Free cookie consent management tool by TermsFeed

Am pregătit pentru tine top 20 filme Crăciun 2022, deoarece se apropie cu pași rapizi și siguri acea perioadă a anului în care se potrivesc perfect astfel de titluri. Pe lista de recomandări cu filme de Crăciun vei găsi atât titluri noi apărute, cât și vechi, care reușesc să surprindă într-un mod convingător și frumos această perioadă efervescentă și liniștitoare a anului, în care, parcă mai mult decât oricând, totul pare să aibă un anumit sens. De asemenea, în alegerea titlurilor ne-am bazat atât pe recomandările personale, cât și pe cele venite din partea publicului larg. Așadar, îți punem la dispoziție filme de Crăciun care sigur o să-ți placă, precum și o listă destul de mare din care să alegi. În esență, acest gen de filme nu se doresc a fi, neapărat, niște capodopere cinematografice, ci caută să ne ofere clipe frumoase și relaxante petrecute alături de familie sau de prieteni, cel puțin când vremea de afară este mult prea friguroasă pentru a ieși din casă. Avem certitudinea, așadar, că vei găsi măcar un titlu care să-ți fie pe plac, indiferent de ceea ce ai căuta: filme de Crăciun de comedie, de dragoste, cu povești fascinante și magice.

Iată top 20 filme de Crăciun 2022 pe care ți le recomandăm cu cea mai mare încredere.

Un băiat numit Crăciun (2021)

Unul dintre cele mai bune filme de Crăciun văzute vreodată, acesta urmărește povestea unui băiețel simplu, Nikolas (Henry Lawfull) care pornește într-o aventură fascinantă și magică din dorința de a-l căuta pe tatăl său, aflat într-o misiune nemaiîntâlnită: aceea de a descoperi sătucul secret al elfilor, o așezare legendară numită Elfhelm. În aventura sa, Nikolas nu este singur, ci îi are alături pe șoricelul său de companie foarte loial și un ren încăpățânat pe nume Blitzen. În această poveste, Nikolas nu doar că se descoperă pe sine, însă descoperă și o lume magică plină de creaturi bizare, dar și periculoase, comice, dar și tragice, iar la capătul ei va afla că nimic, dar absolut nimic nu este imposibil atât timp cât ai speranță și un strop de nebunie.

Un băiat numit Crăciun (2021)
Un băiat numit Crăciun – A Boy Called Christmas

Klaus: poștașul și păpușarul (2019)

O comedie animată de Crăciun, regizată de către Sergio Pablos, unul dintre creatorii seriei de filme Despicable Me, cu Will Sasso și Joan Cusack. Jesper, al cărui rol este interpretat de către Jason Schwartzman, nu prea are rezultate nemaipomenite în cadrul academiei poștale. Înainte de toate, acest lucru se datorează locului în care trăiește: o insulă înghețată bocnă de deasupra Cercului Arctic. Când îl întâlnește pe Klaus, interpretat de către J.K. Simmons, unul dintre acei singuratici misterioși, care se ocupă de tâmplărie și locuiește într-o cabană plină de creații sale proprii – jucării, mașinuțe și altele de acest gen, viața lui se schimbă. În scurt timp își dă seama că prietenia lor nu se limitează la ei doi, ci are puterea de a aduce bucuria și speranța – de care toți locuitorii din Smeerensburg aveau atât de multă nevoie.

Klaus: poștașul și păpușarul (2019)
Klaus, premiat BAFTA, pentru cel mai bun film animat din anul 2020

Fulgi de iubire (2019)

Inspirat dintr-un roman omonim, scris de către mai mulți autori printre care și John Green, cel care a scris bestseller-ul Sub aceeași stea, această comedie romantică de Crăciun este destul de amuzantă și are o premisă chiar interesantă. Totul începe în momentul în care o furtună violentă de zăpadă paralizează circulația într-un orășel, iar un grup de liceeni, în ajunul Crăciunului, își dau foarte rapid seama că dragostea, prietenia și iubirile ținute ascunse se intersectează în niște moduri extrem de neașteptate. Unul dintre acele filme inspirate din cărți care respectă, în mod fidel, ceea ce au scris autorii (cartea este scrisă prin colaborarea a mai mulți autori).

Fulgi de iubire (2019)
Fulgi de iubire – Let It Snow

Vacanța (2006)

Cu Kate Winslet și Cameron Diaz, această comedie romantică de Crăciun este splendidă, și nu doar că are o intrigă interesantă – două femei care nu prea au noroc în dragoste și care, astfel, se decid că ar fi interesant să facă schimb de locuințe (în țări diferite), apoi întâlnesc, în sătuc, doi localnici de care se îndrăgostesc –, ci și un substrat destul de profund. Cele două actrițe fac un rol formidabil, iar Jude Law (Graham) și Jack Black (Miles) se potrivesc perfect în povestea celor două femei și în decorul general al filmului. Replici copiase, situații amuzante și povești de dragoste care apar în cele mai nebănuite locuri și în cele mai neașteptate momente.

Vacanța film
Vacanța – The Holiday

Expresul polar (2004)

În ajunul Crăciunului, un băiețel pornește într-o aventură magică spre Polul Nord, suindu-se în trenul așa-numit „Polar Express”. Destinația? Casa lui Moș Crăciun? Momentul? Niciunul mai potrivit decât noaptea de Ajun. În timpul călătoriei, acesta nu doar că se descoperă pe sine și își acceptă natura interioară, ci descoperă și ce înseamnă prietenia, curajul, și ce înseamnă, de fapt, adevărul spirit al Crăciunului. Pentru cei care cred că minunile sunt încă posibile, acestea chiar nu se vor sfârși niciodată. Unul dintre acele filme de Crăciun care sunt, efectiv, standarde, pe care îl poți revedea din nou și din nou cu aceeași plăcere și același entuziasm.

Expresul polar (2004)
Expresul polar – The Polar Express

Iubiți de sărbători (2020)

Cu Emma Roberts (Sloane) și Luke Bracey (Jackson), această comedie de Crăciun nu doar că îți va stârni hohote de râs, dar te va vrăji de la bun început. Cu replici savuroase, situații destul de neașteptate și o intrigă interesantă, Iubiți de sărbători chiar merită luat în considerare. Când se întâlnesc într-un mod neașteptat, Jackson sătul până peste cap de rateurile pe care le-a avut de-a lungul timpului cu întâlnirile eșuate, iar Sloane de familia ei băgăcioasă, cei doi decid să pună la cale „un aranjament” – vor forma un cuplu doar pe perioada sărbătorilor, asta pentru a face, cât de cât, viața puțin mai tolerabilă. Încet, în timp ce își bat joc de clișeele romantismului, relația lor se transformă, fără voia lor, în ceva mult mai profund și serios. Deși sună a film plin de clișee, chiar este destul de interesant, iar actorii fac roluri foarte convingătoare.

Iubiți de sărbători (2020)
Iubiți de sărbători – Holidate

Cronicile Crăciunului (2018)

Doi frați din Lowell, Massachusetts, Kate și Teddy, sunt destul de sceptici privitor la adevărata existență a lui Moș Crăciun. Așadar, au un plan: acela de a-i întinde o capcană în ajunul acestei sărbători și să-l filmeze. Dar lucrurile iau o întorsătură neașteptată și, astfel, cei doi ajung fix pe sania lui Moș Crăciun. Drept urmare, călătoria se transformă într-o cursă cu peripeții, printre care se numără o aterizare forțată în Chicago, cu renii alunecând pe pistă, o pălărie (bineînțeles, magică) și lipsa cadourilor pentru ceilalți copii (să vedem cum justifici asta, Moșule). Oare va reuși el să mai ajungă la ceilalți copii, va reuși să pună sania înapoi în funcțiune în doar cele două ore care i-au mau rămas la dispoziție?

Cronicile Crăciunului (2018)
Cronicile Crăciunului – The Christmas Chronicles

O, băiat frumos! (2021)

Un alt film de Crăciun foarte interesant, o comedie delicioasă, în regia lui Michael Mayer, care ne-a plăcut foarte mult este O, băiat frumos! (în original, Single All the Way). Disperat să evite situația în care, ca întotdeauna, este judecat de către întreaga familie pe baza statutului său de „burlac permanent”, Peter (interpretat de către Michael Urie) îl convinge pe cel mai bun prieten al său, Nick (interpretat de Philemon Chambers) să i se alăture de sărbători și să pretindă, de ce nu, că au o relație împreună. Dar când mama lui Peter (interpretată de către Kathy Najimy) îi aranjează, pe ascuns, o întâlnire pe nevăzute cu chipeșul ei antrenor James (Luke Macfarlane) planul amândurora dă greș, stârnind situații dintre cele mai neprevăzute.

O, băiat frumos! (2021)
O, băiat frumos! – Single All The Way

Crăciun cu scântei (2004)

Steve Finch este un om al tradițiilor – respectă cu fidelitate ce a stabilit, de-a lungul anilor, cu familia sa și orășelul în care trăiește. Drept urmare, el are un program de activități pentru toți: începând cu 1 decembrie, este consultantul neoficial pentru tot ce ține de Crăciun al orașului Cloverdale. În timpul sezonului, familia Hall se mută în casa de peste drum. În general, aceștia au o perspectivă „ușor” diferită de cea a lui Finch – Buddy Hall își croșete drumul prin viață în moduri neașteptate, și mai niciodată nu duce la bun sfârșit ceea ce începe. Asta are să stârnească ceva scântei între cei doi, în timp ce Buddy se străduiește ca a sa casă să fie atât de luminoasă încât să poată fi văzută din spațiu – o decorează cât mai fastuos și strălucitor posibil. Astfel, el va deveni noul om de bază al orașului Cloverdale când vine vorba de Crăciun. Pentru Finch, asta înseamnă război, iar pentru toți ceilalți, asta ar putea amenința bucuria întregului Crăciun. Este o comedie foarte bună, iar actorii fac roluri geniale.

Crăciun cu scântei (2004)
Crăciun cu scântei – Deck the Halls

Goana după cadou (1996)

Deși destul de vechi, este unul dintre acele filme de Crăciun pe care, sincer, nu ai cum să nu le revezi în fiecare an. Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) vinde saltele, și este, pe bună dreptate, mai mereu ocupat la locul de muncă. De asemenea, fiul său îl consideră o adevărată dezamăgire, mai ales după ce ratează demonstrația de karate a acestuia. Howard încearcă din răsputeri să găsească o modalitate de a se revanșa, iar Jamie (Jake Lloyd) îi spune că tot ce vrea de Crăciun este o figurină Turbo Man. Din nefericire, este Ajunul Crăciunului, așa că, evident, toate magazinele sunt sold out. Acum, Howard este nevoit să călătorească prin tot orașul pentru a găsi una și lucrurile devin pline de suspans când își dă seama că nu este singurul, ci trebuie să concureze cu toată lumea pentru a găsi una și pentru a ajunge la parada de sărbători, care îl are drept protagonist pe Turbo Man.

Goana după cadou (1996)
Goana după cadou – Jingle All the Way

Coşmarul dinaintea Crăciunului (1993)

Jack Skellington este regele dovleac din Halloween Town – totuși, ca orice alt rege, se pare că este destul de plictisitor să faci același lucru, de Halloween, în fiecare an. Însă, într-o zi, acestă dă peste Orașul Crăciunului și este atât de uimit și de încântat și de impresionat de toate acestea, de ideea Crăciunului, în special, încât încearcă să-i convingă pe toți liliecii, spiridușii, goblinii și celelalte creaturi nu prea drăguțe din Halloween Town să-l ajute să organizeze Crăciunul în locul plictisitoarei și răsuflatei sărbători de Halloween. Premisa este foarte interesantă dar, din nefericire, fiind prima dată când pune la cale așa ceva, lucrurile nu prea au cum să iasă exact conform planului. O comedie animată foarte amuzantă, pe placul oricui, care se potrivește și copiilor, dar și adulților.

Coşmarul dinaintea Crăciunului (1993)
Coşmarul dinaintea Crăciunului – The Nightmare before Christmas

Elful (2003)

Buddy (Will Ferrell) a fost un bebeluș dintr-un orfelinat care, într-un mod bizar, ajunge în sacul lui Moș Crăciun. Destinația? Evident, Polul Nord. Mai târziu, când devine adult care, normal, a fost crescut de către elfi, ajutoarele lui Moș Crăciun Edward Asner), „tatăl” său îi permite să meargă la New York pentru a-și găsi tatăl biologic, Walter Hobbs (James Caan). Însă domnul Hobbs se află pe „lista neagră” a Moșului, asta pentru că e un ticălos fără inimă care nu a știut niciodată că are un fiu, pe Buddy. Însă Buddy este atras de efervescența orașului New York, și experimentează noutățile doar așa cum un elf ar putea-o face. Când relația lui Walter cu noul său fiu se pare că nu este întocmai cum se aștepta, acesta este nevoit să-și reconsidere, în mod nu prea subtil, prioritățile. Dincolo de a fi o comedie chiar bună, este un film emoționant, iar povestea este chiar originală. Filmul este în regia lui Jon Favreau, după un scenariu foarte bun scris de către David Berenbaum.

Elful (2003) film
Elful, Warner Bros. Pictures, New Line Cinema

Miracolul de pe strada 34 (1994)

Susan Walker, o fetiță în vârstă de șase anișori, descoperă că, atât timp cât crezi cu adevărat și nu îți pierzi niciodată speranța, visele devin ușor realitate. Totuși, are îndoieli cu privire la cel mai durabil miracol al copilăriei – Moș Crăciun. Mama ei, Dorey, i-a spus acum mult timp cum stau de fapt lucrurile, care este „secretul”. Așadar, acum ea nu se mai așteaptă, deloc, să-l vadă sau să primească cele mai importante cadouri de pe lista ei de Crăciun. Însă, în scurt timp, ea se întâlnește cu un Moș Crăciun special, la un supermarket. Mai mult decât atât, este convinsă de faptul că este Moșul cel adevărat. În acest moment, Susan Walker primește un cadou care le depășește pe toate celelalte, și nu doar în valoare: ceva în care să creadă. Un film de Crăciun extrem de emoționant, frumos, pe placul oricui.

Miracolul de pe strada 34 (1994)
Miracolul de pe strada 34 – Miracle on 34th Street

Singur acasă (1990)

Probabil nu mai are nevoie de nicio descriere, fiind unul dintre acele filme de Crăciun pe care, tind să cred, fiecare dintre noi le revedem în fiecare an. Seria de filme Singur acasă este de-a dreptul genială și, poate ca niciuna alta, reușește să reziste testului timpului, apărând mereu la televizor, pe posturile de televiziune, dar și în topurile celor mai bune filme de Crăciun care au fost vreodată făcute. Deși între timp au apărut numeroase alte titluri, se pare că filmele acestea, în regia lui Chris Columbus, după un scenariu de John Hughes, cu Macaulay Culkin în rolul protagonistului, reușesc nu doar să atragă din ce în ce mai mulți fani, ci să păstreze fidelitatea celor care erau deja. Într-adevăr, nu puteam să nu menționăm acest titlul în lista noastră cu filme Crăciun 2022.

Singur acasă (1990)
Singur acasă -Home Alone

Cum a furat Grinch Crăciunul (2000)

Whoville, tărâmul magic care se află în interiorul unui fulg de zăpadă. Pe acest tărâm, așa cum se cade, trăiesc cei ce poartă denumirea de Whos, un fel de oameni aproape mutanți, ce seamănă cu Munchkin, care iubesc sărbătoarea Crăciunului. Totuși, chiar în afara iubitului lor orășel în care atmosfera Crăciunului este mereu în vogă, trăiește Grinch (interpretat de Jim Carrey), un fel de creatură verde care, dimpotrivă, urăște Crăciunului din tot sufletul, și plănuiește, astfel, să-l fure pentru totdeauna de la Whos, pe care îi detestă la fel de mult. Micuța Cindy Lou Who (Taylor Momsen), îi va da, în schimb, planurile peste cap. Iar totul va începe în momentul în care cei doi, încetul cu încetul, pun bazele unei prietenii revelatoare.

Cum a furat Grinch Crăciunul (2000)
Cum a furat Grinch Crăciunul – How the Grinch Stole Christmas

De Crăciun nu stăm acasă! (2008)

Brad (Vincent Vaughn) și Kate (Reese Witherspoon) sunt împreună de trei ani. Ei se iubesc, se distrează, fac tot felul de lucruri interesante împreună și, cu toate acestea, chiar nu au intenția de a se căsători. Sau de a avea copii. În dimineața de Crăciun, ei sunt în drum spre Fiji, pentru că pur și simplu nu vor să dea ochii cu părințiilor lor. Totuși, printr-o anumită întâmplare, nu au de ales decât să-și viziteze fiecare, unul celuilalt, părinții. Pe măsură ce ziua avansează într-un ritm obișnuit, cei doi își amintesc cum au crescut, fiecare ajungând să învețe mult mai multe unul despre celălalt. Kate își dă seama, astfel, că s-ar putea să nu fie chiar atât de bună la suflet pe cât ar fi crezut. Se cunosc cei doi îndeajuns de bine pentru a rezista furtunilor pe care le aduc familiilor lor, și îndeajuns de bine pentru a-și întemeia, în sfârșit, propria familie?

De Crăciun nu stăm acasă! (2008)
De Crăciun nu stăm acasă! – Four Christmases

O poveste de Crăciun (2009)

Un film care, tind să cred, chiar nu mai are nevoie de descriere. Chiar dacă e catalogat drept film pentru copii, este o profunzime incredibilă, urmărind povestea lui Ebenezer Scrooge, trezit în Ajunul Crăciunului de spirite care îi dezvăluie propria existență, arătându-i soarta care îl va aștepta dacă nu-și schimbă obiceiurile. Pus în fața propriei povești de amărăciuni și răutăți din ce în ce mai multe, trebuie să decidă, imediat, ce îi va rezerva viitorul: pacea sau cruzimea.

O poveste de Crăciun (2009)
O poveste de Crăciun – A Christmas Carol

Mame bune și nebune (2017)

Cu o distribuție excelentă, A Bad Moms Christmas urmărește povestea celor trei femei care, în esență, sunt subapreciate, dar suprasolicitate, în timp ce se răzvrătesc împotriva provocărilor și așteptărilor de la Super Bowl, pentru mame: Crăciunul. Ca și cum etapa creării unei sărbători perfecte pentru familiile lor n-ar fi fost îndeajuns de grea, ele trebuie să facă toate acestea mult mai solicitant, în timp ce își găzduiesc și își distrează propriile mame. Până la finalul călătoriei, cele trei vor redefini „cum se fac sărbătorile speciale” pentru toți și, de asemenea, vor reuși să se apropie mult mai mult de propriile lor mame.

Mame bune și nebune (2017)
Mame bune și nebune – A Bad Moms Christmas

Înainte de Crăciun (2015)

În regia lui Jonathan Levine, filmul urmărește povestea a trei prieteni încă din copilărie, anume Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogen) și Chris (Anthony Mackie), a căror reuniune din Ajunul Crăciunului fiecărui an a fost o noapte de desfrâu, când limitele nu există. Acum, că au devenit adulți, tradiția se încheie, iar pentru a face momentul și mai memorabil și pentru a celebra așa cum se cuvine anii trecuți, ei pornesc în căutarea Balului Tucracka, considerat a fi „Sfântul Graal al petrecerilor de Crăciun”.

Înainte de Crăciun (2015)
Înainte de Crăciun – The Night Before

Grăsanu’ (2020)

Un film de Crăciun foarte „nonconformist”, dar extraordinar de bun, cu tentă de acțiune și cu o distribuție foarte bună. Urmărește povestea unui Moș Crăciun pus pe scandal, ceva puțin mai neortodox decât cel clasic, care ar face orice pentru a-și salva afacerea aflată în declin. De parcă lucrurile nu erau deja complicate, Billy, un puști de doar 12 ani (ce-i drept, neglijat de părinți și ceva mai greoi la minte), angajează un asasin plătit pentru a-l ucide pe Moș Crăciun. Motivul este extrem de justificabil, de altfel: a primit, în loc de cadouri, un cărbune în ciorapul pe care l-a pregătit pentru bătrânul moș. Chiar este un film de Crăciun destul de interesant și, sincer, te prinde și te ține captiv pe întreg parcursul.

Grăsanu' (2020)
Grăsanu’ – Fatman, RBL Studios, Fortitude International

Acesta este top 20 filme Crăciun 2022 pe care ți le recomandăm cu mare încredere. De altfel, pe listă ar fi putut fi surprinse mult mai multe titluri, însă am încercat să ne raportăm mai mult la recomandări personale de filme de Crăciun pe care le-am văzut și ne-au plăcut și nouă. Deci, dacă ai și alte recomandări, nu ezita să ni le transmiți în secțiunea de comentarii. Sperăm că ai găsit util acest top filme de Crăciun 2022 și că, într-adevăr, te-am inspirat în a alege măcar un titlu. După cum am spus, acest gen de filme nu este întocmai cel mai antrenant, dar aceasta este și ideea lor: să ne relaxăm în timp ce ne uităm la ele și să petrecem timp de calitate alături de familie, prieteni și cei dragi. Vizionare plăcută!

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.