Free cookie consent management tool by TermsFeed

Există momente în care ai impresia că industria cinematografică a luat-o razna. Momentul în care mi-am dat seama că există o anumită ordine în care trebuie să vezi așa-zisele „filme din universul The Conjuring”, adică un univers în care poveștile diferitelor filme au legătură una cu cealaltă. De ce să nu fi lansat filmele de la bun început în ordine cronologică? Strategie de marketing? Lipsă de inspirație?

În orice caz, chiar există o ordine în care ar trebui să vezi filmele pentru a înțelege mult mai bine povestea din spatele acestor filme de groază. Vorbim, așadar, de 8 filme care au fost lansate de-a lungul mai multor ani, dar care au legătură unul cu celălalt. Nu doar în ceea ce privește acțiunea și intriga, ci și desfășurarea și multele întrebări pe care ți le pui de-a lungul vizionării lor.

Iată ordinea filmelor The Conjuring în care au apărut:

 1. The Conjuring (2013) – acțiunea filmului are loc în anul 1971;
 2. Anabelle (2014) – acțiunea filmului are loc în anul 1970;
 3. The Conjuring 2 (2016) – acțiunea filmului are loc în anul 1977;
 4. Anabelle Creation (2017) – acțiunea filmului are loc în anul – 1955;
 5. The Nun (2018) – acțiunea filmului are loc în anul 1952;
 6. The Curse of La Llorona (2019) – acțiunea filmului are loc în anul 1973.
 7. Annabelle Comes Home (2020) – acțiunea filmului are loc în anul 1972;
 8. The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It (2021) – acțiunea filmului are loc în anul 1981.

Iar criteriul după care ar trebui să te uiți la seria de filme îl reprezintă ordinea corectă din punct de vedere cronologic. Bineînțeles, pentru distracție te poți uita la ele oricum dorești, însă pentru a înțelege substratul poveștii, intriga, anumite întâmplări și chiar viziuni ciudate pe care le au personajele, atunci ar trebui să le vezi în ordine.

ordinea buna a filmelor the Conjuring

Iată ordinea filmelor The Conjuring în care ar trebui să le vizionezi:

 1. The Nun (2018);
 2. Annabelle Creation (2017);
 3. Annabelle (2014);
 4. The Conjuring (2013);
 5. Annabelle Comes Home (2020);
 6. The Curse of La Llorona (2019);
 7. The Conjuring 2 (2016);
 8. The Conjuring 3 (2021).

Aceasta este ordinea firească în care au loc întâmplările din universul The Conjuring. Trebuie să recunosc că am aflat acest lucru de curând și chiar am revăzut filmele în ordinea în această ordine. Nu doar că am reușit să urmăresc mult mai bine firul epic al situațiilor care-i implică pe Ed și Lorraine Warren, dar au fost și unele aspecte, deși prima dată mi s-au părut nesemnificative, acum au devenit extrem de importante pentru a înțelege cum stau de fapt lucrurile.

Dacă ești fan al filmelor de groază și vrei să ai parte de o experiență completă și mult mai ușor de urmărit, atunci chiar îți recomand să urmărești filmele din universul The Conjuring în această ordine. Cum The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It a apărut destul de recent (4 iunie 2021) comparativ cu celelalte filme, cu siguranță am să mă uit din nou la ele.  

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.