Free cookie consent management tool by TermsFeed

Investitori și reprezentați ai fondurilor de investiții românești vor participa la a patra ediție a Dev.Play, conferința anuală dedicată industriei producătoare de jocuri video din Europa de Est, unde vor sta de vorbă cu studiourile independente din România și din regiune în căutare de finanțare pentru proiectele lor. Evenimentul Dev.Play are loc pe 7 și 8 noiembrie la Palatul Parlamentului și este organizat de RGDA (Asociația Dezvoltatorilor Români de Jocuri Video).

“Focusul de anul acesta pe investiții în game development-ul local vine firesc ca urmare a interesului tot mai crescut al investitorilor și al pieței de capital pentru produsele dezvoltate de studiourile românești. Printre cele mai recente semnale se numără apariția unor noi fonduri de investiții pentru start-up-uri locale și mai ales, investiția de 120.000 de euro primită de studioul bucureștean Critique Gaming din partea unui grup de investitori al Asociației TechAngels”

– a precizat Cătălin Butnariu, președintele RGDA.

Momente dedicate pentru investitori, Business și Game Design

În track-ul dedicat investițiilor, organizat în colaborare cu Cornerstone Communications, companie specializată in atragerea de finanțare pentru IMM-uri românești prin intermediul piețelor de capital, vor exista două momente principale.

Un panel la care vor participa investitori internaționali precum Alexis Bonte (Atomico) si Nikita Vladimirov (Super.com), în cadrul căruia aceștia vor dezbate modalitățile de accelerare a investițiilor în industria dezvoltatoare de jocuri din Europa de Est.

Al doilea moment important va fi un roundtable axat pe investițiile românești, la care vor participa investitori români precum Iulian Cîrciumaru, Sergiu Neguț, fondul local de investiții ROCA X, dar și reprezentanți ai unor studiouri de gaming care au obținut investiții, Critique Gaming și Greenhorse Games.

Iulian Cîrciumaru și Sergiu Neguț
Iulian Cîrciumaru și Sergiu Neguț

La Dev.Play 2019, Business-ul si Game Design-ul vor fi două alte mari teme în jurul cărora se vor coagula o serie de discuții și panel-uri.

Printre noii speakeri care vor păși pe scena Dev.Play 2019 se numără Mariusz Gasiewski, Head of Mobile Gaming and Apps în cadrul Google Polonia, Leif Walter, Senior Designer la Creative Assembly, Ioana Hreninciuc, CEO al GameAnalytics, Krzysztof Pachulski, Tehnical Evangelist la Epic Games.

Un alt moment interesant pentru dezvoltatorii indie va fi panelul dedicat publicării jocurilor provenite din regiuni emergente. Ca și în anii trecuți, studiourile independente vor avea posibilitatea să-și prezinte jocurile către distribuitori și investitori în cadrul zonei Indie Expo și în întâlniri unu-la-unu.

Bilete sunt disponibile pe dev-play.ro. Biletele cu discount Early Bird sunt disponibile până pe data de 30 septembrie 2019.

Conferința Dev.Play 2019 by RGDA va precede evenimentul central al Bucharest Gaming Week, care se desfășoară tot la Palatul Parlamentului, în 9 și 10 noiembrie 2019.

În cadrul Bucharest Gaming Week, dezvoltatorii care au expus în cadrul Dev.Play își vor putea prezenta jocurile timp de două zile la standul RGDA.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.