Free cookie consent management tool by TermsFeed

Seria de jocuri FIFA, începută în anul 1993, produsă de Electronic Arts și distribuită sub numele de EA Sports, este probabil cea mai populară serie de jocuri dedicată fanilor fotbalului din toate timpurile. Cum fanii abia așteaptă noua generație a acestui joc, FIFA 23, ne-am gândit să vă punem la dispoziție informațiile disponibile pe piață despre noul joc FIFA 23.

tot ce trebuie sa știi despre FIFA 23
Tot ce trebuie sa știi despre FIFA 23

Deși FIFA 23 nu a fost încă anunțat oficial de către EA, acest lucru este, mai mult decât sigur, o simplă chestiune de timp, întrucât data de lansare a seriei este, în aceste momente, destul de previzibil, undeva la începutul toamnei.

Mai puțin previzibil este, însă, cum va arăta viitorul joc. Dar mai ales cum se va numi acesta, întrucât EA Sports a declarat că au în vedere ideea de a redenumi seria de jocuri. În schimb, avem informații și despre acest lucru.

Iată ce știm până în aceste momente despre viitorul joc FIFA 23.

Când va fi lansat FIFA 23?

Deși nu există o dată de lansare oficială, FIFA 22 a fost lansat pe data 26 septembrie 2021, iar FIFA 21 pe data de 5 octombrie 2020. Așa că, dacă EA Sports urmează aceeași tendință ca cea abordată anii trecuți, atunci FIFA 23 ar putea fi lansat oficial undeva pe la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie.

Trailer oficial FIFA 23

Trailer oficial FIFA 23

Cum se va numi noua generație a jocului FIFA?

Nu este încă clar dacă FIFA 23 va avea sau nu acest nume, ducând mai departe tradiția francizei de jocuri. În octombrie, 2021, EA Sports a anunțat că are în vedere posibilitatea de a redenumi seria de jocuri FIFA. Într-o postare pe blog referitoare la lansarea FIFA 22, dezvoltatorul a abordat și această idee, pe lângă planurile de viitor în ceea ce privește viitoarele generații ale celebrului joc: „(…) explorăm, de asemenea, ideea de a redenumi jocurile noastre globale de fotbal EA Sports, iar acest lucru înseamnă să revizuim acordul nostru cu FIFA privind drepturile de denumire, care este diferit de toate celelalte parteneriate și licențe oficiale ale noastre cu persoane din lumea fotbalului”.

Un clip video despre de ce FIFA 23 va fi ultimul joc sub această denumire

În același timp, echipa EA a precizat că este pe deplin conștientă de cât de importante sunt competițiile și ligile naționale, precum și cluburile, stadioanele și jucătorii populari la nivel mondial pentru „autenticitatea”  seriei de jocuri FIFA. Din aceste motive, își canalizează multă energie pe ceea ce le oferă celor peste 300 de parteneri licențiați ce le permit accesul la utilizarea imaginilor: peste 17.000 de sportivi din aproximativ 700 de echipe, 100 de stadioane și 30 de ligi din întreaga lume.

EA Sports investește în permanență în parteneriatele și licențele pe care le are și care au conferit, în cele din urmă, popularitate seriei de jocuri FIFA: este singurul joc în care poți juca, în mod autentic, în competiții și campionate precum UEFA Champions League, UEFA Europa League, Premier League, Bundesliga.

EA nu a oferit întocmai un motiv explicit pentru această posibilă schimbare, dar nu ne putem gândi decât la faptul că aceasta plătește, probabil, destul de mult pentru a licenția și denumirea „FIFA” în jocurile dezvoltate. În cele din urmă, renunțarea la acest „brand” i-ar putea ajuta să economisească bani și, astfel, să investească mai mult în dezvoltarea anumitor aspecte ale jocului. În final, un articol VGC a sugerat că FIFA 23 ar putea fi numit ca atare, dar că acesta ar putea fi ultimul joc din legendara serie FIFA.

Pe ce va platforme va fi disponibil noul joc FIFA 23?

Este posibil ca FIFA 23 fie lansat pe Xbox Series X, Xbox Series S, PS5, PC și Nintendo Switch. Dacă noul FIFA se va lansa pe aceleași platforme ca și predecesorul său, FIFA 22, atunci acesta va fi accesibil și pe Xbox One, PS4 și Google Stadia.

Cross platform – o nouă posibilitate de a juca FIFA 23

Din zvonurile care circulă în mediul online, se pare că FIFA 23 va avea opțiunea de cross play/cross platform („joc încrucișat”, pe platforme diferite), ceea ce înseamnă că cei care utilizează Xbox, PlayStation sau PC, pentru prima dată în istorie, vor putea juca unul cu celălalt FIFA.

fifa 23 cross platform
FIFA 23, primul joc FIFA ce va fi disponibil cross platform

Mai mult decât atât, vor putea face asta în toate modurile de joc ale noului FIFA 23. Cu toate acestea, nu se știe nimic în legătură cu situația în care se vor putea face transferuri Ultimate Team pentru fiecare platformă sau dacă va exista una comună pentru toate versiunile de joc.

FIFA 23 va avea un mod de joc numit Cupa Mondială FIFA

FIFA 23 va include, aparent, un nou mod de joc numit Cupa Mondială FIFA, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Ultima dată când modul Cupa Mondială a fost prezent într-un joc video EA Sports a fost în mai 2018, odată cu lansarea unui DLC gratuit pentru FIFA 18, care a inclus toate cele 32 de echipe participante și toate cele 12 stadioane folosite în competiție.

Deși fotbalul feminin a început să facă parte din franciza FIFA încă din 2016, jucătorii au putut folosi sportivele din echipele lor naționale doar în modul de start din FIFA 22, neputând fi folosite în cel mai popular mod de joc al FIFA, și anume FIFA Ultimate Team.

FIFA 23 va prezenta mai mult interes pentru fotbalul feminin

Potrivit Xfire, FIFA 23 va include o serie de licențe oficiale a unor ligi de fotbal feminin, cum ar fi FA Women’s Super League, FLYERALARM Frauen-Bundesliga, National Women’s Soccer League și D1 Arkema. Asta ar putea permite jucătorilor să selecteze echipe feminine de fotbal pentru prima dată în istoria seriei de jocuri FIFA.

Ce ediții și versiuni ale FIFA 23 vor exista și cât costă?

Dacă lucrurile vor funcționa ca de obicei, vor apărea diferite ediții și versiuni ale FIFA 23. Acestea, probabil, vor fi parțial diferite în funcție de platforma utilizată, dar mai ales prin bonusurile care sunt incluse în diferitele ediții. Prețul, bineînțeles, variază în funcție de ediție. Ne așteptăm ca FIFA 23 să aibă cel puțin aceeași gamă de versiuni ca FIFA 22.

Iată care au fost prețurile (inițiale, fără reducere) pentru diferitele versiuni ale FIFA 22. Pentru FIFA 22, prețurile probabil vor fi puțin mai mari, dar tot în jurul acestor valori.

ConsolăEdiția StandardEdiția Ultimate
PS5389 RON479 RON
PS4339 RON479 RON
Xbox One339 RON479 RON
Xbox Series X/S389 RON479 RON
PC339 RON389 RON
Google Stadia339 RON479 RON
Nintendo Switch229 RON
Tabel cu prețurile jocului FIFA 22
Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.