

  O multime de titluri faine! As mai adauga si jocul Gollum, care trebuia sa apara anul acesta pe 1 septembrie dar cel mai probabil o sa apara la inceputul anului urmator, fiindca a fost amanat „cateva„ luni! Multumesc pt articol!

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.