Free cookie consent management tool by TermsFeed

Microsoft plănuiește să dezvolte propriul browser web pentru toate sistemele de operare mobile, nu la mult timp după ce a anunțat că renunță la Windows Phone. Compania a anunțat că va oferi utilizatorilor o versiune de test pentru dispozitivele Android.

Dacă accesați magazinul de aplicații Google Play Store și căutați browserul Microsoft Edge o să-l găsiți într-o versiune beta pe care o puteți încerca. Cofirmarea vine din partea lui Joe Belfiore, vice-președintele diviziei sistemelor de operare din cadrul Microsoft.

Browserul nu va folosi același motor de redare EdgeHTML folosit pe sistemul de operare Windows ci va folosi Google Blink, pentru versiunea dedicată dispozitivelor cu Android. Conform informațiilor oferite, Microsoft a ales această metodă pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună experiență pentru dispozitivele acestora.

O versiune pentru iOS a browserului Microsoft Edge este deja disponibilă pe platforma de test Apple TestFlight. Versiunea beta pentru iOS este limitată la doar 10.000 de utilizatori dar utilizatorii Android pot testa aplicația fără vreo limită.

Puteți descărca Microsoft Edge pentru Android direct din magazinul de aplicații Google Play Store.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.