Free cookie consent management tool by TermsFeed

Nu se poate nega faptul că filmele cu gangsteri sunt populare. De fapt, acestea chiar au fundamentat bazele Hollywood-ului timp de decenii. În timp ce unii oameni se bucură de ele pentru acțiunea și emoția lor, alții apreciază personajele și poveștile complexe. Indiferent de motiv, este clar că filmele cu gangsteri sunt și vor fi îndrăgite de multe persoane. Pentru mulți, ele oferă o modalitate de a scăpa de rutina zilnică și de a intra într-o lume a pericolului și a intrigii. De asemenea, ele oferă o perspectivă unică asupra condiției umane, aruncând o lumină asupra laturii întunecate a umanității.

Cu toate acestea, cu atât de multe filme cu gangsteri, poate fi dificil să alegeți ceva la care să vă uitați în timpul liber. Pentru a vă ajuta, am alcătuit o listă cu unele dintre cele mai bune filme cu gangsteri. De la filme clasice precum „The Godfather”, există câte o recomandare în acest articol pentru toate gusturile. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui film cu gangsteri bun, nu uitați să consultați lista noastră. Nu veți fi dezamăgiți!

The Godfather

The Godfather este un film clasic american cu gangsteri care spune povestea familiei criminale Corleone. Capul familiei, Vito, este aproape ucis într-un atentat, ceea ce îl determină pe fiul său, Michael, să preia afacerea familiei. Filmul se întinde pe o perioadă de 10 ani, din 1945 până în 1955, și îl urmărește pe Michael în timp ce acesta se transformă încet într-un șef mafiot nemilos. Pe parcurs, îl vedem cum se luptă cu propria moralitate în timp ce încearcă să-și protejeze familia și să o țină în siguranță față de violența lumii mafiote.

The Godfather este considerat pe scară largă unul dintre cele mai mari filme realizate vreodată și este ușor de înțeles de ce. Filmul este o artă în materie de povestire, îmbinând elementele mafiote cu drama de familie pentru a crea o narațiune complexă și convingătoare. Scenografia și cinematografia sunt, de asemenea, de top, creând o lume imersivă și realistă pentru spectator. De asemenea, jocul actoricesc este excelent pe tot parcursul filmului, fiecare dintre actori oferind performanțe de top. Pe scurt, The Godfather este un film cu gangsteri foarte bună, care ar trebui să fie vizionat de toată lumea.

 • În rolurile principale: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan
 • Regizor: Francis Ford Coppola
 • Anul: 1972
 • Durata: 175 minute
The Godfather – Trailer aniversar, YouTube

The Godfather Part II

Deși The Godfather Part II este, din punct de vedere tehnic, o continuare, acesta oferă mai multe informații despre viața lui Vito Corleone. Îl vedem cum ajunge în New York în 1901 ca imigrant italian și cum își construiește încet-încet imperiul mafiot. Filmul prezintă viața lui Vito și cea a fiului său, Michael, care a devenit nemilos. Imperiul creat de tatăl său se extinde rapid în afara New York-ului. Michael devine și mai puternic și mai vicios, consolidându-și locul în vârful familiei criminale Corleone. Cu toate acestea, pe măsură ce urcă mai sus, el devine și mai izolat, atât de familia sa, cât și de lumea exterioară. În cele din urmă, el este singur în puterea sa întunecată, un rege fără regat.

Astfel, The Godfather Part II este considerat pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai bune continuări din toate timpurile. Filmul reia de unde s-a oprit primul film. În timp ce primul film s-a concentrat pe ascensiunea lui Michael la putere, „The Godfather Part II” explorează partea întunecată a acestei puteri cât și diferența dintre tată și fiu care e combustibilul pentru o mare parte din conflictul din film.

 • În rolurile principale: Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton
 • Regizor: A: Francis Ford Coppola
 • Anul: 1974
 • Durata: 202 minute
The Godfather II – Trailer YouTube

Goodfellas

Goodfellas relatează viața lui Henry Hill pe măsură ce urcă în rândurile unei puternice familii de mafioți. În timp ce povestea în sine pare a fi una simplă, acting-ul extraordinar ridică Goodfellas de la un film tipic de gangsteri la o adevărată capodoperă. Aceste personaje sunt nemiloase și pline de defecte, dar nu poți să nu le adori. Goodfellas emană un stil de viață inimitabil, cuplat cu o coloană sonoră cool care te va face să pocnești din degete pe tot parcursul filmului.

Astfel, complex, volatil, ironic și neliniștitor, Goodfellas al lui Scorsese este o reușită magistrală în materie de observație intensă. Pentru energia sa debordantă și pentru unele dintre cele mai memorabile și mai imitate scene din istoria filmelor cu mafioți, acesta trebuie să fie unul dintre cele mai bune filme ale lui Scorsese, dacă nu chiar cel mai bun. În ciuda reputației sale de clasic al gangsterilor urbani, este, de fapt, destul de diferit ca atmosferă în comparație cu alte filme cu gangsteri generaliste. În timp ce filmele respective descriu ascensiunea și decăderea personajelor lor centrale pe fundalul crimei organizate, Goodfellas este mult mai intim. În acest fel, pictează o imagine vie a vieții în interiorul mafiei – una care este atât brutală, cât și absurdă.

 • În rolurile principale: Ray Liotta, Robert De Niro, Joe Pesci
 • Regizor: Martin Scorsese
 • Anul: 1990
 • Durata: 145 minute
Goodfellas – Trailer Oficial, YouTube

Scarface (1983)

Al Pacino oferă o interpretare de neuitat în rolul lui Tony Montana, un imigrant cubanez care nu se va opri în fața a nimic pentru a atinge visul american. Regizat de Brian De Palma, acest remake din 1983 este un festin vizual de mare impact, cu o coloană sonoră puternică și unele dintre cele mai emblematice scene din istoria filmului. Chiar dacă totul se prăbușește în jurul lui, Tony rămâne concentrat asupra scopului său. Dar, pe măsură ce puterea și averea lui cresc, crește și orgoliul lui. De la început până la sfârșit, Scarface este o călătorie plină de adrenalină care lăsa de fiecare dată publicul fără suflare.

Dialogul direct și cinematografia vie contribuie la realizarea unui film captivant. Al Pacino oferă o interpretare excelentă în rolul principal, făcând personajul cu adevărat credibil. Deși lungmetrajul este, în mod cert, exagerat, este totuși o vizionare plăcută și captivantă. Prin urmare, dacă sunteți în căutarea unui film cu gangsteri, Scarface merită cu siguranță văzut.

 • În rolurile principale: Al Pacino, Steven Bauer, Michelle Pfeiffer
 • Regizor: Brian De Palma
 • Anul: 1983
 • Durata: 170 minute
Scarface – Trailer Blu-Ray, YouTube

Once Upon a Time in America

Fiind unul dintre cele mai apreciate filme, Once Upon a Time in America este o dramă polițistă epică regizată de Sergio Leone. Filmul l-a avut în rolul lui Robert De Niro în rolul lui David „Noodles” Aaronson, un gangster evreu din New York City în anii 1920 și 1930. Filmul a fost povestit în flashback-uri, în timp ce Noodles își privește viața în timp ce este un om în vârstă. Lungmetrajul a fost un succes atât din punct de vedere critic cât și comercial și a consolidat statutul lui De Niro ca fiind unul dintre cei mai mari actori ai generației sale.

Cu o durată de peste 4 ore, filmul este o capodoperă a tehnicii cinematografice, cu o coloană sonoră impresionantă și interpretări extraordinare. Cu toate acestea, este, de asemenea, o lucrare profund reflexivă care examinează natura prieteniei, a iubirii și a trădării. În centrul filmului se află un studiu de caracter complex al personajului lui De Niro, Noodles, și astfel, este un film puternic și provocator, care se situează, pe bună dreptate, printre cele mai reușite opere ale lui Leone.

 • În rolurile principale: Robert De Niro, James Woods, Elizabeth McGovern
 • Regizor: Sergio Leone
 • Anul: 1984
 • Durata: 229 minute
Once Upon a Time in America – Trailer oficial, YouTube

The Irishman

The Irishman este o dramă polițistă epică ce spune povestea lui Frank Sheeran, un șofer de camion irlandezo-american și veteran de război, care se implică în relația cu mafiotul Russell Bufalino și familia sa de infractori. Prin intermediul lui Bufalino, el se intersectează cu liderul sindical Jimmy Hoffa, care are și el legături cu crima organizată. Astfel începe o prietenie care se întinde pe aproape două decenii. Vedetele din The Irishman aduc o maturitate și o eleganță rolurilor lor care se potrivesc cu subiectul filmului.

Iar dacă vă plac filmele polițiste ale lui Martin Scorsese, atunci nu veți fi dezamăgiți de The Irishman. Filmul are toate elementele care fac ca filmele lui Scorsese să fie grozave: o regie excelentă, o distribuție magnetică de personaje, o coloană sonoră palpitantă și o poveste care este atât brutală, cât și neașteptat de emoționantă. În plus, durata de trei ore și jumătate a filmului îi permite lui Scorsese să exploreze nuanțele psihologice ale personajelor sale în moduri rar întâlnite în cinematografia mainstream. Ca urmare, The Irishman nu este doar unul dintre cele mai bune filme ale lui Scorsese, ci și un film care trebuie văzut neapărat de fanii filmelor cu gangsteri.

 • În rolurile principale: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci
 • Regizor: Martin Scorsese
 • Anul: 2019
 • Durata: 209 minute
The Irishman – Trailer oficial Netflix, YouTube

A Bittersweet Life

A Bittersweet Life este un film sud-coreean din 2005 care spune povestea lui Sun-woo, un gangster căruia i se ordonă să o spioneze pe amanta șefului său, Hee-soo. Ceea ce ar trebui să fie o sarcină simplă este dată peste cap, deoarece protagonistul nostru ia decizia de a o proteja pe Hee-soo – o alegere interesantă, având în vedere loialitatea feroce a lui Sun-woo față de șeful său. Lee Byung-hun uimește publicul în rolul lui Sun-woo, scoțând la iveală modul în care are loc răzbunarea gangsterilor cu o dezvoltare incredibilă a personajului, care îl transformă pe protagonistul nostru dintr-un sclav loial, într-un om aflat în conflict între simțul datoriei și sentimentele tot mai mari pentru Hee-soo.

 • În rolurile principale: Lee Byung-hun, Shin Min-ah, Kim Yeong-cheol.
 • Regizor: Kim Jee-woon
 • Anul: 2005
 • Durata: 120 minute
A Bittersweet Life – Trailer, Youtube

Ichi the Killer

Ichi the Killer este un thriller japonez atât de dureros, încât îi va face să se simtă inconfortabil chiar și pe fanii înrăiți ai filmelor cu gangsteri. Kakihara este un violent executor yakuza aflat în căutarea șefului său dispărut. Pe parcurs, se întâlnește cu Ichi, un ucigaș care devine tot mai violent doar atunci când este provocat. Regizorul Takashi Miike este cunoscut pentru brutalitate, iar „Ichi the Killer” nu face excepție. Unul dintre cele mai controversate filme ale timpului său, „Ichi the Killer” nu este pentru cei slabi de inimă. Dar pentru cei care îl pot suporta, acest film brutal este o experiență de neuitat.

 • În rolurile principale: Tadanobu Asano, Nao Omori, Shinya Tsukamoto
 • Regizor: Takashi Miike
 • Anul: 2001
 • Durata: 129 minute
Poster film Ichi the Killer, Takashi Mike
Ichi The Killer – Koroshiya 1

Întrebări frecvente

Care a fost primul film cu gangsteri?

The Black Hand a fost lansat în 1906 și este considerat primul film cu gangsteri. Filmul este despre doi infractori italo-americani care șantajează un măcelar și cer o răscumpărare. Dacă acesta nu plătește, îi vor răpi fiica și îi vor arunca în aer magazinul. Deși este un film mut, intriga și suspansul sunt intense, ceea ce îl face un film inovator pentru epoca sa. Astăzi, The Black Hand este recunoscut ca fiind o lucrare importantă în istoria cinematografiei și continuă să fie popular în rândul cinefililor.

Filmele cu gangsteri sunt bazate pe povești reale?

Majoritatea filmelor cu gangsteri se bazează pe povești reale. Nașul, de exemplu, se bazează pe activitățile din viața reală ale familiei criminale Corleone. Goodfellas se bazează pe povestea lui Henry Hill, un fost membru al familiei criminale Lucchese. În timp ce unele filme cu gangsteri sunt creative, acestea rămân de obicei fidele realității generale. Drept urmare, aceste filme oferă o privire fascinantă în lumea crimei organizate, însă depinde și de lungmetraj, respectiv de cum a ales regizorul acestuia să prezinte povestea.

Care este cel mai popular film cu gangsteri?

Există o mulțime de filme cu gangsteri grozave, dar, potrivit IMDb, cel mai popular este The Godfather, fiind votat de peste 1,8 milioane de persoane. Acest film clasic spune povestea familiei criminale Corleone și ascensiunea acesteia la putere. Al Pacino oferă o interpretare de neuitat în rolul lui Michael Corleone, fiul cel mic al lui don Vito Corleone. The Godfather este o operă cinematografică magistrală, cu o intrigă complexă, personaje puternice și o interpretare strălucită. Nu e de mirare că a fost votat de mulți critici drept cel mai bun film al tuturor timpurilor. Iar dacă sunteți în căutarea celui mai popular și cunoscut film cu gangsteri, acesta este cel pe care trebuie să-l urmăriți.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.