Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cu o investiție de aproximativ 715 de milioane de dolari, serialul The Lord of the Rings: The Rings of Power este cea mai scumpă producție cinematografică din istorie. Prime Video a lansat astăzi, 2 septembrie 2022, primele două episoade ale acestui blockbuster TV, urmând ca și celelalte să fie adăugate în fiecare sâmbătă, la ora 6 dimineața, până pe 14 octombrie.

Prin acest proiect fără precedent, Jeff Bezos își asumă o serie de riscuri pentru că seria nu se bazează pe un roman de Tolkien, ci pe puținele creații ale scriitorului pentru a pregăti Lord of the Rings. Iar, pe această cale, regizorii au avut de înfruntat o provocare majoră. Aceea de a rămâne fideli universului creat de Tolkien, în timp ce aduceau un aer de modernitate. Întrebarea care apare este dacă au reușit. Noi am avut șansa de a viziona primele două episoade ale The Lord of the Rings: The Rings of Power iar pe această cale, în articolul de față, îți aducem la cunoștință ce credem despre el, pentru a te ajuta să-ți formezi o părere dacă merită sau nu vizionarea acestui serial.

Unde se situează serialul în raport cu filmele?

Înainte de a intra în miezul problemei, și anume dacă merită sau nu vizionat serialul, dorim să explicăm cum se plasează serialului în opera lui Tolkien. The Lord of the Rings: The Rings of Power urmărește crearea Inelelor puterii, inclusiv a râvnitului Inel al puterii din trilogia lui Peter Jackson.

Povestea vorbește despre ascensiunea lui Sauron, despre Ultima Alianță dintre elfi și oameni și despre ascensiunea și decăderea regatului Númenór. Întrucât Jeff Bezos nu a răscumpărat drepturile asupra operelor care au precedat Stăpânul inelelor, producătorii Patrick McKay și JD Payne au fost nevoiți să dea dovadă de creativitate, bazându-se pe „apendicele” scrise de Tolkien în paralel cu Stăpânul inelelor.

Prin urmare, serialul are loc înainte de aventurile lui Frodo și ale prietenilor săi, în timpul celei de-a doua epoci. Ne aflăm, așadar, după Războiul Marii Mânii. Acesta a pus capăt Primei Epoci a Pământului de Mijloc. Astfel, urmărim crearea inelelor de putere: pentru elfi, pentru pitici, pentru oameni și faimosul inel unic care îi va conduce pe toți în mâinile lui Sauron.

Nu vă așteptați să vedeți vreun hobbit, ei nu există în acest stadiu al poveștii. Prin urmare, personajele principale vor fi în principal elfi, pitici sau chiar strămoșii lui Aragorn. În ceea ce-l privește pe Sauron, el este marele mister pe care Amazon ne va face să-l descoperim pe parcursul acestui prim sezon.

Părerea noastră despre The Lord of the Rings: The Rings of Power (fără spoilere)

The Lord of the Rings: The Rings of Power este serialul pe care îl așteptam de câțiva ani ca fan al filmelor – compania lui Jeff Bezos a reușit să cumpere într-adevăr drepturile pentru franciza bazată pe universul lui J.R.R. Tolkien și am știut de la început că puternica firmă ar putea crea ceva bun și după ce am văzut primele două episoade, suntem pur și simplu mulțumiți.

Din punct de vedere vizual, The Lord of the Rings: Rings of Power este o bijuterie. Cadrele, decorurile, efectele vizuale au fost foarte atent realizate. Prime Video ne flatează retina cu aceste prime două episoade. Totul este plăcut din punct de vedere estetic. Navigăm cu ușurință dintr-o țară în alta. Dacă sunt multe personaje și tot atâtea locuri, acest lucru nu este prea enervant. De fapt, acest lucru ajută la imprimarea unui ritm al serialului. Nici prea repede, nici prea încet. Dar, totuși, va trebui să vă concentrați puțin. The Rings of Power nu este unul dintre acele seriale pe care să le privești cu coada ochiului. Cât despre urechile noastre, ele nu sunt lăsate pe dinafară: muzica și efectele sonore sunt incitante. Ceva care mulțumește fanii genului.

Diferitele intrigi, care suntem siguri că se vor intersecta în câteva episoade, sunt captivante. Fie că este vorba de înțeleapta Galadriel, hotărâtă să dea de urma lui Sauron, The Lord of the Rings: Rings of Power ne cufundă ușor (dar nu prea ușor) într-un univers minunat. Rămâne de văzut unde ne va duce seria, dar începutul este promițător. Gama de personaje pe care le-am întâlnit până acum este interesantă. Și mai bine, majoritatea ne sunt deja simpatice. Actorii aleși respectă aportul creatorilor, iar acest lucru e minunat.

Așadar, The Lord of the Rings: Rings of Power ar trebui să fie pe placul atât al fanilor universului lui J.R.R. Tolkien, cât și al celor care nu sunt familiarizați cu saga, atât literară, cât și cinematografică. Astfel, la finalul acestor prime două episoade, ce putem spune? Recomandăm serialul The Lord of the Rings: The Rings of Power? Da! Acesta și-a fundamentat deja bazele, iar marele spectacol de acum începe. În plus, Prime Video pare că reușește să-și mulțumească abonații săi cu Rings of Power. Așa că aruncă și tu o privire asupra primelor episoade, mai ales dacă ești un fan al francizei de filme The Hobbit.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.