Free cookie consent management tool by TermsFeed

Industria cinematografică din Turcia este în continuă creștere, iar asta se datorează poveștilor autentice și inspiraționale și a intrigilor captivante puse în scenă de abilitățile de actorie ale distribuției. Romantismul turcesc a reușit să capteze atenția publicului expunând scenarii complexe, memorabile și emoționante care surprind esența din interiorul fiecărei persoane: dorința de a iubi și a fi iubit. Pe lângă prezentarea scenariilor autentice care rezonează în mai multe colțuri ale lumii, vei fi absorbit de istoria, spiritul și cultura acestei țări minunate.

Ziua îndrăgostiților este aproape, iar dacă ești un fan al filmelor de dragoste turcești, acum ai ocazia să urmărești unele dintre cele mai cunoscute producții ce surprind povești siropoase, cu accente dramatice sau amuzante. Aceste filme turcești de dragoste dezvăluie romantismul și sacrificiile făcute în numele iubirii, iar vizionarea lor este o modalitate ideală de a te relaxa alături de persoană iubită.

The Butterfly’s Dream

Producția turcească The Butterfly’s Dream a avut data lansării în anul 2013, iar filmul pune în scenă o poveste de dragoste inspirată din viața reală. Rustu și Muzaffer sunt doi prieteni ce locuiesc în Zonguldak, Turcia. Deși au două firi complet diferite, aceștia sunt legați de o pasiune comună: literatura.

Însă parcursul filmului ne prezintă începutul unei povești de dragoste, Rustu și Muzaffer îndrăgostindu-se iremediabil de frumoasa Suzan, fiica primarului ce s-a stabilit de curând în Istanbul. Pentru a hotărî care dintre cei doi să fie alesul, aceștia fac un pariu. Fiecare va scrie un poem, iar cel care îi va fi pe plac lui Suzan, va avea cale liberă către inima ei, celălalt fiind nevoit să se retragă. O poveste romantică învăluită de mister, dar umbrită de greutățile anilor ’40 precum războiul, ciuma, foametea și sărăcia, le amenință drumul către fericire. Crezi că dragostea va reuși să învingă?

Filme turcești de dragoste - The Butterfly's Dream
Filmul The Butterfly’s Dream este inspirat din întâmplări reale. Sursa: Show TV

One Way To Tomorrow

One Way To Tomorrow este un film turcesc de dragoste lansat în anul 2020 ce surprinde povestea a doi străini, Leila și Ali, aflați în vagonul unui tren cu destinația Ankara. Pe măsură ce filmul progresează, aceștia încep să se cunoască și să își dezvăluie motivele pentru care călătoresc și încotro se îndreaptă. Deși începutul discuției lor pare sortit eșecului, lucrurile avansează în timpul călătoriei, iar Leila și Ali descoperă că merg spre aceeași destinație: nunta fostei iubite a lui Ali.

Povestea filmului aduce în lumina momente emoționante și câteva aspecte neprevăzute ale dragostei: speranța, durerea și sacrificiul. Cei doi descoperă cum această călătorie, scopul și destinele lor se împletesc în moduri surprinzătoare.

Trailer One Way To Tomorrow

Love Tactics

Love Tactics nu ar putea lipsi din lista de filme turcești de dragoste și comedie. Acesta a apărut în anul 2022 și portretizează relația lui Asli, o tânăra bloggeriță în vârstă de 28 de ani și Kerem, un director al unei companii de publicitate. Una dintre pasiunile lui Asli este legată de blogul ei personal, intitulat ”Tactici de dragoste”, prin intermediul căruia împărtășește comunității sale sfaturi legate de întâlniri, relații și iubire.

Unul dintre elementele umoristice ale filmului este lipsa de experiență în dragoste a lui Asli. Deoarece prietenii o consideră o expertă în acest domeniu, aceștia pun la cale un plan care să o ajute pe tânăra să se îndrăgostească pentru prima dată. Mai departe, povestea îi surprinde pe Kerem și Asli împreună la aceeași petrecere, folosind diverse jocuri și tactici amoroase înainte să realizeze că…da, ai ghicit! Au început să se îndrăgostească.

https://www.youtube.com/watch?v=zYs3N7QEqjw
Trailer oficial Love Tactics

Delibal

Filmul turcesc de dragoste intitulat Delibal a avut premiera internațională în anul 2015, iar scenariul prezintă o poveste încurcată despre dragoste și sacrificii. Baris este un student la arhitectură talentat, șarmant și inteligent, fiu al unei familii bogate. El o întâlnește pe Fusun în Karakoy, la cafeneaua unde tânăra lucrează și se îndrăgostește pe loc de ea. Fusun îl respinge inițial, dar în cele din urmă este cucerită de spiritul aventuros și energia pozitivă a lui Baris. Aceștia își încep aventură vieții și continuă să își trăiască dragostea în ciuda opunerii părinților lor. Însă, la fel cum se întâmplă de multe ori și în realitate, lucrurile nu sunt atât de simple cum par, iar Baris ascunde un secret sumbru.

Trailerul oficial al filmului turcesc de dragoste Delibal

Love Likes Coincidences

Love Likes Coincidences din 2011 este un film turcesc de dragoste și dramă ce dezvăluie povestea a doi îndrăgostiți a căror relație este presărată cu o serie de coincidențe. Începutul filmului surprinde o scenă din anul 1977 în care Neriman, o femeie însărcinată se află cu soțul ei în mașină și se îndreaptă către spital. Într-un moment de neatenție, bărbatul accidentează mașină lui Omer, un viitor tată, a cărui soție însărcinată se află alături de el.

Acest impact le declanșează ambelor femei travaliul mai devreme de termen, ajung la spital și ulterior amandouă dau naștere unor copii sănătoși, chiar în aceeași zi. Aceștia sunt Ozgur și Deniz, iar acest accident este prima coincidență care îi aduce împreună. La maturitate, cei doi se vor întâlni întâmplător, urmând să experimenteze o serie de întâmplări interesante.

film turcesc - Love Likes Coincidences
Love Likes Coincidences, film turcesc de dragoste și dramă. Sursa: MUBI

Ask Kirmizi

Ask Kirmizi este o producție turcească în genul dragoste, acțiune, dramă, apărută în anul 2013. Povestea explorează viața a trei personaje, Ferhat, Zeynep și Nazligul și relația complicată dintre aceștia. În prezent, Ferhat și Zeynep au o căsătorie fericită, însă în trecut, Ferhat a fost îndrăgostit de Nazligul, aceasta fiind prima și marea lui iubire.

Într-o seară, se reîntâlnesc întâmplător, pasiunea din interiorul inimii lor renaște, iar cei doi își petrec noaptea împreună. A doua zi, conștientizarea faptelor lor le creează sentimente contradictorii, de confuzie și vinovăție. Zeynep află că a fost înșelată, iar întreg scenariul gravitează în jurul întrebării: poate exista iubire între 3 persoane?

Teaser trailer Ask Kirmizi

In good hands

Filmul turcesc „In good hands” a avut debutul în anul 2022, iar scenariul ilustrează povestea tristă a unei mame singure care încearcă să asigure viitorul fiului ei de 6 ani pe nume Can, în momentul când aceasta află că suferă de cancer în stadiu terminal. Melisa mai are aproximativ 5 luni de trăit, iar îngrijorarea sa cu privire la fiul ei crește pe zi ce trece. Cei doi îl întâlnesc pe Firat, un cunoscut om de afaceri care reușește să îl cucerească pe Can cu firea sa protectoare și blândă.

Întâlnindu-se tot mai des, Melisa și Firat se îndrăgostesc și își mărturisesc sentimentele unul altuia. Însă desfășurarea evenimentelor a luat o turnură neașteptată în momentul în care Firat află adevărul despre starea de sănătate a Melisei. Acesta se simte trădat și pune la îndoială sentimentele femeii iubite, gândindu-se că a făcut parte din planul acesteia de a asigura viitorul lui Can, în urma morții ei. Întreg scenariul este presărat cu momente emoționante și răsturnări constante de situație.

top filme de dragoste turcesti
Poveste de dragoste turceasca. Sursa: JustWatch

Last Summer

Producția turcească de dramă romantică intitulată Last Summer avut premiera internațională în anul 2021, iar scenariul înfățișează o poveste amplasată în vara anului 1997 în Bodrum. Deniz este o adolescentă de 16 ani, care pe timpul verii merge să locuiască împreună cu tatăl său la cabana de pe coastă. Secvențele filmului dezvăluie priveliștile uimitoare ale Mării Mediteraneene din sudul Turciei.

Deniz este dornică să experimenteze senzații noi și își petrece timpul pe plajă, înotând și filtrând, până când este prinsă în mijlocul unui triunghi amoros. Aceasta își dorește să se apropie de Asli, prietenul ei din trecut. Însă băiatul are acum o altă pretendenta, pe frumoasa Burak. Parcursul filmului ne surprinde cu o portretizare a acestor 3 adolescenți lipsiți de responsabilități care vor experimenta un cumul de sentimente și primii fiori ai dragostei.

Drama romantică Last Summer, trailer Netflix

Romantic Comedy

Romantic Comedy este un film de dragoste turcesc ce a debutat în anul 2010 și prezintă relația a trei prietene foarte apropiate, Esra, Didem și Zeynep. Acestea au locuit împreună pentru o perioadă, iar căsătoria lui Zeynep și mutarea ei din apartament le-a determinat pe Esra și Didem să își analizeze mai atent viața, astfel ajungând sa își dorească schimbări pe toate planurile. Drept urmare, Esra decide să își părăsească iubitul și să renunțe la slujba pe care o avea.

Pentru a sărbători, cele două organizează o ieșire în oraș, care se încheie cu un accident ce a condus la întâlnirea cu doi străini ce urmează să facă parte din vieților lor. Esra se îndrăgostește de Mert, directorul unei companii de publicitate, în timp ce Didem îl place pe prietenul lui Mert, un actor cunoscut. Scenariul interesant și romantic este completat de numeroase situații amuzante.

Romantic Comedy, trailer

My Marlon and Brando

My Marlon and Brando este un film din 2008 de dragoste și dramă bazat pe fapte reale. Acțiunea este plasată în vestul Turciei, iar scenariul spune povestea lui Ayca, o actrița din Turcia care îl întâlnește pe platourile de filmare pe Hama Ali, un actor surd. Cei doi se îndrăgostesc, însă la terminarea filmărilor, aceștia sunt nevoiți să se întoarcă acasă, sperând să se regăsească cât mai curând. Ayca se îndreaptă către Istanbul, în timp ce Hama călătorește spre Suleymaniye, o regiune din nordul Irakului.

Însă perioada premergătoare războiului pune sub semnul amenințării relația celor doi. America urmează să atace Irakul, lucru ce conduce la căderea oricărei surse de comunicare intre cei doi îndrăgostiți. Rețelele telefonice și posturile tv nu mai funcționează, iar distanța și grijile lui Ayca o determina să pornească într-o călătorie riscantă către Hama, în plin război. Drumul este împânzit de pericole, iar aceasta se trezește în mijlocul unor situații dificile, însă determinarea sa în căutarea dragostei nu se oprește niciodată.

cele mai bune filme turcesti de dragoste inspirate din viata reala
Film de dragoste și dramă bazat pe fapte reale. Sursa: MUBI

Filmele turcești reușesc să creeze o imagine complexă a țării care abundă de peisaje minunate. De asemenea, aceste producții sunt o alternativă ideală pentru a pătrunde în lumea fascinantă și vibrantă a Turciei, experimentând limba, priveliștile și cultura care au făcut ca Turcia sa devină ceea ce este astăzi.

Share.
Avatar of Ingrid

Bună! Sunt pasioanată de călătorii, filme și tot ce este nou. Sper ca articolele scrise să fie placul vostru.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.