Free cookie consent management tool by TermsFeed

Conform unui clasament publicat de Hollywood Reporter, întocmit în urma unui sondaj la care au participat peste 2800 de persoane din industrie, dintre care 779 de actori, 365 de producători și 268 de regizori, care au fost rugați să aleagă serialul lor preferat din toate timpurile, a fost stabilit faptul că Friends, al cărui ultim episod, difuzat pe data de 6 mai, 2004, a fost vizionat de peste 52 de milioane de telespectatori, se află în topul preferințelor. La polul opus, pe locul 100, se clasează serialul pe care cu toții îl știm, Neveste disperate, pe lângă multe alte titluri care și-au găsit un loc specific în topul preferințelor celor de la Hollywood. Chiar nu am fost surprinși de faptul că anumite titluri se regăseau în listă, deoarece multe dintre ele sunt populare și astăzi, chiar dacă sondajul a fost realizat acum ceva timp. Într-o oarecare măsură, nu putem spune că nu ne-a surprins ordinea acestora, care, sensibil, am fi văzut-o a fi alta.

Iată 15 dintre cele mai apreciate seriale de către cei de la Hollywood, în ordinea ierarhiei.

Friends (1994-2004)

Nimic de spus despre acest serial epic care s-a întins pe durata a 10 ani. Într-adevăr, a atras, de la bun început, atenția oricărui iubitor de seriale, fiind unul relaxant, amuzant, cu o distribuție excelentă. Cu alte cuvinte, a avut tot ce-i trebuie pentru a se plia pe gusturile oricărei persoane, ceea ce certifică popularitatea de care s-a bucurat (și încă se bucură) acest serial de care, absolut sigur, a auzit toată lumea. Recunosc, eu, unul, chiar nu l-am văzut, deși mi-a fost recomandat de foarte multe persoane de-a lungul timpului.

Friends (1994-2004)
Friends (1994-2004) – Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc

Breaking Bad (2008-2013)

Un alt serial apreciat nu doar de către cei de la Hollywood, ci de către toată lumea, este și va fi Breaking Bad, care urmărește povestea lui Walter H. White, profesor de chimie la un liceu din Alberquerque, New Mexico, a cărui viață se schimbă radical în momentul în care i se pune un diagnostic teribil: cancer pulmonar în stadiu terminal. Folosindu-se de cunoștințele de chimie pe care le are, Walter începe să creeze și să vândă substanțe ilicite, pentru a asigura fiului său și soției pe care o iubește stabilitate financiară pentru zilele în care el nu va mai fi.

Breaking Bad (2008-2013)
Breaking Bad (2008-2013) – Bryan Cranston, Aaron Paul

The X Files (1993-2018)

Un alt serial „etalon” al genului polițist, cu criminali și detectivi, care urmărește povestea a doi agenți FBI, Fox Mulder (David Duchovny) și Dana Scully (Gillian Anderson), care lucrează în unul din detașamentele biroului numit ”X Files”, care se ocupă de investigarea acelor cazuri presupuse a fi legate de fenomene paranormale inexplicabile. Mulder, un agent FBI specializat in domeniul paranormalului, și Dana, o persoană destul de sceptică, încearcă să perceapă cazurile din prisma dovezilor științifice și mai puțin a întâmplărilor paranormale.

The X Files (1993-2018)
The X Files (1993-2018) – David Duchovny, Gillian Anderson

Game of Thrones (2011-2019)

Fără niciun alt fel de descriere, Game of Thrones chiar își merită locul aferent în top, fiind unul dintre acele seriale care, de fapt, a reușit chiar să creeze un întreg „cult” în jurul său. Atunci când a apărut, toată lumea vorbea despre el, iar apele nu s-au liniștit prea curând. Este un serial cu de toate, iar popularitatea sa l-a propulsat maximum pe George R.R. Martin în cariera de scriitor, vânzările cărților sale crescând exponențial odată cu apariția primului episod. Cărțile au apărut și la noi, la Editura Nemira.

Game of Thrones (2011-2019)
Game of Thrones (2011-2019) – Peter Dinklage, Lena Headey, Emilia Clarke, Kit Harington

Seinfeld (1989-1998)

Actorul Jerry Seinfeld joacă, în acest serial de comedie, însuși rolul său, cel al unui comediant. Premisa acestui sitcom este acea că Jerry și prietenii săi trec prin viață discutând și analizând diverse situații excentrice la care, de altfel, ne-am putea raporta cu toții. Tocmai de aici se trage și popularitatea serialului, pe lângă faptul că și celelalte personaje sunt extrem de excentrice și au personalități dintre cele mai efervescente. Cerul de prieteni ai lui Jerry este, de fapt, exact ca Jerry: plin de povești neașteptate.

Seinfeld (1989-1998)
Seinfeld (1989-1998) – Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Michael Richards, Julia Louis-Dreyfus

The Sopranos (1999-2007)

Acest serial este chiar foarte bun, oferind o perspectivă atentă asupra lui Tony Soprano, al cărui rol este jucat de către James Gandolfini, cel care se află, fictiv, la conducerea Mafiei. Deși este, în mare parte, prezentat la persoana întâi, oferă și o perspectivă anexă datorită conversațiilor personale pe care Tony le are cu psihoterapeutul său. O dramă agresivă, presărată cu momente de umor negru, plin de violență și cu un limbaj destul de explicit.

The Sopranos (1999-2007)
The Sopranos (1999-2007) – Timothy Van Patten, John Patterson, Allen Coulter

I Love Lucy (1951-1957)

Deși mai vechi, serialul I Love Lucy chiar a rămas în inima telespectatorilor. Intriga este destul de interesantă: Ricky Ricardo, conducătorul unui grup, ar fi foarte fericit dacă soția lui, Lucy, ar fi „o femeie mai de casă”. În schimb, ea încearcă, în mod constant, să cânte la clubul său, Tropicana, și să se bucure de o viață mai amuzantă și dinamică în blocul de apartamente în care stă și pe care îl împarte cu proprietarul și cei mai buni prieteni, Fred și Ethel.

I Love Lucy (1951-1957)
I Love Lucy (1951-1957) – Lucille Ball, Desi Arnaz

Mad Men (2007-2015)

Serialul urmărește viețile profesionale și personale ale celor care lucrează pe Madison Avenue, în domeniul publicității, autointitulați ”mad men”, iar acțiunea se desfășoară în anii ’60. Intriga se concentrează asupra celor de la firma Sterling Cooper, iar în centrul poveștilor se află Donald Draper, un geniu al companiei – deși a avut o copilărie grea, zbuciumată, încrederea pe care o afișează ascunde, de fapt, numeroase vicii și nesiguranțe. Un serial chiar foarte bun.

Mad Men (2007-2015)
Mad Men (2007-2015) – Jon Hamm, John Slattery, Vincent Kartheiser, January Jones, Christina Hendricks

The West Wing (1999-2006)

Când consilierii prezidențiali își încurcă, iremediabil, viața personală cu îndatoririle pe care le au din punct de vedere profesional, în timp ce încearcă să conducă o țară, președintele democrat Josiah ”Jed” Bartlet nu vrea să pice în aceeași capcană, iar politica sa îi îndepărtează, astfel, pe mulți din jurul său. El și angajații săi se luptă pentru a echilibra nevoile țării cu cele politice ale statului Washington, D.C., lucrând în timpul a două mandate prezidențiale care includ multe scandaluri, amenințări și încăierări politice.

The West Wing (1999-2006)
The West Wing (1999-2006) – Allison Janney, John Spencer, Bradley Whitford, Martin Sheen

Sex and the City (1998-2004)

Patru femei newyorkeze, și anume Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw), Kim Cattrall, care o interpretează pe Samantha Jones, Kristin Davis (Charlotte York) și Cynthia Nixon, care joacă rolul Mirandei Hobbes, se întâlnesc în permanență să bârfească despre viața lor sexuală (sau, în funcție de caz, despre lipsa ei), și găsesc în mod constant noi modalități prin care pot face față statutului de femeie, în condițiile societății anilor ’90. Amuzant, dramatic și complex!

Sex and the City (1998-2004)
Sex and the City (1998-2004) – Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon

MASH (1972-1983)

Spitalul mobil al armatei este blocat în mijlocul Războiului din Coreea. Fără prea mult ajutor din cauza circumstanțelor în care se află, pasionați de glume și de răzbunare, medicii, soldații, asistentele, administratorii și medicii găsesc adesea modalități dintre cele mai curioase pentru a face, cât de cât, viața mai suportabilă. Pe fundalul acesta, războiul continuă fără încetare.

MASH (1972-1983)
MASH (1972-1983) – Alan Alda, Loretta Swit, Jamie Farr, William Christopher

Modern Family (2009-2020)

Povestit din perspectiva unui documentarist nevăzător, serialul livrează privitorilor o onestă și deseori amuzantă perspectivă asupra vieții de familie. Părinții, Phil și Claire, tânjesc să aibă o relație deschisă cu cei trei copiii ai lor – dar una dintre fiice vrea să se maturizeze mai repede, alta este mult prea deșteaptă, iar singurul lor fiu, un tânăr dezlănțuit, transformă totul în niște provocări mult prea greu de gestionat. Un serial despre cât de complexe sunt relațiile în familie și, de asemenea, cât de fragile și, uneori derutante. Chiar este un serial foarte bun.

Modern Family (2009-2020)
Modern Family (2009-2020) – Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Sarah Hyland, Ed O’Neill

Lost (2004-2010)

Cred că ne amintim cu toții de Lost, serialul care ne-a marcat copilăria. Viețile pasagerilor care erau îmbarcați în zborul Oceanic 815 se întrepătrund în mod dramatic, în timp ce se dă o luptă pentru supraviețuire, după ce acesta se prăbușește pe o insulă misterioase. Orice lucru pe care îl descoperă, crezând că găsesc, de fapt, răspunsuri, are să aducă și mai multe întrebări. Oare vor reuși vreodată să plece de pe insulă, sau aceasta va deveni, de-acum, „acasă”? Este un serial pe care aș vrea să-l revăd, fiindcă știu cât de mult mi-a plăcut.

Lost (2004-2010)
Lost (2004-2010) – Jorge Garcia, Josh Holloway, Yunjin Kim, Evangeline Lilly

Arrested Development (2003-2019)

Un alt serial de comedie (se pare că acestea chiar prind foarte bine la public), care urmărește povestea lui Michael Bluth (Jason Bateman), un fiu destul de timid și cumpătat, care este nevoit să preia afacerea familiei sale, după ce tatăl său este încarcerat. Disfuncțională, răsfățată, fără a ști ce-nseamnă de fapt responsabilitățile, aceștia îi vor face munca nu doar mult mai grea, ci extrem de insuportabilă. Are cinci sezoane și o distribuție foarte bună.

Arrested Development (2003-2019)
Arrested Development (2003-2019) – Jason Bateman, Portia de Rossi, Will Arnett, Michael Cera

The Twilight Zone (1959 – 1964)

”The Twilight Zone” este un loc care există în orice moment al timpului, spațiului sau al minții. Însă întotdeauna atunci când te-aștepți mai puțin. Acest serial este chiar remarcabil, aș spune că un epic al genului science-fiction, care urmărește povestea unor „oameni obișnuiți” care se regăsesc în situații extraordinare, uluitoare, pe care fiecare dintre ei încearcă să le rezolve într-un mod cât mai remarcabil. Deciziile greșite duc, adesea, la nebunie, moarte, sau la o eternitate petrecută în această „zonă crepusculară”.

The Twilight Zone (1959 – 1964)
The Twilight Zone (1959 – 1964) – Rod Serling, Robert McCord

Acestea sunt 15 dintre cele mai apreciate seriale de către cei de la Hollywood, din industrie. Pe lista, în ordinea ierarhiei, se mai află și următoarele 5 titluri: The Mary Tyler Moore Show, Twin Peaks, House of Cards, Will & Grace și Cheers. După cum putem observa, destul de multe dintre titluri au fost lansate acum ani buni, fiind destul de vechi. Totuși, în topul preferințelor găsim și titluri destul de contemporane, să zicem așa, ceea ce atestă faptul că, într-adevăr, gusturile, uneori, rămân aceleași, iar alteori se schimbă odată cu trecerea timpului. În orice caz, ai văzut vreun titlu din lista prezentată? Așteptăm răspunsurile tale în secțiunea de comentarii!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.