Free cookie consent management tool by TermsFeed

Sportivii de top sunt obișnuiți cu camerele de filmat, astfel că tranziția de la domeniul lor de activitate la actorie nu a fost prea dificilă. Așa se face că nume cunoscute din ultimele decenii au apărut și în câteva filme sau documentare.

Printre cei mai cunoscuți sportivi pe care i-am putut vedea în filme și documentare se află Mike Tyson, John McEnroe, Eric Cantona și Lionel Messi. Te invităm să descoperi mai multe despre producțiile în care au apărut.

Mike Tyson, un actor în adevăratul sens al cuvântului

Mike Tyson a avut ceva dificultăți financiare după ce s-a retras din box, iar soluția sa a fost o carieră în actorie. Conform IMDB, el a putut fi văzut până în prezent în peste 60 de filme, seriale și documentare. Nu au fost doar apariții mici, ci a fost un adevărat actor. A fost apreciat în special pentru aparițiile din The Hangover I și II. Dincolo de asta, Tyson a avut și rol de producător în anumite filme. Ca pugilist, el a activat între 1985 și 1990 și a fost neînvins în cele 37 de partide pe care le-a disputat.

Și Eric Cantona a apărut în filme

Controversatul fotbalist francez Eric Cantona și-a făcut o ieșire pe ușa din dos în sport, dar a găsit succesul și în actorie. Printre cele mai cunoscute filme în care a apărut se află Elizabeth (1998), în care a avut rolul de ambasador al Franței, Looking for Eric (2009) și The Salvation (2014). Looking for Eric, în care a jucat rolul principal, a avut chiar o nominalizare la premiile Palme D’or. Eric Cantona a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria Franței, dar caracterul vulcanic pe care îl avea l-a tras în jos, în special pe finalul carierei.

Lionel Messi are documentarul său

Un fotbalist cum este Lionel Messi nu avea cum să nu aibă propriul documentar. Cel mai cunoscut a apărut în 2014, fiind regizat de Alex De la Iglesia. Regizorul a dorit să arate publicului viața lui Messi încă din copilărie până când a ajuns să scrie istorie în tricoul echipei FC Barcelona. Messi are un palmares impresionant, în care se află patru trofee de Champions League cu FC Barcelona. Dar poate cel mai important trofeu din cariera sa este Cupa Mondială câștigată cu Argentina. Chiar dacă s-a transferat la Inter Miami, Messi rămâne un fotbalist relevant, lucru evidențiat cel mai bine de faptul că a fost inclus din nou pe lista favoriților la câștigarea Balonului de Aur. Pe platforma de pariuri fotbal NetBet (L1160651W000195 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!) Messi este văzut cu șansa a cincea (cotă 10.00), fiind devansat de Jude Bellingham (cotă 5.00), Kylian Mbappe (cotă 5.50), Erling Haaland (cotă 6.00) și Harry Kane (cotă 7.00).

John McEnroe, actor pe teren și în afara lui

John McEnroe a făcut spectacol pe terenul de tenis. Dincolo de rezultatele magnifice pe care le-a avut, McEnroe se remarca și prin numeroasele momente amuzante de pe teren, într-o perioadă romantică a tenisului, în care strălucea și Ilie Năstase. Cu un umor aparte, John McEnroe a primit numeroase oferte de a juca în filme la finalul carierei, iar pe unele le-a acceptat. El a putut fi văzut astfel în producții ca You Don’t Mess with the Zohan, Anger Management, Mr. Deeds și Jack and Jill. McEnroe, care a câștigat șapte trofee de Grand Slam în tenis, a fost și prezentatorul unei emisiuni pline de umor de pe Eurosport, după ce s-a retras.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.