Free cookie consent management tool by TermsFeed

După mai bine de 6 ani de așteptare de la ultima versiune a jocului, lansarea Street Fighter 6 de către Capcom a fost anunțată oficial, ceea ce cu siguranță este o veste mult așteptată în rândul fanilor acestei francize de jocuri cu lupte. Mai mult decât atât, franciza iconică de jocuri de luptă sărbătorește anul acesta cea de-a 35-a aniversare. De asemenea, trailerul jocului a fost lansat, ceea ce a stârnit și entuziasmat și mai mult jucătorii pasionați. Chiar și logoul jocului este un subiect de discuție efervescent prin forumurile de gaming.

Capcom speră că Street Fighter 6 să aibă o lansare mai bună decât predecesorul său. Street Fighter 5 s-a jucat, într-adevăr, foarte mult pe PS4 și PC în 2016, când a apărut, însă a fost mai puțin cotat din cauza a numeroase bug-uri și probleme cu serverele. În cele din urmă, jocul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare, în special datorită revizuirilor ulterioare, Arcade și Champion Edition, ce au fost întâmpinate mai bine decât versiunea inițială.

Trailerul noului joc Street Fighter 6

Trailerul nu prezintă niciun gameplay propriu-zis, dar sugerează că Street Fighter 6 va avea un stil artistic și o estetică mai realiste decât jocurile anterioare din serie. Detaliile disponibile despre Street Fighter 6 nu sunt prea multe în aceste momente, însă Capcom a promis că mai multe vești despre noul joc vor fi comunicate la vară. În timp ce așteptăm cu nerăbdare și alte detalii oficiale, descoperă în continuare câteva specificații referitoare la viitoare generație a jocului Street Fighter.

Dată de lansare Street Fighter 6

Data de lansare oficială a jocului Street Fighter 6 nu a fost confirmată încă, însă există speculații în mediul online care ne fac să credem că data de lansare ar fi undeva în a doua jumătate a acestui an. În orice caz, cu siguranță vom afla mai multe la evenimentul E3 din iunie, 2022.

Anumite zvonuri susțin că lansarea Street Fighter 6 a fost inițial amânată, probabil din cauza condițiilor epidemiologice actuale sau din cauza unor modificări interne care au schimbat dinamica jocului. Aceleași zvonuri spun, de asemenea, că Street Fighter 6 va fi lansat după luna septembrie, cu actualizări majore planificate pentru 2023 și 2024.

Sunt disponibile precomenzi pentru Street Fighter 6?

Deoarece nici data de lansare oficială nu a fost anunțată, precomenzile pentru Street Fighter 6 nu sunt încă disponibile. Din nou, acestea ar putea deveni valabile abia la vară. În orice caz, vom verifica în mod constant acest lucru și, în funcție de situație, vom reactualiza acest articol.

Pe ce platforme se va putea juca Street Fighter 6?

Capcom nu a confirmat încă accesibilitatea jocului Street Fighter 6 în funcție de platformă. Cu toate acestea, jocul anterior din franciză, Street Fighter 5, a fost lansat pe PS4 și PC, precum și pe o mașină arcade fizică.

Zvonurile din online sugerează că Street Fighter 6 ar putea lărgi orizonturile de disponibilitate ale francizei, prin lansarea pe PC, PS4, PS5, Xbox One și Xbox Series X/S, însă acest lucru nu a fost confirmat încă.

Street Fighter 6 gameplay

Nu există vreun videoclip care să scoată în evidență un gameplay specific al jocului Street Fighter 6. Primul trailer al jocului pare să sugereze faptul că grafica este mult îmbunătățită, mai realistă, dar nu oferă prea multe informații în ceea ce privește modul de joc.

Street Fighter 6

Se presupune că dinamica de bază a acestei francize de lupte 2D va rămâne intactă, dar nu putem exclude, din start, faptul că va avea și schimbări majore, având în vedere cât de mult a evoluat tehnologia de gaming în cei 6 ani trecuți de la lansarea Street Fighter 5.

Dezvoltatorii au declarat că au realizat Street Fighter „cu scopul de a ridica genul jocurilor de luptă la un nou nivel în lumea sporturilor de performanță, utilizând în același timp o tehnologie de dezvoltare de ultimă oră, pentru a produce o experiență de joc captivantă și intensă”.

Street Fighter 6 poveste

Se pare că povestea din Street Fighter 6 o va continua pe cea din Street Fighter 5, de acolo de unde a rămas. Trailerul jocului îl înfățișează pe Ryu, unul dintre caracterele favorite ale francizei, înfruntându-se cu un artist în arte marțiale pe nume Luke – acesta din urmă fiind adăugat în Street Fighter 5 odată cu ultima actualizare oficială a listei de caractere.

În general, seria de jocuri Street Fighter chiar are o poveste mult mai profundă decât ar putea crede cei care nu sunt fani ai jocului, așa că ar fi interesant de văzut unde se încadrează acest joc în cronologia francizei și, în aceeași măsură, în narațiunea generală a acesteia.

Street Fighter 6 logo

Iată un lucru la care, probabil, nu ne așteptam să devină un subiect de discuție atât de furtunos: logo-ul jocului Street Fighter 6 s-a aflat în centrul unei mari polemici, pe rețelele de socializare. Pe Twitter, Aurich a subliniat că noul logo „SF6” seamănă foarte mult cu o imagine banală pe care oricine o poate achiziționa ieftin din biblioteca de imagini de stoc a Adobe.

Capcom nu a oferit niciun răspuns, în schimb. Cu toate acestea, putem să ne gândim că aceasta poate fi o strategie inspirată de marketing care să readucă în atenția jucătorilor faptul că Street Fighter 6 va fi lansat, în sfârșit, după 6 ani în care nu s-a mai auzit nimic despre continuarea francizei.

Street Fighter 6 logo
Street Fighter 6 logo

Listă caractere Street Fighter 6

Oficial vorbind, singurele personaje „confirmate” (deoarece se regăsesc în trailerul jocului) pentru a face parte din lista de caractere Street Fighter 6 sunt Ryu și Luke.

Din păcate, nu există, încă, o listă oficială care să vizeze cine ar mai putea fi prezent în viitorul joc, dar fanii ar trebui să se aștepte la aproximativ 25 de noi personaje în listă. La sfârșitul lunii februarie, EvntHubs a realizat un sondaj privitor la care ar fi caracterele pe care fanii doresc să le regăsească în viitorul Street Fighter 6. Primele 25 sunt: Ryu, Chun-Li, Ken, Dudley, Juri, Fei Long, Cammy, Guile, Makoto, Akuma, Zangief, Sagat, C. Viper, Menat, Rose, Sakura, Guy, Sodom, G, Dee Jay, Gouken, Alex, Hugo, M. Bison și Dhalsim.

Dacă vă amintiți, Street Fighter 5 a avut o mulțime de expansiuni în curs de desfășurare în trecut, cu multe personaje noi adăugate aproximativ de fiecare dată. Acest lucru s-a concretizat, în cele din urmă, în posbilitatea de a juca cu 46 de caractere, mai multe decât în orice alt joc anterior al francizei. Capcom a indicat că jucătorii se pot aștepta la o listă chiar mai mare pentru Street Fighter 6, într-un amestec de caractere vechi și noi.

Mai multe jocuri marca Capcom

De asemenea, Capcom a anunțat și dezvoltarea și lansarea unei noi compilații de jocuri de luptă pentru PS4, Xbox, PC și Nintendo Switch. Denumită Capcom Fighting Collection, aceasta va fi lansată anul acesta, pe data de 24 iunie, și include următoarele titluri de jocuri video:

  • Cyberbots: Full Metal Madness
  • Darkstalkers: The Night Warriors
  • Hyper Street Fighter II: The Anniversary Edition
  • Night Warriors: Night Warriors: Darkstalkers’ Revenge
  • Red Earth
  • Super Gem Fighter Mini Mix (Pocket Fighter)
  • Super Puzzle Fighter II Turbo
  • Vampire Savior: The Lord Of Vampire
  • Vampire Hunter 2: Darkstalkers’ Revenge
  • Vampire Savior 2: The Lord of Vampire

Vom reactualiza periodic articolul, revenind cu detalii pe măsură ce acestea vor fi anunțate și puse la dispoziție publicului larg.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.