Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ben Affleck este o figură reprezentativă a industriei cinematografice, remarcându-se printre cei mai versatili și talentați actori. Cu o carieră remarcabilă atât în actorie, dar și regie, scriere și producție, Ben Affleck are până în prezent un parcurs impresionant în lumea filmului.

Născut în 1972, el a cucerit încă din tinerețe inimile spectatorilor cu interpretări memorabile, motiv pentru care, în ziua de astăzi există o mulțime de filme cu Ben Affleck. În timp ce încă studia în Los Angeles la Occidental College, acesta a început să-și facă apariția în filme clasice ale anilor ’90, precum: Buffy the Vampire Slayer (1992), School Ties (1992) și Mallrats (1995).

Totuși, momentul în care Ben Affleck a devenit cu adevărat cunoscut, s-a întâmplat în 1997, atunci când împreună cu Matt Damon a scris drama Good Will Hunting. Filmul a avut un succes deosebit la box-office, cu încasări de peste 225 milioane de dolari. Prin intermediul filmului s-au obținut două premii Oscar, unul pentru Affleck și Damon pentru cel mia bun scenariu original, în timp ce al doilea a mers către Robin Williams, unul dintre actorii principali.

Cariera lui Ben Affleck se întinde pe foarte mulți ani, cu apariții într-o gamă variată de ecranizări. Iată câteva dintre cele mai bune filme cu Ben Affleck, pentru care actorul a rămas recunoscut în industrie:

Good Will Hunting (1997)

Gen: Dramă

Durată: 2h 6 min

Good Will Hunting este unul dintre cele mai bune filme cu Ben Affleck , la care acesta a luat parte ca actor, dar și ca scenarist. Acțiunea pun e accent pe un tânăr genial la matematică, dar care suferă de anumite tulburări. Având aproape prieteni loiali, un profesor, dar și un terapeut dedicat, personajul principal învață în cele din urmă să-și găsească propriul drum.

Alături de Matt Damon, Ben Affleck a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original. De asemenea, Robbie Williams a obținut premiul Oscar pentru cel mai bun actor, iar Minnie Driver a fost și ea nominalizată la Oscar pentru rolul din film.

Chasing Amy (1997)

Gen: Comedie, Dramă, Romance

Durată: 1h 53 min

Chasing Amy este încă unul dintre surprinzătoarele filme cu Ben Affleck care merită vizionate. Aici este vorba despre doi prieteni, Holden McNeil (Ben Affleck) și Banky Edwards (Jason Lee), care se bucură de succes ca scriitori de benzi desenate. Intriga filmului este dată de apariția unei noi colege, o artistă de benzi desenate, Alyssa Jones, de care Holden se îndrăgostește instant.

Totuși, sentimentul nu este reciproc, însă Holden continuă să spere. Fiind prins în acest amalgam de emoții, Holden este foarte concentrat pe relația sa cu Alyssa, în timp ce Banky devine din ce în ce mai frustrat la gândul că-și pierde cel mai bun prieten.

Dogma (1999)

Gen: Aventură, Comedie, Dramă, Fantasy

Durată: 2h 10 min

În Dogma, Ben Affleck și Matt Damon interpretează doi îngeri răutăcioși, care au fost izgoniți din Paradis și izolați pentru totdeauna în Wisconsin. Aceștia însă vor să se întoarcă și descoperă o portiță în Dogma Catolică pentru a-și reabilita sufletele.

Chiar dacă pentru ei planul pare perfect, acest lucru ar dovedi imperfecțiunea lui Dumnezeu, distrugând tot ceea ce Acesta a creat vreodată. Astfel, mai multe ajutoare sunt trimise pe Pământ pentru a-i opri pe cei doi. Chiar dacă nu este o producție actuală, ecranizarea își menține locul printre cele mai bune filme cu Ben Affleck.

Reindeer Games (2000)

Gen: Acțiune, Crime, Thriller

Durată: 1h 44 min

Rudy (Ben Affleck) și Nick (James Frain) sunt colegi de celulă în închisoare, amândoi așteptând să fie eliberați în aceeași zi. În timp ce Rudy abia așteaptă să se întoarcă acasă la familie, planurile lui Nick sunt să se întâlnească cu Ashley, o femeie cu care a corespondat în tot acest timp, dar cu care nu s-a văzut niciodată.

Cu o zi înainte de eliberare Nick este ucis în urma unei revolte, iar atunci când Rudy este eliberat și o recunoaște pe Ashley din pozele pe care aceasta le trimisese, se dă drept fostul său coleg de celulă. La scurt timp însă, Rudy se găsește implicat în afacerile ilegale ale lui Gabriel (fratele lui Ashley) și trebuie să găsească un mod de a scăpa din situație.

Hollywoodland (2006)

Gen: Biografie, Crimă, Dramă

Durată: 2h 6 min

Louis Simo este un detectiv particular care practică această meserie pentru a-și câștiga existența, nu pentru a-și ajuta cu adevărat puținii clienți pe care acesta îi are. Atunci când acesta este angajat să investigheze moartea unui actor cunoscut, George Reeves, Simo vede oportunitatea perfectă pentru a se face renumit.

Moartea lui Reeves a fost considerată o sinucidere, având loc într-o casă plină de oameni, așadar o mulțime de suspecți. Dar pe măsură ce avansează cu cazul, Louis își dă seama că cineva nu vrea ca el să se implice prea mult și să descopere adevărul.

The Town (2010)

Gen: Crime, Dramă, Thriller

Durată: 2h 5 min

The Town se încadrează fără doar și poate în cele mai bun filme cu Ben Affleck dintotdeauna. Accentul este pus pe cartierul Charlestown, care este renumit pentru numărul mare de hoți care crește de la o generație la alta. Printre aceștia se numără și Doug MacRay, James Coughlin, Albert ‘Gloansy’ Magloan și Desmond Elden. Cei patru jefuiesc o bancă și reușesc să scape, însă datorită unor circumstanțe neașteptate, sunt forțați să o ia ostatică pe Claire, managerul instituției.

După ce o eliberează, grupul află că aceasta locuiește chiar în Charlestown, iar Doug se apropie de ea pentru a afla ce informații deține și ce a declarat către FBI. Chiar dacă Claire are dovezi care l-ar putea incrimina pe James, ea și Doug se îndrăgostesc, iar el este forțat să aleagă între viața de hoț și viața alături de ea.

The Company Men (2010)

Gen: Dramă

Durată: 1h 44 min

Corporația GTX se vede nevoită să concedieze mai mulți angajați pentru a îmbunătăți bilanțul în timpul recesiunii  din 2010. Printre miile de angajați afectați se numără și Bobby Walker (Ben Affleck). The Company Men se numără printre cele mai bune filme cu Ben Affleck, evidențiind consecințele reale ale lipsei unui loc de muncă și toate schimbările care au loc pornind de la acest aspect.

Argo (2012)

Gen: Biografie, Dramă, Thriller

Durată: 2h

Și Argo face parte din acele filme cu Ben Affleck pline de dramatism. Acțiunea are loc în anul 1979, atunci când militanți iranieni au preluat controlul asupra Ambasadei S.U.A. și au luat 56 de americani ostatici. Chiar dacă 6 dintre ei au reușit să scape, aceștia au rămas blocați în casa ambasadorului canadian Ken Taylor. Astfel, CIA și Departamentul de Stat al S.U.A. se gândesc la o soluție inteligentă, dar periculoasă pentru a-i aduce înapoi acasă. Argo este un exemplu care se încadrează în seria filmelor de război, cu o acțiune plină de tensiune are loc în mijlocul unui conflict politic și militar de amploare.

Gone Girl (2014)

Gen: Dramă, Mystery, Thriller

Durată: 2h 29 min

Seria de ecranizări dramatice continuă cu unul dintre cele mai cunoscute filme cu Ben Affleck, rol pentru care a fost nominalizat la Oscar. Acesta îl interpretează, Nick, care își dă dispărută soția, pe Amy, exact în ziua aniversării lor. Chiar dacă Nick susține că erau un cuplu fericit, soția sa nu este de găsit, iar cu timpul, minciunile care ies la iveală îl fac pe acesta să devină suspectul principal al unei posibile crime.

The Way Back (2020)

Gen: Dramă, Sport

Durată: 1h 48 min

Jack Cunningham a fost un fenomen al baschetului în timpul liceului. Cu toate că ar fi putut extrem de ușor să-și asigure o carieră în sport, acesta a ales să renunțe. Regretul îl urmărește pe Jack de-a lungul timpului până în prezent, atunci când primește oportunitatea de a antrena echipa de baschet a școlii. În acest fel, protagonistul realizează că a primit o a doua șansă de a se întoarce la viața sa de altădată și este pregătit să profite de acest lucru.

Zack Snyder’s Justice League (2021)

Gen: Acțiune, Aventură, Fantasy, SF

Durată: 4h 2 min

Dacă ești un fan al listei de filme DC, în mod clar ai auzit și de Zack Snyder’s Justice League, al cincilea film din Universul Extins DC. Ecranizarea îi urmărește pe Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot), Cyborg (Ray Fisher), Aquaman (Jason Momoa), The Flash (Ezra Miller) și Superman (Henry Cavill) în timp ce formează o alianță pentru a opri o nouă amenințare de proporții catastrofale.

The Tendor Bar (2021)

Gen: Biografie, Dramă

Durată: 1h 46 min

O altă dramă din categoria de filme cu Ben Affleck este The Tendor Bar, care spune povestea unui băiat (J.R.) care este părăsit de tată încă din copilărie. Simțind nevoia unei figuri paterne, acesta decide să se mute cu unchiul său Charlie. Acesta lucrează ca barman la un local din Long Island, iar treptat J.R. începe să devină un membru apropiat al barului, ajjutându-și unchiul și învățând povești de viață de clienți.

The Last Duel (2021)

Gen: Acțiune, Dramă, Thriller

Durată: 2h 32 min

Filmul are acțiunea plasată în Franța la sfârșitului secolului al XIV-lea. Inspirat dintr-un caz real, ecranizarea urmărește povestea cavalerului Jean de Carrouges, care își provoacă fostul prieten Jacques Le Gris la un duel, după ce soția lui Jean, Marguerite, îl acuză pe Le Gris de viol.

Povestea este prezentată din mai multe perspective, fiind unul dintre cele mai apreciate filme cu Ben Affleck la care acesta a colaborat din nou ca scenarist, alături de Matt Damon.

Deep Water (2022)

Gen: Dramă, Mystery, Thriller

Durată: 1h 55 min

Cu toate că Vic și Melinda Van Allen sunt căsătoriți și se afișează ca un cuplu, căsnicia lor este complet lipsită de iubire. Pentru a evita neplăcerile procesului de divorț, Melinda are voie să aibă oricât de mulți iubiți își dorește, atât timp cât nu își părăsește soțul. Dar lucrurile se complică atunci când actualul partener al Melindei este acuzat de o crimă, iar Vic minte că el este de fapt vinovatul.

Air (2023)

Gen: Dramă, Sport

Durată: 1h 51 min

Pe lângă faptul că Air este unul dintre cele mai bun filme cu Ben Affleck, acesta este considerat și unul dintre cele mai bune filme din 2023. Ecranizarea prezintă momentul în care Michael Jordan este ales să semneze cu Nike, reprezentând o perioadă importantă pentru companie, care se confrunta cu o scădere a vânzărilor la acea vreme.

Acestea au fost câteva dintre cele mai bune filme cu Ben Affleck, în care el a avut rolul principal și a oferit interpretări memorabile. Cu toate acestea, merită menționat că există și alte producții în care Affleck a fost implicat, fie ca actor, regizor sau producător, care merită cu siguranță să fie vizionate, precum:

 • Field of Dreams (1989)
 • School Ties (1992)
 • Mallrats (1995)
 • Shakespeare in Love (1999)
 • Changing Lanes (2002)
 • Smokin’ Aces (2006)
 • Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
 • Suicide Squad (2016)
 • Justice League (2017)
 • Hypnotic (2023)
 • Flash (2023)
 • This is Me Now…: A Love Story (2024)

Aceste filme cu Ben Affleck și multe alte producții la care acesta a contribuit într-o formă sau alta au câștigat respectul și admirația publicului, dar și a colegilor din industrie.

Cu fiecare nouă producție, Ben Affleck continuă să surprindă și să impresioneze, oferind publicului opere memorabile și experiențe cinematografice remarcabile.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.