Free cookie consent management tool by TermsFeed

Potrivit unui fost director Disney, Johnny Depp s-ar putea reîntoarce în rolul legendarului Jack Sparrow, protagonistul filmelor din seria „Pirații din Caraibe”. „Cred cu tărie că, după verdict, «Pirații» este pregătit pentru o relansare cu Johnny în rolul căpitanului Jack Sparrow, din nou la bordul vasului de pirați”, a declarat un fost director Disney, sub anonimat, pentru revista People. „Pur și simplu, există un potențial mult prea mare care ar trebui valorificat pentru acest personaj iubit și adânc înrădăcinat în cultura Disney”, a mai adăugat el.

Johnny Depp nu l-a mai interpretat pe Jack Sparrow de la ultimul film al seriei, din 2017, „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar”. Deși filmul a avut încasări de aproximativ 794,8 de milioane de dolari la nivel mondial, acestea au fost cu mult sub cele 1,04 miliarde de dolari pe care le-a obținut predecesorul său din 2011, „Pirații din Caraibe: Pe ape și mai tulburi”. Cele cinci filme din franciza „Pirații din Caraibe”, cu Johnny Depp în rolul principal, au adus încasări de peste 4.5 miliarde de dolari, însumate, propulsându-l pe Depp în carieră.

Cu toate acestea, procesul de defăimare scandaloasă, intentat de Depp împotriva fostei sale soții, Amber Heard, i-a pus sub semnul întrebării viitorul, chiar dacă actorul, cunoscut pentru o mulțime de filme și numeroasele acțiuni umanitare susținute, a câștigat recent procesul care a ținut pe jar întreaga lume. Depp a dat-o în judecată pe actrița din „Aquaman” la  Fairfax pentru defăimare, asta după ce Amber Heard a scris un articol în Washington Post în care se referea la ea însă drept „figură publică reprezentativă pentru abuzul domestic”. 

Cine sunt Johnny Depp și Amber Heard
Johnny Depp și Amber Heard s-au despărțit după 14 ani de relație

După verdict, mai multe personalități de la Hollywood au afirmat că, deși Depp ar putea reveni în cariera de actor, probabil că nu va juca prea curând în blockbustere. „Niciun film de primă mână nu-l va angaja pe Depp așa cum s-ar fi agitat înainte să o facă”, a afirmat un veteran director al unui studio de top despre Depp. „De fapt, Depp a fost o pacoste chiar și înainte proces, iar ce a dovedit în continuare nu este decât faptul că rămâne o pacoste”. Un recrutor de top de talente a fost în același asentiment, afirmând că Depp își va găsi de lucru în lumea finanțărilor independente, dar nu pentru rolurile care l-au îmbogățit, de 20 de milioane de dolari, așa cum a făcut-o franciza „Pirații din Caraibe”.

Producătorul seriei de filme „Pirații din Caraibe”, Jerry Bruckheimer, a declarat luna trecută că viitorul lui Depp în rolul lui Jack Sparrow „pare destul de sumbru”. Într-un interviu acordat pentru Sunday Times, Bruckheimer a declarat că „este puțin probabil ca în acest moment Johny Depp să se reîntoarcă la un potențial aș șaselea film din «Pirații din Caraibe»”.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales / Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar – Trailer oficial Disney

Urmările procesului de defăimare dintre Johnny Depp și Amber Heard

Johnny Depp, în vârstă de 58 de ani, a câștigat miercuri, 1.06.2022, pretențiile sale de defăimare împotriva lui Amber Heard, fosta sa soție, în vârstă de 36 de ani, încheind astfel o bătălie juridică controversate care a durat mai bine de șase săptămâni, în Virginia, punând viețile lor private în atenția publicului. Heard, de asemenea, a câștigat una dintre cele trei cereri de defăimare, iar avocatul ei a declarat joi, 2.06, că intenționează să facă apel. Ulterior, Johnny Depp a declarat că „juriul mi-a redat viața” și că „ce e mai bun urmează să vină” pentru el. În timp ce cunoscătorii de la Hollywood au păreri contradictorii cu privire la posibilitatea ca a sa carieră să-și revină după proces, fanii susțin cu tărie revenirea sa în rolul lui epicului Sparrow.

„Cu Jerry Bruckheimer care se bucură de succesul masiv al lui Tom Cruise în «Top Gun: Maverick», există un apetit uriaș pentru vedete hollywoodiene care să joace în francize deosebit de populare, așa cum este cazul și seriei «Pirații din Caraibe»”, a mai adăugat fostul director Walt Disney Studios. Pentru rolul lui Jack Sparrow în filmul Original din 2003, „Pirații din Caraibe: Blestemul perlei negre”, Depp a obținut chiar și o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor. Continuările au avut, de asemenea, succes răsunător, consolidându-i cariera de actor dorit de marile studiouri de producție.

O altă persoană de la Hollywood, care a lucrat de asemenea la filmele anterioare din serie, afirmă că „nu este foarte probabil ca Johnny Depp să se întoarcă în film, dar probabil că a șasea parte din serie va fi Margot Robbie, sau ceva de genul”. S-a aflat deja că, de fapt, Margot Robbie, în vârstă de 31 de ani, a fost luată în vizor pentru un reboot al seriei „Pirații din Caraibe”. Producătorul francizei, Jerry Bruckheimer, a declarat pentru The Sunday Times că „dezvoltă două scenarii ale filmului – unul cu Margot Robbie, altul fără ea”. Aceeași persoană estimează că sequel-ul nu va fi lansat „probabil până în 2025” din cauza calendarului de producție, dar se gândește că „ar putea-o face pe Robbie drept fiica lui Sparrow, motiv pentru care și Depp ar putea apărea, măcar puțin, în viitorul film”.

Sursa „USA Today Life”, Twitter

Afirmațiile făcute de Johnny Depp

În timpul în care a depus mărturie în cazul de defăimare, Johnny Depp a vorbit despre decăderea sa cu directorii Disney, spunând că simte că a devenit „vinovat până la dovedirea nevinovăției”. Johnny Depp a declarat că nu ar mai lucra cu Disney, chiar dacă i s-ar oferi un salariu de 300 de milioane de dolari. În legătură cu acest comentariu, persoana din interior spune că Depp nu are în vedere problemele financiare, mai ales că „Pirații din Caraibe” este o franciză globală de un miliard de dolari. După ce a pierdut un caz de calomnie în trecut, Depp a fost de acord să se retragă din rolul său în franciza „Animale Fantastice” a Warner Bros. Ulterior, a fost înlocuit de Mads Mikkelsen în rolul lui Grindelwald.

O altă sursă din interior spune că Depp „va lucra cu siguranță din nou”, adăugând că simte că cineva îi va da o șansă, dat fiind faptul că Depp „este foarte simpatic și foarte talentat. Un studio va trebui doar să pună în balanță riscul și beneficiile, însă Depp a câștigat deja opinia publică. A câștigat o întreagă mulțime de fani și, poate numai datorită acestui lucru, sigur se va întoarce”. Un agent de la Hollywood a declarat că deși „reputațiile au fost pătate de ambele părți” în acest proces, cariera lui Depp ar putea în continuare „să înflorească, pentru că aceasta este lumea în care trăim”. „Fanii lui Depp sunt foarte loiali, foarte vocali și înțeleg faptul că este departe de a fi perfect, deoarece fiecare om are greșelile sale”.

Depp a mai amintit în mărturiile sale că a vrut să îi ofere personajului său din „Pirații din Caraibe”, Jack Sparrow, un „adio corespunzător” și că a plănuit să facă filme din serie „până când va fi timpul să se oprească”. Agentul său a susținut că Depp a pierdut un potențial salariu de 22,5 milioane de dolari (cât ar fi primit pentru a șasea parte din serie) din cauza articolului publicat de Heard, aflat în centrul procesului de defăimare. Cu toate acestea, fostul agent a lui Depp a depus mărturie, spunând că „actorul a dat dovadă de comportament neprofesional” în anii de dinaintea publicării articolului, ceea ce a făcut ca studiourile „să fie reticente în a-l angaja sau avea în vedere pentru viitoare roluri”.

Sursa „Culture Crave” , Twitter

Așadar, nu știm cu certitudine dacă îl vom mai vedea pe Depp într-un viitor rol al lui Jack Sparrow. În orice caz, nu ne rămân decât amintirile unor filme de aventură de primă clasă, alături de Jack Sparrow, un personaj legendar și memorabil.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Un comentariu

  1. Avatar of George

    Nup, nu cred ca mai are vreo sansa. Poate doar peste mult timp, dar s-ar putea sa ne luam la adio din a-l mai vedea in „filme mari„!

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.