Free cookie consent management tool by TermsFeed

Meta a reușit să devină în ultimele zile un subiect de vâlvă pentru cei din domeniul tech, dar nu numai, deoarece acest anunț este, de fapt, de interes, pentru orice utilizator al social media ce își dorește siguranță în mediul virtual.  Dacă nu cu mult timp în urmă, TikTok a avut o „altercație” cu autoritățile americane pe același principiu, a situației GDPR, se pare că nici Meta nu este în topul companiilor ce asigură protecția datelor utilizatorilor într-un mod optim.

Conform informațiilor prezente, Meta este datoare cu 1,2 miliarde euro, iar, în cazul platformei Facebook, cel puțin, transferul de date al utilizatorilor europeni către Statele Unite va fi întrerupt. Cu toate acestea, compania asigură derularea activității în parametri normali, utilizatorii putându-se bucura de toate funcțiile cu care Meta ne-a obișnuit.

Reprezentanții Meta declară faptul că nu vor rămâne impasibili, și că vor face apel asupra deciziilor luate anterior de către Autoritatea din Irlanda. Notăm, „amenda nejustificată și neesențială” va fi contestată de reprezentanții Meta, aceștia considerând-o un afront asupra capacității lor de a gestiona cu succes datele utilizatorilor săi.

Este important totuși de adus la cunoștință faptul că dacă se va dovedi că pedeapsa în bani este justificată, acest lucru înseamnă că multinaționala deținută de Zuckerberg nu și-a făcut datoria morală de a reuși să păstreze date cu caracter personal sub sigiliul propriei companii, neoferind astfel securitatea și siguranța atât de necesară pentru utilizatorii săi.

Numărul persoanelor ale căror date personale au fost „scurse” în spațiul virtual se pare că ar fi de 533 milioane, aceste informații ajungând la dispoziția hackerilor. Penalizarea dată de Comisia pentru protecția datelor din Irlanda asupra Meta reprezintă suma cea mai mare cu care a fost amendată o companie de tehnologie până acum. Dacă până în momentul de față, Amazon deținea recordul, cu un palmares cu 746 milioane în dări, acum Meta „câștigă” în mod detașat această competiție a sancțiunilor.

Sursă: politico.eu

Share.
Avatar of Sorana

Absolventă a facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova, secțiunea engleză-germană. Pasionată de tot ce înseamnă nou, frumos și dezvoltare personală.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.