Free cookie consent management tool by TermsFeed

Suleyman Magnificul, cunoscut și sub numele de Muhtesem Yuzyil, este un serial de televiziune turcesc de epocă care relatează ascensiunea și domnia sultanului otoman Suleyman I (1494-1566). Serialul explorează viața sa personală tumultoasă, marcată de dragostea sa pentru Hürrem, o concubină care a devenit soția sa legală, precum și de luptele politice pentru a consolida puterea Imperiului Otoman.

Află unde poți vedea Suleyman Magnificul, serial a cărui acțiune s-a desfășurat pe parcursul a patru sezoane. Acesta prezintă o imagine detaliată a vieții de la curtea otomană din secolul al XVI-lea, oferind o perspectivă asupra intrigilor politice, a rivalităților dintre facțiuni, a reformelor administrative și a expansiunii militare a imperiului. Serialul pune accent pe complexitatea personalității lui Suleyman, prezentându-l atât ca un conducător puternic și nemilos, cât și ca un soț devotat și un tată iubitor.

Unde poți vedea Suleyman Magnificul?

Serialul turcesc Suleyman Magnificul a avut parte de un mare succes în momentul lansării, acesta bătând recorduri de audiență atât în România, cât și în Turcia. Serialul a captivat publicul cu povestea sa încă de la primul sezon, difuzat în urmă cu aproape 10 ani la Kanal D, acum acesta poate fi vizionat, din nou, la noi în țară pe platforma VOYO.

VOYO este o platformă de streaming video lansată de PRO TV în România unde poți viziona filme, seriale, emisiuni TV românești de succes, transmisiuni sportive live și desigur, unde poți vedea Suleyman Magnificul. Prețul unui abonament VOYO începe de la 4 euro cu TVA/lună adică aproximativ 24 de LEI, dacă nu ai încă un cont, îți poți crea unul foarte rapid accesând acest link.

Dacă nu ești sigur că vrei să-ți faci cont pe VOYO, unde poți vedea Suleyman Magnificul, platforma îți pune la dispoziție serviciile gratuit timp de 7 zile.

Care este povestea din Suleyman Magnificul?

Înainte de a intra pe VOYO, unde poți vedea Suleyman Magnificul, îți recomandăm să citești câte ceva despre acțiunea serialului pentru a afla dacă îți place subiectul abordat. Acest serial urmărește viața și domnia sultanului otoman Suleyman I, cunoscut și sub numele de Suleyman Magnificul. Serialul se concentrează pe domnia sa din perioada 1520-1566, perioadă considerată una dintre cele mai prospere și influente în istoria Imperiului Otoman.

Acțiunea începe cu Suleyman preluând tronul otoman în timp ce era în plină tinerețe și înfățișează evoluția sa ca domnitor puternic. Serialul explorează aspectele politice, militare și personale ale domniei sale, inclusiv relațiile diplomatice, intrigile palatului și conflictele cu alte imperii și regate, cum ar fi Imperiul Habsburgic și Safavid Persia.

O parte importantă a povestirii este relația dintre Suleyman și Hürrem Sultan, care a devenit una dintre cele mai influente și puternice soții ale sale. Dragostea lor tumultoasă și puternică este prezentată în serial, alături de rivalitățile din haremul sultanului.

Pe lângă intrigile palatului, Suleyman Magnificul ilustrează și campaniile militare ale sultanului, inclusiv cuceririle teritoriale extinse ale Imperiului Otoman și conflictele cu dușmanii săi.

Câte sezoane are Suleyman Magnificul?

De asemenea, sezonul se axează pe evoluția relației dintre Suleyman și Hürrem, inclusiv momentele de bucurie și tristețe în căsnicia lor.
Sursa fotografiei: Peakpx

Primul sezon se concentrează pe începuturile domniei lui Suleyman și pe ascensiunea sa către tronul otoman. Aici vedem modul în care încearcă să se adapteze la responsabilitățile și presiunile noii sale poziții. Sezonul prezintă, de asemenea, relația sa timpurie cu Hürrem Sultan, care începe să înflorească odată cu sosirea acesteia în haremul sultanului.

Al doilea sezon explorează perioada de aur a domniei lui Suleyman, când imperiul otoman atinge apogeul său de putere și influență. Acest sezon prezintă campaniile militare ale lui Suleyman, inclusiv cuceririle sale majore în Europa și Orientul Mijlociu și vedem cum acesta se implică în conflicte cu Imperiul Habsburgic și cu Safavid Persia, precum și modul în care își consolidează dominația asupra teritoriilor otomane. De asemenea, sezonul se axează pe evoluția relației dintre Suleyman și Hürrem, inclusiv momentele de bucurie și tristețe în căsnicia lor.

În al treilea sezon, se pune accentul pe deteriorarea relației dintre Suleyman și Ibrahim Pasha, care devine din ce în ce mai tensionată pe măsură ce influența și puterea lui Ibrahim cresc. Apar noi intrigi în palat și conflicte politice, iar Suleyman trebuie să facă față unor alegeri dificile și consecințelor acestora.

Ultimul sezon se axează pe sfârșitul domniei lui Suleyman și pe moștenirea sa. Aici vedem cum îmbătrânirea și boala încep să-și pună amprenta asupra sultanului, iar lupta pentru succesiune devine mai acerbă. Intrigile palatului și conflictele politice continuă să fie o prezență constantă, iar Suleyman trebuie să ia decizii cruciale pentru viitorul imperiului său. Sezonul se încheie odată cu moartea lui Suleyman și cu succesiunea la tron a fiului său, Selim II, marcând sfârșitul unei ere și începutul unei noi epoci în istoria Imperiului Otoman.

Ce actori fac parte din distribuția serialului?

Serialul Suleyman Magnificul ne prezintă o varietate foarte bogată de personaje, fiecare cu propria sa poveste. Halit Ergenç interpretează rolul sultanului Suleyman I. Este un actor turc cu o carieră lungă și variată în televiziune și film, cunoscut pentru abilitățile sale actoricești remarcabile și pentru portretizarea complexă a personajului istoric. Acesta a mai avut și alte roluri importante, pe lângă cel din Suleyman Magnificul, în alte filme și seriale turcești de pe Netflix precum Rise of Empires: Ottoman (2020) și cea mai nouă ecranizare numită Anonymous Lovers care va apărea anul acesta.

Meryem Uzerli joacă rolul lui Hürrem Sultan, soția favorită a lui Suleyman
Sursa fotografiei: Peakpx

Meryem Uzerli joacă rolul lui Hürrem Sultan, soția favorită a lui Suleyman, o sclavă ucraineană captivă care a reușit să urce în ierarhia haremului prin inteligență, frumusețe și ambiție. Este o actriță germano-turcă care a devenit celebră internațional pentru interpretarea sa captivantă a acestui personaj istoric.

Nebahat Çehre o interpretează pe Ayșe Hafsa, mama lui Suleyman și una dintre figurile importante din viața sa. Este o actriță turcă cu o carieră îndelungată și respectată în televiziune și film.

Nur Fettahoğlu interpretează rolul Mahidevran Sultan, o altă soție importantă a lui Suleyman și mama unuia dintre fiii săi, Mustafa, fiind totodată și rivala cea mai de temut a lui Hürrem. Este o actriță turcă cunoscută pentru portretizările sale dramatice și complexe în serialele turcești.

Okan Yalabık joacă rolul lui Ibrahim Pasha, unul dintre cei mai apropiați consilieri și aliați politici ai lui Suleyman. Este un actor turc cu o prezență puternică pe ecran și cu numeroase roluri memorabile în filme și seriale.

Descoperă unde poți vedea Suleyman Magnificul, serial care a cunoscut un succes enorm la nivel global, fiind apreciat pentru povestea sa captivantă, scenografia impresionantă și interpretarea impecabilă a actorilor. Acesta a stârnit, de asemenea, controverse datorită portretizării unor evenimente istorice și a modului în care prezintă anumite personaje.

Share.
Avatar of Lorena Alexandra

Pasionată de inovație și creativitate în domeniul tehnologiei, am absolvit Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică. Sunt o persoană extrem de motivată și perseverentă, cu o dorință constantă de a învăța lucruri noi.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.