Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când apare Avatar 3 nu este o întrebare neobișnuită în aceste momente, mai ales pentru că abia au trecut câteva săptămâni de când Avatar 2 a fost lansat (16 decembrie 2022). De atunci, acest film a reușit să aibă încasări de peste 1 miliard de dolari, ceea ce nu este deloc neașteptat: a fost nevoie de mai bine de 13 ani ca Avatar 2 să apară în cinematografe, dar așteptarea a meritat, și nu putem nega acest lucru: imagini uluitoare, o poveste fascinantă și mai bine de 3 ore de film care reușesc să transmită privitorului emoții, situații tensionate, o intrigă complexă și imagini dintre cele mai fascinante. Există multe persoane care susțin că „Avatar 2 este mult prea lung”, însă James Cameron a știut de ce este necesar ca filmul să însumeze mai bine de trei ore – totul, de la cap la coadă, este bine gândit și dozat, reușind să transmită un mesaj profund uman: totul este despre iubire și lipsa acesteia, despre răzbunare, lăcomie, și dorințe neîmplinite, despre cât de importantă este familia și cât de departe poți merge pentru a-i proteja pe cei dragi. Cameron este un regizor care reușește să dea lovitura cu fiecare film creat, iar Avatar 2 nu s-a lăsat mai prejos, reușind să aibă rezultatele dorite: un film de miliarde!

Implicit, Avatar: The Way of Water a reușit să extindă și mai mult universul fascinant al plantei Pandora, după succesul din 2019 nominalizat la Oscar. Știm și faptul că James Cameron nu își propune să se oprească aici, ci chiar să continue franciza cu (cel puțin) încă 3 părți. Prin urmare, Avatar 3 este în curs de lansare și deja știm și care va fi data oficială când va apărea și va putea fi văzut de fanii de pretutindeni. Nu se va numi Avatar 3, ci are un posibil titlu foarte relevant pentru ideea filmului. Poate decorul va fi schimbat, întrucât a doua parte ne-a lăsat pur și simplu cu gurile căscate datorită imaginilor fascinante din lumea subacvatică (nici nu mai trebuie, sub nicio formă, să reamintim cât de mult de muncă au avut membrii distribuției, și mulți dintre ei chiar au afirmat că au simțit că „și-au pus viața în pericol” odată cu filmările scenelor ce s-au petrecut sub apă, fiind nevoiți să învețe cum să-și țină respirația pentru mult timp; în privința acesta, Kate Winslet și-a bătut recordul personal, reușind să-și țină respirația mai bine de cinci minute). Avatar 3 se anunță a fi un film poate chiar la fel de bun, așa cum numai James Cameron știe să o facă. Iată ce știm despre viitoarea parte a deja legendarei francize!

Va exista Avatar 3?

Da, va exista Avatar 3, asta pentru că Avatar: The Way of Water și cea de-a treia parte au fost filmate simultan, încă de când au început filmările în anul 2017. Cameron a afirmat faptul că a fost necesar să facă acest lucru deoarece avea nevoie ca distribuția să fie „încă tânără”, motiv pentru care toate filmările ce necesitau captarea în dinamică a distribuției au fost deja finalizate. Urmează doar etapa de post-producție, care va lua ceva timp, dar Jon Landau a declarat faptul că filmările erau gata „în proporție de 95%” în luna decembrie a anului 2021. De asemenea, tot atunci s-a pus la punct și scenariul pentru Avatar 4, chiar dacă filmările pentru cea de-a patra parte nici măcar nu au început încă. De aici, putem trage concluzia faptului că între Avatar 2 și Avatar 3 nu va exista un salt temporal semnificativ, dat fiind faptul că a fost necesar ca cei din distribuție să aibă aceeași vârstă cu cea avută în momentul filmării celei de-a doua părți.

va exista Avatar 3
Avatar 3: O nouă etapă în istoria cinematografiei. Imagine preluată de pe site-ul: wired.com

James Cameron a declarat faptul că a treia parte a francizei va încerca să reitereze și mai bine, și mai fidel și convingător universul Pandora, cultura Na’vi și mitologia acesteia. „Vreau să îi dezvălui pe Na’vi dintr-o altă perspectivă, pentru că până acum cred că am reușit să le scot doar părțile bune în evidență. În primele filme, există exemple de natură umană foarte negative, să zic așa, iar exemple Na’vi care mizează pe valori morale, deci pozitive. În Avatar am vrea câtuși de puțin să schimbăm lucrurile – să facem opusul. Evident, vom continua să explorăm universul magic al Pandorei, în timp ce povestea personajelor principale va reprezenta punctul de interes al intrigii și al desfășurării acțiunii”. Deci, Avatar 3 are undă verde și va apărea mult mai rapid!

Când apare Avatar 3?

După cum am afirmat deja, 95% (dacă nu chiar 100%) din scene au fost deja filmate. Cu toate acestea, ne putem da seama că la munca francizei Avatar o mare parte din timp este dedicată și investită în etapa de post-producție: planeta Pandora nu arată atât de bine prin folosirea câtorva tehnici de imagine vizuală! Este o echipă întreagă care stă în spatele acestor fabuloase, magice imagini și detalii grafice cu care ne-a obișnuit franciza, care necesită muncă serioasă, continuă și de calitate. Totuși, există o dată oficială de lansarea filmului Avatar 3, și anume 20 decembrie 2024. Așadar, nu va fi nevoie să așteptăm 13 ani, ci doar 2 ani până când cea de-a treia parte a fabuloasei francize va apărea în cinematografe. Este nevoie de timp pentru ca Pandora să arate atât de bine și pentru ca Cameron și restul echipei să pună la punct toate detaliile necesare astfel încât filmul să fie o capodoperă și să nu dezamăgească fanii din întreaga lume!

Există vreun trailer Avatar 3?

Din păcate, chiar dacă știm data oficială de lansare, nu a fost lansat încă un trailer pentru a treia parte din Avatar. Filmările există, cadrele au fost trase, însă este nevoie de muncă grafică foarte solicitantă pentru ca povestea să fie pusă cap la cap exact așa cum ne-a obișnuit franciza. Lumea Pandorei este extrem de complexă, ceea ce presupune procese computerizate complexe și foarte complicate, de a căror concretizare se ocupă o echipă întreagă de profesioniști în domeniu. Din momentul în care trailer-ul oficial (sau măcar un teaser trailer) va fi disponibil, vom actualiza articolul de față cu clipul aferent.

Care va fi povestea din Avatar 3?

Încă nu știm cu certitudine despre ce va fi Avatar 3, dar James Cameron ne-a oferit câteva mici indicii privitoare la intrigă. Știm că punctul de interes va fi reprezentat Sully și Neytiri, alături de copiii lor, care încă vor avea aceeași vârstă datorită faptului că filmările s-au făcut simultan (sau doar vor fi puțin mai bătrâni). În aceeași măsură, rolul antagonistului nu se schimbă, pentru că Miles Quaritch reușește să se integreze perfect în pielea acestuia. Mai știm și faptul că, după cum suntem obișnuiți, următoarea parte a francizei ne va oferi și mai multe imagini fascinante ale planetei Pandora, care va continua să se extindă în ochii privitorului. Vor apărea clanuri noi Na’vi, care vor reprezenta un punct de interes în dinamica filmului. Cel mai probabil, Avatar 3 va continua să ne surprindă prin povestea profund umană a creaturilor Na’vi, și mare parte din intrigă se va concentra în jurul conceptului „familiei”. În momentul de față, Cameron a afirmat doar acest lucru, și anume că „Avatar 3 va fi despre familia Sully, și mai ales despre copiii lor”. Landau a afirmat faptul că „vor ridica ștacheta atât din punct de vedere tematic, cât și în ceea ce privește tehnologia folosită”. Cu alte cuvinte, Avatar devine din ce în ce mai bun!

Clip video în care sunt prezentate teoriile legate de viitoare poveste din Avatar 3

Mai putem presupune și faptul că războiul dintre Jake și Quartich nu se va opri sub nicio formă și, de altfel, povestea lui Kiri va fi de asemenea mult dezvoltată. De asemenea, știm și că partea a treia din franciză va avea loc tot sub apă, întrucât directorul de imagine Russell Carpenter nu s-a sfiit să afirme că „s-a lucrat mai mult sub apă pentru celălalt [Avatar 3] film”. Înainte ca cel de-al doilea film să apară, au circulat pe internet foarte multe imagini cu Kate Winslet într-un bazin, cu o pelerină albă. Se pare că acea imagine era, de fapt, din Avatar 3, și nu a fost folosită în Avatar 2. Ne așteptăm, așadar, ca cea de-a treia parte din franciză să ne readucă în universul subacvatic al Pandorei, dar de data aceasta prezentându-ne și „latura întunecată, diabolică, rea” a populației Na’vi. Evident, acestea sunt doar speculații, din moment ce nu știm prea multe date oficiale despre intriga viitorului film, însă James Cameron s-a gândit că ar fi de bun simț să ne pună în temă în ceea ce privește acțiunea și dinamica acesteia. Așteptăm să apară filmul, pentru că nu mai este chiar atât de mult, înainte de a trage și alte concluzii poate pripite. Totuși, știm cu certitudine că Avatar 3 va fi despre familie, despre importanța acesteia, despre protecție și, dincolo de toate acestea, despre sacrificii profunde.

Care va fi distribuția din Avatar 3?

După cum ne putem da seama, Avatar nu ar fi același fără actorii principali, și anume Saldaña Zoe, Sam Worthington, Britain Dalton, Stephen Lang, Sigourney Weaver, Trinity Jo-Li Bliss, Cliff Curtis, Bailey Bass, CCH Pounder și Matt Gerald, care au fost deja confirmați ca făcând parte din distribuția în rolurile personajelor lor Na’vi. Kate Winslet, care în anul 2009 a câștigat Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță (The Reader) se pare că va apărea și în Avatar 3, în primul rând pentru că ea însăși a afirmat faptul că „nu știa că filmează o scenă pentru cel de-al treilea film, ci credea că filmează o scenă pentru cel de-al doilea” (referindu-se la imaginea din mediul online în care ea se afla într-un bazin, cu o pelerină albă pe ea). Marc Maron va reveni în distribuție, Giovanni Ribisi (Parker Slefridge), și Jack Champion și Edie Falco de asemenea. În ceea ce privește situația unor noi membri ai distribuției, se pare că există posibilitatea ca Vin Diesel să joace într-un viitor Avatar 3, conform unei postări pe Instagram.David Thewlis, Oona Chaplin și Michelle Yeoh vor avea de asemenea roluri în cel de-al treilea film. Când vom avea mai multe detalii legate de distribuția celei de-a treia părți din franciză, vom actualiza articolul!

Cum se va numi, de fapt, Avatar 3?

Nu știm detalii oficiale, fiindcă nimic nu a fost încă anunțat (în afară de data oficială și câțiva membri ai distribuției), dar conform zvonurilor din online, cel de-al treilea film din franciză se va numi Avatar: The Seed Bearer! O metaforă profundă despre familie, importanța acesteia și despre ceea ce, voluntar sau nu, lăsăm și semănăm în urma noastră: ură sau iubire.

Asta este cam tot ce știm despre Avatar 3 când vine vorba de data apariției, poveste și eventuala distribuție. După cum am spus, vor mai exista încă 2 părți, dar vom vorbi și despre acelea atunci când va veni momentul. Între timp, vom fi cu ochii pe informațiile și detaliile despre Avatar 3, astfel încât să ți le punem la dispoziție imediat ce apar.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.