Free cookie consent management tool by TermsFeed

Jetoanele nefungibile sau NFT (Non-fungible token) sunt un nou tip de active digitale care câștigă rapid popularitate. Spre deosebire de criptomonedele tradiționale, care sunt fungibile (adică interschimbabile), NFT-urile sunt unice și neschimbabile. Acest lucru înseamnă că fiecare NFT este ca un obiect de colecție, cu propria sa valoare individuală. NFT-urile sunt stocate pe un blockchain, la fel ca alte criptomonede, dar folosesc un tip diferit de structură de date, cunoscut sub numele de token ERC-721. Acest lucru permite crearea unor active digitale unice care pot fi cumpărate, vândute sau tranzacționate ca orice altă marfă. Până în prezent, NFT-urile au fost folosite pentru a crea orice, de la artă virtuală la obiecte din jocuri, iar popularitatea lor este în creștere.

Dat fiind faptul că acest trend se răspândește, a fost adoptat și în România. Pe această cale, la data de 14 februarie 2022 a fost lansată o colecție PFP de 10.000 de NFT generate aleatoriu, de către Subcarpați, a căror valoare digitală corespunde cu o valoare monetară și în lumea reală, conectate la rețeaua Elrond. Considerând că este o trupă foarte cunoscută, a fost de așteptat ca la momentul lansării să se epuizeze colecția. Însă, nu într-un timp atât de rapid (45 de minute). Dar de ce a fost creată această colecție de jetoane nefungibile și de unde mai pot fi cumpărate dacă ele s-au epuizat încă de la lansare? Toate aceste informații le vom afla în acest articol.

De ce a fost creată colecția de NFT-uri Subcarpați OGs?

Colecția Subcarpați OGs a fost creată de o comunitate de oameni creativi care prețuiesc folclorul și tradiția. Scopul a fost crearea unor active prin care oamenii își împărtășesc dragostea pentru trecut și transmit prin intermediul lor cunoștințele lor despre origini către generațiile viitoare. Pentru a face acest lucru, trupa a descoperit fundațiile folclorului și le-au folosit ca inspirație pentru realizarea acestor noi creații care dau mai departe prezentului ceea ce au moștenit. Pe lângă faptul că păstrează trecutul viu, ei urmăresc, de asemenea, să promoveze creativitatea și exprimarea de sine.

Cum a avut loc lansarea?

La lansare, toate cele 10.000 de NFT puse în vânzare au fost vândute în doar 45 de minute. Acest lucru a generat vânzări de peste 1,8 milioane de dolari pentru Subcarpati. Lansarea a fost un eveniment spectaculos care a demonstrat cererea mare pentru muzica și operele de artă ale Subcarpati. Succesul lansării subliniază potențialul NFT-urilor de a revoluționa industria muzicală și de a oferi noi oportunități pentru artiști de a genera venituri. De altfel, reprezintă o etapă importantă în adoptarea NFT-urilor și cu siguranță va determina tot mai mulți muzicieni și artiști să exploreze această nouă tehnologie.

De unde putem achiziționa Subcarpați OGs dacă întreaga colecție a fost epuizată încă de la lansare?

Întreaga colecție de Subcarpati NFT a fost epuizată de la lansare, dar încă le mai poți cumpăra de pe piața secundară trust.market. Piețele secundare sunt locul unde cei care nu au reușit să cumpere NFT-urile la lansare și au șansa de a o face acum. Prețurile de pe piețele secundare sunt, de obicei, mai mari decât prețul original, deoarece persoanele care le vând caută să facă profit. Cu toate acestea, puteți găsi în continuare oferte bune dacă veți căuta bine ceea ce doriți să găsiți. Atunci când cumpărați pe o piață secundară, este important să vă amintiți că cumpărați de la o persoană fizică și nu de la companie. Acest lucru înseamnă că trebuie acordată o atenție sporită și să achiziționați doar de la cineva în care aveți încredere sau prin intermediul unei platforme care joacă rolul de terță parte.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.