Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ultimul model al consolei de jocuri video PlayStation 5, lansat în noiembrie 2020, a avut vânzări record în primele luni de la apariție. Sony a emis un comunicat în care a anunțat că a vândut peste 13 milioane de console PS5 din stocul deja limitat, inclusiv în România, dar a avut grijă să atenționeze cumpărătorii că numărul acestora este limitat din cauza lipsei generale de componente. Cu toate acestea, compania încă era capabilă de producerea a încă aproximativ 23 de milioane de console prognozate a fi vândute deja până la jumătatea anului 2022.

Ce specificații tehnice inovatoare are PS5?

specificatii playstation 5

Noua consolă de jocuri prezintă caracteristici superioare care oferă pasionaților de gaming posibilitatea unei experiențe de joc mult mai calitativă. Jocuri cu rată de cadre ridicată și fluidă, de până la 120 cps, pentru jocurile compatibile, cu suport pentru ieșire de 120 Hz pe afișajele 4K (de aceea e bine să ai deja un smart TV bun). Pe lângă asta, faptul că noua consolă dispune de un SSD ultra-rapid ca dotare standard permite jocurilor să se încarce și să ruleze mult mai rapid decât în cazul unei console cu HDD clasic. PS5 poate rula jocuri la rezoluție 4K și 60 fps, fără întreruperi sau întârzieri între acțiunea jucătorului și reacția serverului.

Consola PS5 are un procesor Zen cu 2 până la 8 nuclee, 16 GB RAM GDDR6, disc USB, motor audio 3D, player de disc Blu-Ray 4K, placă video RDNA 2 cu putere de procesare mult superioară față de PS4 PRO (NEO). PS5 a mai venit și cu o serie de inovații în ceea ce privește controller-ul DualSense cu feedback haptic, triggere adaptive, apărând în timp și colecții de jocuri pentru această nouă platformă de gaming.

Datorită specificațiilor tehnice care au atras atenția multor persoane și a feedback-urilor pozitive din partea cumpărătorilor, PS5 a devenit una dintre cele mai rapid vândute console din istorie. Cu toate acestea, Sony a avut stocuri limitate de PS5 din cauza crizei de cipuri și semiconductori datorate întreruperii lanțului global de distribuție, furnizare și aprovizionare. Mai mult decât atât, din cauza acestor motive, prețurile au continuat să crează dată fiind diferența mare dintre cerere și ofertă.

Stocuri PS5 Romania

playstation 5

După ce stocurile oficiale au fost epuizate rapid chiar din faza de precomandă, au început să apară numeroase anunțuri chiar și pe OLX, la prețuri mult mai mari decât pe site-urile de domeniu. Din păcate, încă există o criză consolelor PS5 în România, care nu știm când se va remedia. Nu există o dată oficială a unui restoc la magazinele online (sau fizice), cum ar fi eMAG, evoMAG, Quickmobile, Altex, Flanco. Tot ce poți face este să urmărești periodic anunțurile și să verifici stocurile.

Există site-uri care vând PS5 și au opțiunea de a-ți trimite o alertă în momentul în care își fac restoc iar consola este din nou disponibilă. Pentru cele care nu-ți oferă această posibilitate de contorizare, tot ce poți face este să verifici, așa cum am spus, constant stocurile.

Unde găsești stocuri PS5 Romania

sony ps5 romania

Mai sunt câteva console PS5 pe stoc în România, iar unele dintre ele sunt chiar ultimele bucăți. De asemenea, deși nu ca acum câteva luni, criza s-a mai potolit și cererea raportată la oferă s-a mai echilibrat. Am făcut un mic research și am găsit câteva magazine, dincolo de anunțurile postate de diferite persoane pe platformele de retail, unde consola PS5 este încă disponibilă:

 1. Cel.ro – PS5 la prețul de 4.299 RON;
 2. Carreffour.ro – PS5 la prețul de 4.599.9 RON (poți verifica dacă este disponibil și în magazinul fizic din apropierea ta);
 3. g2a.com – PS5 la prețul de 3.597.29 RON;
 4. vexio.ro – PS5 la prețul de 4.599 RON;
 5. wannder.ro – PS5 la prețul de 4.399 RON;
 6. evomag.ro – PS5 la prețul de 4.999 RON;
 7. mobistores.ro – PS5 la prețul de 4.450 RON;
 8. typec.ro – PS5 la prețul de 4.599 RON;
 9. bekid.ro – PS5 la prețul de 6.999 Ron, cu 3 jocuri incluse;
 10. flax.ro – PS5 la prețul de 4.746 RON;
 11. emag.ro –PS5 la prețul de 4.890 RON;
 12. melarox.ro – PS5 la prețul de 5.367 RON;
 13. pricy.ro – PS5 la prețul de 5300 RON.

Acestea sunt site-urile și magazinele online unde găsești stocuri PS5 Romania. Așteptăm în rubrica de comentarii părerile tale referitoare la cum funcționează consola de ultima generație și cât de plăcută și inovatoare este experiența ta de gaming.

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.