Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă ești în căutare de filme turcești pe Netflix, atunci ai ajuns unde trebuie. Știm cât de mult îți plac și, de altfel, sunt martorii unei popularități din ce în ce mai mari a industriei cinematografice turcești. Trebuie să recunoaștem că filmele turcești au ceva special: emoție, povești și intrigi autentice, profunzime și lecții de viață. Evident, există câte ceva pentru oricine, dar nu putem să nu apreciem faptul că serialele turcești, spre exemplu, aduc cifre maxime când vine vorba de audiența posturilor de televiziune disponibile la noi.

Din aceste motive, ne-am gândit ca în acest articol să îți recomandăm lista noastră cu 10 filme turcești pe Netflix care credem că o să îți placă. Nu îți vom recomanda filme în vogă, foarte populare, pe care este foarte posibil să le fi văzut deja dacă ești fan înfocat. În schimb, am încercat să facem o scurtă selecție de filme turcești care ne-au plăcut și care credem că ar merita mult mai multă atenție din partea publicului. Lista noastră nu va fi una exhaustivă și completă, mai ales că este vorba de doar câteva recomandări. În schimb, avem certitudinea că vei putea găsi cel puțin un film alături de care să petreci o oră și ceva, într-o seară, atunci când vrei să vizionezi în tihnă o frumoasă poveste de viață, de dragoste, emoționantă și inspirațională.

Descoperă în continuare selecția noastră cu filme turcești pe Netflix pe care nu vrei să o ratezi!

Ea e mama mea (2019)

Un film turcesc deosebit de emoționant, care are drept imagine centrală relația dintre o fiică și mama acesteia. De-a lungul filmului, există numeroase momente în care simți un nod în gât și, în același timp, te bucuri de splendoarea poveștii. Deși bine intenționată, ca orice mamă, ea nu își dă seama de faptul că o sufocă pe fiica acesteia. Atunci când pleacă în alt oraș pentru a-și urma visul de a deveni profesoară, aceasta lasă în urmă o familie mândră, însă îndurerată. Un film emoționant, contemporan, despre importanța familiei și iubirea sfântă a unei mame, și în același timp despre pierdere, suferință și diferențele dintre generații. Am văzut acest film de mai multe ori, de fiecare dată percepându-l drept o importantă lecție de viață.

Mama și fica, film Annem
Filmul Annem, un film despre importanța familiei și iubirea sfântă a unei mame. Sursa fotografiei: youtube.com

Pe mâini bune (2022)

Acest film urmărește povestea unei mame singure care suferă de o boală în fază terminală, dar care simte că nu poate pleca de pe această lume înainte de a-i asigura fiului ei de doar șase ani un viitor liniștit, lipsit de griji. În momentul în care întâlnește un burlac charismatic, începe să aibă sentimente tot mai puternice, și simte că, în sfârșit, lucrurile se așază în viața ei. Un film turcesc emoționant și profund despre cum nu trebuie să îți pierzi niciodată speranța, pentru că chiar și în cel mai întunecat moment va exista un om care să o lumineze. Cu personaje puternice și o poveste emoționantă, Pe mâini bune este un film pe care nu ai cum să îl ratezi.

Pe mâini bune, trailer Netflix

Minunea (2015)

Minunea este un film puțin mai diferit, însă la fel de emoționant și profund după cum suntem obișnuiți atunci când vine vorba de cele mai multe filme turcești pe Netflix. Mahir este un profesor care are misiunea de a merge într-un sătuc retras, îndepărtat și izolat din munți, pentru a ajuta sătenii de acolo să construiască o școală unde copiii să poată învăța. Când ajunge, își dă seama că într-o astfel de societate deficitară îi va fi mult mai greu decât credea, dar alege să nu își piardă speranța și determinarea. Încetul cu încetul, Mahir îi va învăța pe ceilalți nu doar cât de importantă este educația, ci și că deseori sunt necesare sacrificii pentru a reuși. De asemenea, el învață importanța păstrării tradițiilor și celebrării originilor strămoșești.

Oameni și copii
Minunea, un film emoționant și profund. Sursa foto: netflix.com

Cartierul supraviețuirii (2021)

Mehmet este un tânăr lucrător la salubritate, care își câștigă traiul colectând și reciclând hârtie (aluzie la titlul filmului, Paper Lives). Viața sa ia o întorsătură în momentul în care, pe străzile Istanbulului, întâlnește un băiat pe nume Ali, de doar 8 ani, pe care îl ia în grijă. În încercarea lui Mehmet de a-l reuni pe Ali cu familia sa, între cei doi se stabilește o legătură profundă, mai importantă decât cea de familie. În scurt timp, Mehmet va fi nevoit să dea piept propriei sale copilării, cu toate traumele, pierderile și emoțiile profunde pe care aceasta le presupune. Astfel, își dă seama că această „regăsire” nu doar că are o valență spirituală, ci este însăși vindecarea de care avea nevoie pentru a face pace cu demonii săi interiori.

Paper Lives, trailer Netflix

Miracol în celula 7 (2019)

Bazat pe filmul coreean omonim, Miracle in Cell No. 7 (2013), acest film din 2019 a reușit să frângă inima a milioane de oameni. Spune fascinanta poveste dintre un tată bolnav mintal, care pe nedrept este acuzat de crimă, și minunata sa fiică de doar șase ani. Nu este doar povestea de a-și dovedi nevinovăția înainte de a fi prea târziu, ci însăși esența legăturii presupusă de iubirea dintre un tată și copilul acestuia. Într-un film în care nici măcar închisoarea nu poate anihila și distruge căldura emoțiilor și a speranței, se spune o poveste emoționantă, superbă, despre cât de puternică este legătura de familie și cum nimic nu ar putea-o distruge vreodată. Poate unul dintre cele mai populare filme turcești pe Netflix disponibile, pe care trebuie să îl vezi înainte de a fi scos din grila de redare.

Trailer Miracol în celula 7

Apocalipsa iubirii (2022)

Un film dulce-amărui, romance, care urmărește povestea lui Firat (Boran Kuzum), care ajunge să fie înglodat în datorii după ce agenția sa de publicitate dă faliment. Hotărât să-și ia o scurtă vacanță pentru a-și pune viața la cale și reîncărca bateriile, acesta o întâlnește într-o tabără de yoga pe cântăreața Lydia (Pinar Deniz), de care se și îndrăgostește. Pe măsură ce relația dintre cei doi devine mai intensă, Firat pornește într-o călătorie spre descoperirea sinelui, însă își va da curând seama că, orice ai face în viață, nimic nu este sigur: nici măcar să-ți urmezi visurile. Un film foarte bun, cu o chimie convingătoare între actori și un scenariu bine pus la punct, deși de la a doua jumătate încolo pare puțin lungit fără sens.

https://youtu.be/cpAqEARKY_o
Doom Of Love, trailer oficial

Tactici în dragoste (2022)

Un alt film turcesc de pe Netflix extrem de amuzant și efervescent este Tactici în dragoste, în care un director de publicitate și o bloggeriță de modă care nu cred în dragoste fac un pariu de zile mari: încearcă să se determine unul pe celălalt să se îndrăgostească. Însă nu vor urma sub nicio formă tacticile obișnuite, ci vor apela la metode originale prin care să reușească acest lucru. Amuzant, dar și emoționant și romantic, cu Demet Özdemir (în rolul lui Asli) și Sükrü Özyildiz (în rolul lui Kerem), cu siguranță este un film potrivit pentru a-ți descreți fruntea și a râde cu gura până la urechi.

Un bărbat și o femeie pe un fundal roz albastru
Tactici în dragoste, cu Demet Özdemir și Sükrü Özyildiz. Sursa foto: netflix.com

Nu mă părăsi (2022)

Totul începe în momentul în care prietena lui Semih (Burak Deniz) se desparte de acesta fără să îi dea vreo explicație convingătoare. Pierdut, singur și distrus, Semih nu știe ce să mai facă, dar are disperată nevoie de răspunsuri privitoare la relația lor. Pe măsură ce le găsește, Semih devine nevoit să se confrunte cu propriii demoni, deschizând ochii la realitatea din jurul său pe care a negat-o și ignorat-o atât de mult timp. Un film dulce-amăriu, emoționant și profund, care reiterează importanța relațiilor dintre oameni și cât de necesar este să pui suflet în acestea, dar mai ales să fii sincer și să investești respectul cuvenit. De asemenea, filmul este unul extrem de actual și merită urmărit cu atenție, deoarece reprezintă o lecție de viață.

Don’t Leave, trailer oficial Netflix

Dulcica (2022)

Un film turcesc extraordinar, o analiză fidelă a familiei tradiționale turcești: lipsa comunicării între membrii familiei, înclinația bărbaților de a intra pe piața muncii înainte de a se dezvolta emoțional complet (deseori, acest lucru se traduce printr-o atitudine dură față de copii), femeile care au atât de multă dragoste de oferit, însă nu au cui, ereditatea (aceleași lucruri transmise și copiilor), imaturi și cu dificultăți în a înțelege pericolele lumii din jur. Pe scurt, Dulcica este un fel de frescă a familiei tradiționale turcești, care surprinde remarcabil dinamica familiei și societății turcești, bazându-se pe personaje realiste întruchipate de actori convingători. Merită, fără niciun dubiu, cele două ore și jumătate de film!

Cici, trailer oficial Netflix

Vioara tatălui meu (2022)

Încheiem lista de recomandări de filme turcești pe Netflix cu acest titlu emoționant, despre familie, dragoste și grijă. Urmărește povestea unei fete orfane pe nume Suna (Belçim Bilgin), care se apropie din ce în ce mai mult de unchiul ei, violonist de succes, Mehmet (rol jucat de Engin Altan Düzyatan). Deși un om distant, rece, datorită durerii și legăturii lor comune cu muzica, cei doi se apropie, reiterând o emoționantă și profundă poveste de familie, care ne amintește de cât de importantă este dragostea față de cel de lângă noi, și cât de salvatoare și vindecătoare poate fi aceasta. De la început până la sfârșit, filmul este un cumul de emoții și trăiri dintre cele mai reale și palpabile, pentru ca la sfârșit să te regăsească cu lacrimi în ochi.

Bărbat cântă la vioară
My Father’s Violin, o emoționantă și profundă poveste de familie. Sursa fotografiei: netflix.com

Aceasta este selecția noastră cu filme turcești pe Netflix pe care v-o recomandăm cu mare încredere. După cum am spus, oferta de filme turcești este foarte mare, așa că ai de unde alege. Dacă ai și alte recomandări, le așteptăm cu mare interes în secțiunea de comentarii. Până atunci, vizionare plăcută și sperăm că în acest articol ai găsit cel puțin un titlu care să te acompanieze într-o seară liniștită, în care cauți un mod relaxant de a-ți petrece timpul.

Share.
Avatar of Cioată Andrei

Pasionat de știință, literatură, tehnologie și scris, cinefil, în ultimii ani am publicat trei cărți de ficțiune, proză și poezie, și dețin un blog pe care postez recenzii de cărți. Îmi place să mă documentez în mod constant din toate domeniile, mergând pe ideea că într-o lume minimalistă, generaliștii întotdeauna vor triumfa. Internetul reprezintă o sursă infinită de informații – de aceea, a redacta articole nu reprezintă doar o activitate pe care o fac cu plăcere și seriozitate, ci și una datorită căreia reușesc, în mod constant, să-mi îmbunătățesc perspectiva asupra a ceea ce ne înconjoară și definește dinamica lumii în care trăim.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.