Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă te întrebi când apare Minions: The Rise of Gru, parte a filmului animat epic produs de Illumination și Ubisoft și distribuit de Universal Pictures, atunci acest articol este pentru tine. De asemenea, vei afla și date referitoare la cea de-a cincea parte a francizei Despicable Me, Minions: The Rise of Gru fiind preque-ul de la Minions (2015). Regizat de Kyle Balda, cu Brad Ableson și Jonathan del Val în calitate de co-regizori, filmul de animație ni-l va readuce pe Steve Carell în rolul lui Gru și pe Pierre Coffin în rolul celorlalți minioni care ne sunt atât de dragi, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, rapper-ul RZA, Jean-Claude Van Damme, Lucy Lawless, Dolph Lundgren, Danny Trejo, Russell Brand, Julie Andrews și Alan Arkin în rolul a șase răufăcători care terorizează orașul și stârnesc sentimente noi în inima lui Gru. Iar de data aceasta, aventura este una neașteptat de explozivă și plină de acțiune.

Minions: The Rise of Gru a avut premiera la Annecy International Animation Film Festival, pe data de 13 iunie 2022, dar urmează să fie lansat în cinematografele din Statele Unite pe data de 1 iulie. Așadar, încă puțin și putem fi martorii aventurii pline de situații neașteptate, pline de amuzament și situații dintre cele mai trăsnite ale micuților minioni care, indiferent de circumstanțe, reușesc să intre în buclucuri mai mari decât ei. Cu toate acestea, reușesc să ne smulgă hohote de râs cu reacțiile și deciziile pe care le iau pentru a ieși din diferitele situații în care, deseori, nu s-au gândit că ar putea ajunge. Nu putem să nu apreciem talentul minionilor de a intra în cele mai complicate belele din lume.

Când apare Minions: The Rise of Gru? Data de lansare

Ideea de a crea o continuare a filmului Minions (2015) a fost comunicată de către Universal Pictures și Illumination în 2015, iar producția efectivă a acestuia a început abia în 2017, atunci când Brad Ableson a început colaborarea în calitate de co-regizor. Numele filmului, Minions: The Rise of Gru, a fost dezvăluit în luna mai a anului 2019. Inițial, filmul a fost programat să fie lansat pe data de 3 iulie 2020, dar din cauza condițiilor epidemiologice în care ne-am regăsit și a închiderii temporare a Illumination Mac Guff, a fost amânat pentru a fi lansat pe data de 2 iulie 2021. Cu toate acestea, întrucât agitația globală nu s-a redresat, data lansării a fost din nou modificată, ceea ce a stârnit reacții negative din partea fanilor seriei de filme și, de asemenea, interesul acestora.

De data aceasta, răspunsul la întrebarea când apare Minions: The Rise of Gru este unul absolut cert: pe 1 iulie, 2022. Mai mult decât atât, acesta este programat să fie difuzat pe serviciul de streaming Peacock al NBCUniversal în termen de patru luni de la lansarea în cinematografe, conform unul contract pe optsprezece luni. Apoi, filmul ar trebui să apară, pentru o perioadă de zece luni, pe Netflix, înainte de a reveni pe platforma Peacock pentru ultimele patru luni de contract. Cu siguranță va avea un succes foarte mare, dată fiind popularitatea micuților minioni care, la un moment dat, acaparaseră tot internetul. De asemenea, companii de jucării Mattel a anunțat că a încheiat un contract pe trei ani pentru a crea produse bazate pe film. În aceeași măsură, în anul 2020, Lego a lansat două seturi de cuburi bazate pe filmul de față, ceea ce a reprezentat o strategie de marketing foarte bună a filmului Minions: The Rise of Gru.

Trailer oficial Minions: The Rise of Gru

Trailerul oficial a fost postat pe data de 30 martie 2022 și a strâns până în momentul de față aproximativ 22 de milioane de vizualizări. Este, în egală măsură, plin de energie și de situații amuzante, deoarece, evident, ne prezintă preque-ul poveștii din Minions (2015), când preadolescentul Gru se hotărăște să fie un răufăcător și vrea să intre într-o bandă specială de persoane care fac numai belele. După ce interviul nu merge tocmai cum se aștepta, Gru fură ceva chiar din fața grupului ”The Vicious 6”, apoi încredințează obiectul furat lui Otto, unul dintre minionii săi. Între timp, Otto îi spune cu mândrie lui Gru că a schimbat neprețuitul obiect cu „o piatră de companie”. Iar Gru nu e prea încântat de acest lucru.

Trailerul oficial Minions: The Rise of Gru

Povestea din Minions: The Rise of Gru

Plasat imediat după evenimentele din primul film, dar de data aceasta în anii 1970, Minions: The Rise of Gru ne va spune povestea „lansării” răufăcătorului Gru. Îl vom cunoaște pe Gru, preadolescentul de 12 ani, care duce o viață liniștită în suburbii. Fan înfocat al unei echipe de răufăcători celebri, cunoscute sub numele de ”The Vicious 6”, Gru pune la cale un plan prin care să devină atât de malefic încât să se poată alătura lor. Când echipa de răufăcători își înlătură liderul, legendarul luptător Wild Knuckles, Gru prinde curaj și merge să dea un interviu pentru a face parte din echipă.

Totuși, lucrurile nu merg prea bine, ba chiar se înrăutățesc în momentul în care Gru, supărat, fură o piatră prețioasă care le aparține, chiar sub ochii. Evident, nu face asta singur, ci ajutat de unul dintre prieteni săi, Otto. Când Gru îi înmânează acestuia piatra, Otto „o ascunde cât mai bine”. Cu alte cuvinte, o schimbă cuiva pentru „o piatră de companie”. Plus că, normal, nu mai știe cui i-a dat-o. Așadar, Kevin, Bob, Otto, Stuart, ceilalți minioni și Gru se trezesc, deodată, considerați dușmani de moarte a celui mai mare grup de răufăcători din oraș. Dar totul se schimbă în momentul în care, pentru a scăpa de aceștia, ei apelează la însuși Wild Knuckles, moment în care vor descoperi că, uneori, și „răufăcătorii” au nevoie de ajutor.

Minions (2015) a dezvăluit povestea nespusă a modului în care au apărut creaturile galbene cunoscute sub denumirea de „minioni” și de ce acestea tind să-și jure loialitatea față de cei mai nepotriviți oameni imaginabili, precum Scarlet și Herb Overkill (Sandra Bullock, respectiv Jon Hamm), și cum și-au întâlnit actualul stăpân, Gru. Minions: The Rise of Gru va dezvălui povestea nespusă a modului în care Gru a ajuns să fie, la rândul lui, acel gen de „om nepotrivit” (asta până când, evident, a devenit tatăl adoptiv a trei fetițe). Se pare că această parte va continua exact de unde s-a oprit predecesorul său din 2015, având loc prin anii 1970 și urmărind, după cum am spus, povestea „înveninării” lui Gru, răufăcătorul teribil.

Inamicii lui Gru din noul film
Grupul ”The Vicious 6”

Distribuția din Minions: The Rise of Gru

Evident, Steve Carell, nominalizat la Oscar, va reveni în Minions: The Rise of Gru, pentru a da vocea versiunii mai tinere a personajului principal, Gru. De asemenea, își vor relua rolurile din franciză și Julie Andrews (în rolul mamei lui Gru, Marlena), Russell Brand (viitorul asisten al lui Gru, Dr. Nefario) și Pierre Coffin (în rolul minionilor). Noii membri din distribuție constau, în mare parte, din răufăcătorii grupului ”The Vicious 6”. Taraji P. Henson, joacă rolul liderului Belle Bottom, Michelle Yeoh îi dă voce Maestrului Chow, Lucy Lawless este Nunchuk, Dolph Lundgren joacă rolul lui Svengeance, Danny Trejo joacă rolul lui Stronghold, iar Jean-Claude Van Damme joacă rolul lui Jean Clawed (foarte subtil). Alan Arkin joacă rolul liderului Wild Knuckles, iar rapper-ul RZA, membru fondator al Wu-Tang Clan, a fost distribuit într-un rol care nu a fost dezvăluit în prezent.

Cine este Steve Carell
Steve Carell va da vocea personajului principal, Gru

Coloana sonoră din Minions: The Rise of Gru

Minions: The Rise of Gru (Original Motion Picture Soundrack) este viitorul album care va defini coloana sonoră a filmului, urmând să fie lansat pe data de 1 iulie 2022, prin intermediul Decca Records și Verve Label Group. Coloana sonoră a fost produsă de Jack Antonoff și constă din diverși artiști contemporani care redau celebre hituri funk, pop și soul din anii 1970. ”Turn Up the Sunshine”, de Diana Ross și Tame Impala, a fost lansat ca single principal al albumului pe data de 20 mai 202. Pe data de 27 mai 2022 a fost lansat al doilea single, reprezentat de cover-ul lui Kali Uchis al piesei ”Desafinado”.

În afară de, poate, Pierre Coffin, puțini oameni îi cunosc mai bine pe minioni decât Kyle Balda care, înainte de a fi co-regizor al filmului Lorax, protectorul pădurii (2012), a condus o serie de scurtmetraje cu popularii minioni. Împreună, el și Coffin, au regizat Minions (2012) și Despicable Me 3 (2017). Balda a revenit ca regizor principal al filmului Minions: The Rise of Gru, împreună cu co-regizorii Brad Ableson (The Simpsons) și Jonathan del Val, co-regizor pentru The Secret Life of Pets 2. Scenariul filmului este scris de către Brian Lynch, veteran al Illumination, care a scris și scenarii pentru Minions, Sherk Puss in Boots și Despicable Me: Minion Mayhem.

Cine sunt regizorii filmului Minions: The rise of Gru
Pierre Coffin și Kyle Balda, regizorii filmului Minions: The rise of Gru, și a altor animații cunoscute

Abia așteptăm să apară Minions: The Rise of Gru. Din trailer, filmul pare genial, plin de acțiune, situații amuzante, glume inspirate și multe hohote de râs. În orice caz, oricum s-ar dovedi, este clară popularitatea seriei de filme și cât de bine vând micuțele creaturi galbene, puse pe năzbâtii. Suntem curioși dacă și tu ești fan al seriei cu minioni și, dacă da, care a fost partea ta preferată, lansată până în momentul de față? Îți așteptăm părerea în secțiunea de comentarii.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.