Free cookie consent management tool by TermsFeed

Serialele turcești au început să devină populare pe plan internațional în jurul anilor 2000, odată cu difuzarea acestor producții și în Europa și America Latină. Cu toate acestea, adevărata explozie a popularității lor pe plan global a avut loc atunci când serialele turcești au început să fie disponibile pe platformele de streaming.

Combinând drama, romantismul, suspansul, cultura și tradiția, serialele turcești au captivat publicul din întreaga lume, oferind o varietate impresionantă de povești și personaje. Acestea au ajuns în prezent extrem de vizionate pe rețelele de streaming, Netflix devenind platforma cea mai accesată de iubitorii de seriale turcești.

Seriale turcești Netflix

20. The Gift (2019-2021)

The Gift, cunoscut și sub numele de Atiye, este un serial turcesc original Netflix, bazat pe romanul „Trezirea Lumii” de Şengül Boybaş. Serialul te poartă într-o aventură captivantă alături de Atiye, o pictoriță talentată și misterioasă, a cărei viață ia o turnură neașteptată atunci când descoperă un simbol enigmatic pe un artefact străvechi. Ajutorată de un geolog numit Ozan, Atiye pornește într-o călătorie palpitantă pentru a dezvălui adevărul din spatele simbolului misterios, descoperind totodată puterea din interiorul ei.

19. Ethos (2020)

Ethos, cunoscut și sub numele de Bir Başkadır (Un alt fel), este un serial turcesc original Netflix care se distinge prin abordarea sa neconvențională față de clișeele dramelor turcești obișnuite. Meryem, o femeie de serviciu puternică, încearcă să-i ofere fiicei Peri o viață mai bună. Peri, la rândul ei, este o tânără psihiatră idealistă care se luptă cu proprii demoni. Pe de altă parte se află Seher, o femeie aparent perfectă, a cărei viață de familie perfectă se destramă. Fiecare personaj are o poveste de spus, iar destinele lor se împletesc într-un mod fascinant.

18. Kübra (2024)

Gökhan este un tânăr obișnuit care trăiește în Istanbul și care plănuiește să se căsătorească cu dragostea vieții sale, Merve. Cu toate acestea, viața i se schimbă brusc atunci când primește un mesaj cu textul „Ești diferit!” de la un cont numit „Kübra” pe o aplicație de mesagerie religioasă numită SoulTouch. Gökhan, care inițial nu acordă importanță mesajului, descoperă că Kübra este însuși Dumnezeu. Acesta îi oferă lui Gökhan informații pe care nimeni altcineva nu le-ar putea cunoaște și astfel, Gökhan pornește într-o călătorie dificilă atunci când acceptă acest adevăr.

17. The Protector (2018-2020)

The Protector face parte din lista cu seriale turcești Netflix, care ne prezintă istoria lui Hakan Demirel, un tânăr care descoperă că este ultimul membru al unei străvechi linii de gardieni ai Istanbulului. După moartea misterioasă a tatălui său adoptiv, Hakan își descoperă abilitățile speciale și trebuie să-și asume responsabilitatea de a proteja orașul împotriva forțelor întunecate care doresc să-l distrugă.

Pe parcursul serialului, el formează alianțe, se confruntă cu trădări și descoperă secrete întunecate despre propria sa familie și despre lumea ascunsă din Istanbul. Cu fiecare pas, el devine tot mai puternic și își asumă un rol crucial în lupta împotriva răului pentru a proteja orașul și pe cei dragi.

16. Yakamoz S-245 (2022)

Yakamoz S-245 este un serial turcesc SF thriller de pe Netflix, inspirat din romanul polonez „The Old Axolotl” de Jacek Dukaj. Serialul este un spin-off al serialului belgian „Into the Night” și are loc în același univers apocaliptic. Acțiunea serialului se petrece la un an după un eveniment catastrofal care a făcut ca soarele să devină mortal pentru cei expuși la lumina lui.

Un grup de oameni de știință și cercetători marini se află într-o misiune subacvatică când un eveniment neașteptat îi lasă blocați la bordul unui submarin militar numit Yakamoz S-245. Izolați de restul lumii și cu provizii limitate, echipajul submarinului trebuie să lupte pentru supraviețuire. Tensiunile cresc pe măsură ce resursele se diminuează, iar secretele întunecate ies la iveală.

15. Immortals (2018)

Immortals abordează un subiect mai puțin comun față de celelalte seriale turcești Netflix, apărut în anul 2018 acesta combină elemente de acțiune și fantezie. Povestea este una clasică cu vampiri și se desfășoară în Istanbul. În centru se află vampirul Mia (Elçin Sangu), care dorește să-l ucidă pe cel care a transformat-o, Dmitry (Kerem Bürsin), deoarece doar în acest fel poate reveni la starea umană. Pentru a reuși acest lucru însă, Mia trebuie mai întâi să-i câștige încrederea lui Dmitry.

14. Hot Skull (2022)

Hot Skull, cunoscut și sub numele de Kuyucuk: Tefekkür Sanati (Kuyucuk: Arta Gândirii), este un serial turcesc Netflix distopic, thriller și psihologic. Serialul are loc într-un Istanbul futuristic, unde o boală misterioasă numită „Virusul Semantic” se transmite prin vorbire. Murat Siyavuş este un om inteligent și capabil, dar totodată este traumatizat de trecutul său și bântuit de vinovăție.

Acesta descoperă că este imun la virus, ajungând să fie urmărit de o instituție guvernamentală opresivă, numită SMK, care dorește să-l exploateze pentru a găsi un antidot. Murat se alătură unui grup de rebeli care luptă împotriva acestei instituții și încearcă să descopere originile virusului și un mod de a-l opri.

13. Intersection (2016)

Ali Nejat (Ibrahim Celikkol) este un fost pilot de curse care a fost nevoit să se retragă în lumea afacerilor în urma unui accident. În timpul accidentului, nepotul său a murit, iar Ali s-a înstrăinat de propria familie. Protagonistul o întâlnește din întâmplare pe Naz, al cărei soț (Umut) este un iubitor de mașini, dar care și-a sacrificat pasiunea pentru educația soției sale. În continuare, cu banii și influența sa, Ali va schimba pentru totdeauna viețile celor doi soți, ajutându-l pe Umut să-și construiască mașina mult visată.

12. Rise of Empires: Ottoman (2020-2022)

Rise of Empires: Ottoman este o serie turco-americană, care prezintă ascensiunea Imperiului Otoman și domnia sultanului Mehmed al II-lea, cunoscut și ca Mehmed Cuceritorul. Primul sezon, lansat în 2020, se concentrează pe campania lui Mehmed al II-lea de cucerire a Constantinopolului, capitala Imperiului Bizantin.

Serialul prezintă cu detalii asediul orașului, care a durat 53 de zile, și strategiile militare ingenioase folosite de Mehmed pentru a depăși zidurile impenetrabile ale Constantinopolului. De asemenea, explorează rivalitățile interne din Imperiul Otoman și conflictele dintre Mehmed și sfătuitorii săi. Al doilea sezon, lansat în 2022, se concentrează pe planul lui Mehmed al II-lea împotriva lui Vlad Țepeș, domnitorul Țării Românești. Serialul prezintă ciocnirile dintre cei doi lideri puternici și lupta pentru controlul regiunii Balcanilor.

11. Wolf (2018)

Wolf este o miniserie dramatică turcească din 2018 care face parte din gama de seriale turcești Netflix. Povestea urmărește acțiunile unei unități speciale de poliție din Turcia, numită BÖRÜ, care luptă împotriva terorismului. Serialul prezintă misiunile periculoase ale echipei, precum și viața lor personală, marcată de traume și sacrificii. Serialul a fost apreciat de critici și de public pentru realismul său, scenele sale de acțiune bine realizate și distribuția talentată. Ecranizarea a câștigat numeroase premii, inclusiv premiul pentru cel mai bun serial dramatic la Altın Kelebek Ödülleri.

10. The Club (2021-2023)

The Club este o serie originală Netflix care s-a lansat în anul 2021. Povestea o are în centru pe Matilda, o fostă deținută evreică care este eliberată din închisoare după ce și-a ispășit pedeapsa pentru comiterea unei crime. Chiar când Matilda se pregătește să plece din acel loc, aceasta află că fiica ei, care i-a fost luată încă de când era un bebeluș, are probleme. Astfel, aceasta este nevoită să se angajeze la un club de noapte pentru a-și ajuta singurul copil.

9. As the Crow Flies (2022-2024)

AS the Crow Flies face parte din lista de seriale turcești Netflix, debutând pe platformă pe 3 iunie 2022. Această producție se concentrează pe viețile lui Lale Kiran, o personalitate renumită în lumea televiziunii, și Asli Tuna, o stagiară isteață care lucrează la canalul MON5.

Povestea din serial scote în evidență competiția din lumea jurnalismului, unde Asli plănuiește să o înlocuiască pe Lale și să avanseze în carieră. Acțiunea are parte de întorsături neașteptate, scoțând la iveală consecințele înșelătoriei, pe fondul conflictului dintre două generații.

8. Love 101 (2020-2021)

Love 101, cunoscut și sub numele de Aşk 101, este unul dintre cele mai apreciate seriale turcești Netflix. Plasată în anii ’90 în Istanbul, urmărește povestea a cinci elevi de liceu marginalizați din cauza personalităților lor nonconformiste.

În timpul seriei, cei cinci prieteni se confruntă cu provocări precum bullying-ul, problemele familiale și descoperirea de sine. Aceștia învață lecții importante despre prietenie, loialitate și dragoste adevărată.

7. 50M2 (2021)

50m2 este un thriller dramatic turcesc disponibil pe Netflix. Serialul urmărește povestea lui Gölge (Shadow), un bărbat enigmatic care se ascunde intr-un magazin de croitorie de 50 de metri pătrați după ce a fost trădat de șeful său.

Gölge este prins in conflictul dintre a-și proteja noua identitate ca fiu al proprietarului decedat al magazinului si a-și descoperi adevărata identitate. În timp ce se adaptează la noua sa viață din cartier, Gölge se îndrăgostește de Ezgi, o tânără idealistă care luptă pentru a salva cartierul de la o companie imobiliară coruptă.

6. Innocent (2017)

Innocent (Masum) face parte dintre cele mai populare seriale turcești Netflix, cu o notă de 8.3 pe IMDb. Miniseria dramatică din 2017 urmărește povestea lui Cevdet, un pensionar care se mută la țară cu soția sa după ce fiul lor mai mic, Tarik, se căsătorește, dar viața familiei este zguduită când Tarik este arestat pentru uciderea soției sale.

Convins de nevinovăția fiului său, Cevdet se alătură anchetei și descoperă o serie de secrete întunecate ascunse de membrii familiei sale. Pe parcurs, el se confruntă cu minciuni, trădări și o moștenire dureroasă care amenință să distrugă tot ceea ce prețuiește.

5. Midnight at the Pera Palace (2022-prezent)

Midnight at the Pera Palace este un serial turcesc de epocă disponibil pe Netflix, inspirat din cartea lui Charles King. Serialul relatează povestea lui Esra, o jurnalistă tânără și ambițioasă care, în ajunul Revelionului din 2021, se trezește în mod inexplicabil în anul 1919, la hotelul Pera Palace din Istanbul.

Dezorientată și confuză, Esra se confruntă cu o realitate complet străină, unde Imperiul Otoman se află în pragul prăbușirii. Aici îl întâlnește pe Ahmet, un prinț otoman chipeș și enigmatic, cu care formează o legătură neașteptată.

4. Who Were We Running From? (2023)

Din lista de seriale turcești Netflix face parte și Who Were We Running From, un serial turcesc de tip thriller din 2023. În rolurile principale se află Melisa Sözen și Eylül Tumbar, care interpretează o mamă și o fiică. Cele două se mută dintr-un loc în altul, considerând că orice sau oricine poate fi o amenințare.

3. Shahmaran (2023-prezent)

Sahmaran este o producție care se încadrează în seriale turcești Netflix de fantezie. Serialul relatează o legendă veche despre Şahmaran, o creatură mitică cu cap de femeie și trup de șarpe, care este regina poporului Şahmaran.

Povestea o urmărește pe Suna, o doctoriță modernă care descoperă o peșteră secretă unde se află Shahmaran. Împreună, ele pornesc într-o aventură epică pentru a salva poporul Shahmaran de o amenințare iminentă din partea lumii umane. Serialul a fost foarte popular atunci când a apărut, mulți fani întrebându-se dacă va exista un al doilea sezon.

2. Fatma (2021)

Fatma este un thriller psihologic turcesc din 2021. Serialul urmărește povestea lui Fatma, o menajeră care se trezește implicată într-o serie de crime brutale. Pe parcursul serialului, Fatma este prinsă într-o serie de evenimente pline de violență, în timp ce încearcă să-și protejeze familia și să scape de cei care o vânează.

Fatma este un serial întunecat și violent, dar și captivant și bine realizat. A fost apreciat pentru performanțele actoricești excepționale, pentru regia excelentă și pentru scenariul bine scris.

1. The Tailor (2023)

Cunoscut și drept Tânărul Croitor (Terzi), ecranizarea face parte din cele mai bune seriale turcești Netflix lansate în ultimul timp. Serialul relatează povestea lui İpekyolu, un tânăr croitor talentat care preia afacerea familiei sale după moartea bunicului său.

Pe lângă provocările de a conduce o afacere tradițională în lumea modernă, İpekyolu se confruntă și cu o serie de probleme personale, inclusiv o poveste de dragoste complicată, dar și o relație tensionată cu tatăl său bolnav.

În ultimii ani, aceste seriale turcești Netflix au captivat publicul din întreaga lume prin poveștile lor variate și personajele complexe. Dincolo de acțiunea lor captivantă și intrigantă, aceste seriale explorează teme profunde și relevante.

Indiferent de genul preferat, atât serialele cât și filmele turcești de pe Netflix au reușit să atragă atenția publicului de pretutindeni. Cu producții de înaltă calitate și distribuții impresionante, aceste seriale continuă să încânte și să captiveze telespectatorii din întreaga lume.

Share.
Avatar of Lorena Alexandra

Pasionată de inovație și creativitate în domeniul tehnologiei, am absolvit Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică. Sunt o persoană extrem de motivată și perseverentă, cu o dorință constantă de a învăța lucruri noi.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.