Free cookie consent management tool by TermsFeed

Te întrebi când apare FIFA 24 și ce se va întâmpla cu franciza FIFA, începută din 1993, produsă de Electronic Arts și distribuită sub numele de EA Sports? Dacă da, atunci ai ajuns unde trebuie, deoarece în acest articol îți vom da câteva vești la care, dacă ești pasionat al francizei, se poate să te fi așteptat. Încă de când am vorbit despre FIFA 23, am menționat faptul că este posibil ca FIFA 23 să fie ultima parte a jocului cunoscută sub această denumire. De-a lungul anului trecut, s-au ținut renegocieri pentru utilizarea în continuare a licenței FIFA, însă acestea s-au dovedit fără succes – prin urmare, editorul este nevoit să își schimbe numele, asta după ce EA Sports a fost cunoscută în special pentru această franciză legendară timp de treizeci de ani. Totuși, chiar dacă se anunță schimbări majore, editorul a reușit să-și păstreze licențele cu majoritatea dintre partenerii avuți, motiv pentru care „schimbarea” nu ar trebuie să fie una atât de majoră. EA le promite fanilor „aceleași experiențe, moduri, turnee, ligi, cluburi și sportivi de performanță” și, de asemenea, noi caracteristici de joc care să le îmbunătățească experiența.

Se pare că, după cum era de așteptat, FIFA 24 nu va exista, deoarece va avea un alt nume. Din câte știm, numele va fi Ea Sports FC – acest lucru se întâmplă pentru că, din câte se zvonește, editorul nu a vrut „să plătească un procent mai mare” pentru a folosi licența branding-ului FIFA și se pare că „procentul” ar fi constat în suma de un miliard de dolari, sumă pe care Electronic Arts nu ar fi refuzat-o fără a sta la discuții. De altfel, dată fiind situația, FIFA ar fi declarat că își va lansa propriul joc de fotbal – este ciudat cum o colaborare de lungă durată se transformă atât de rapid în concurență. FIFA Ar fi afirmat faptul că: „Este clar faptul că acest teren [cel al jocurilor de fotbal] ar trebui să fie ocupat de mai mult de o singură parte care să aibă monopol total asupra drepturilor de licență”. Deși FIFA 23 a fost lansat destul de recent – 30 septembrie 2022 –, există multe zvonuri și chiar detalii oficiale în mediul online privitoare la viitorul incert al francizei. Descoperă în continuare tot ce știm despre FIFA 24, implicit când apare.

Care va fi noua denumire pentru FIFA 24?

Dat fiind faptul că Electronic Arts și-a pierdut licența FIFA, producătorul este nevoit să aleagă o altă denumire pentru joc – o mișcare care s-ar putea să aibă un impact drastic, violent, asupra popularității seriei. În momentul de față, știm faptul că jocul va fi rebranduit sub denumirea de Ea Sports FC, ceea ce înseamnă „sfârșitul” seriei FIFA care s-a întins de-a lungul a 30 de ani.

Logo-uri EA SPORTS FC
„O nouă eră începe în iulie 2023”- EA SPORTS promite să livreze cel mai amplu FIFA în acest an.

Când apare FIFA 24 (FC24)?

MagazinEA Sports FC 24 StandardDisponibilitate
eMAGDe la 359,32 LEIprecomandă
FlancoDe la 329,90 LEIprecomandă

Noul joc FC24 este deja disponibil la precomandă. Lansarea noului joc FC24 va avea loc pe 29 septembrie 2023.

Moduri de joc FIFA 24

Electronic Arts a confirmat faptul că toate modurile de joc din FIFA 23 vor putea fi, fără nicio problemă, accesate și în EA Sports FC. De asemenea, va introduce și altele noi, pentru a atrage cât mai mulți jucători și pentru a le satisface așteptările, astfel încât tranziția să fie mai ușor „de suportat”. Cu toate acestea, nu știm încă care sunt aceste noi moduri de joc, dar știm faptul că niciunul dintre cele pe care deja le cunoaștem (din seria FIFA) nu vor fi eliminate, iar în FIFA 23 există 11 moduri disponibile care au atras jucătorii din întreaga lume. Pe lângă acestea, EA promite că va adăuga altele noi – dar cu siguranță nu și FIFA World Cup (poate sub alt nume):

  • Career Mode;
  • Kick-Off;
  • Online Friendlies;
  • Practice Arena;
  • Pro Clubs;
  • Skill Games;
  • Tournaments;
  • Ultimate Team;
  • Volta Football;
  • Seasons.

În vederea adăugării de noi moduri de joc, mulți fan solicită foarte des ca EA să adauge modul de carieră online. Și editorul a susținut, de fapt, această intenție, susținând că EA Sports „va fi un simbol al schimbării”. Sam Rivera, cel care se ocupă de dezvoltarea jocului, a spus: „Toate aceste iei sunt, fără niciun dubiu, luate în considerare, însă există o oarecare discrepanță pe care o întâlnim între ce își dorește comunitatea și ce ne permite tehnologia noastră să oferim. Sigur, știm despre toate aceste cereri, dar în momentul de față nu putem promite nimic”. Totuși, după părerea noastră, dat fiind faptul că FIFA 24 va purta alt nume, cu siguranță producătorii vor fi nevoiți să satisfacă îndeaproape așteptările fanilor pentru a-i convinge de faptul că nu vor face compromisuri când vine vorba de menținerea popularității seriei FIFA.

Cum se joacă FIFA 23, modurile principale de joc – video explicativ

Care sunt licențele pentru FIFA 24?

În continuare, EA Sports FC va avea „peste 19.000 de jucători, 700 de echipe, 100 de stadioane și 30 de ligi”, multe dintre ele reprezentând parteneriate exclusive (La Liga, Seria A, MLS, dar și Bundesliga, Premier League). Multe alte cluburi și-au făcut oficială includerea în Ea Sports FC, cum ar fi: Real Madrid, Liverpool FC, Toronto FC, Manchester City, Austin FC, Borussia Dortmund, Atletico Madrid și multe alte cluburi.

Există vreun trailer pentru jocul FIFA 24?

Dat fiind faptul că FIFA 23 a fost lansat abia acum câteva luni, nu există încă vreun trailer (sau teaser) pentru FIFA 24 (EA Sports FC). De îndată ce acesta va fi disponibil, îl vom adăuga fără niciun dubiu în acest articol. Trailer-ul pentru FIFA 23 a fost lansat pe data de 20 iulie. Așadar, ne așteptăm ca trailer-ul pentru FIFA 24 să apară tot în jurul acestei perioade, alături de multe alte teasere care să ne pregătească pentru primul joc dintr-o franciză rebranduită.

Până vom avea oficial un trailer al noului FIFA 24 sau mai bine spus EA Sports FC 24, nu avem decât să ne delectăm cu actualul și ultimul joc cu licența FIFA, și anume FIFA 23

Noi caracteristici ale jocului FIFA 24

Privitor la noile caracteristici pe care Ea Sports FC le va aduce, trebuie să menționăm că acestea își propun să fidelizeze jucătorul cât mai mult, ajutându-l să depășească „bariera” pe care noul nume ar putea-o reprezenta: Vicepreședintele EA Sports, David Jackson, a declarat pentru BBC următoarele: „Lumea fotbalului și cea a divertismentului se schimbă și își găsesc punct comun în jocul nostru. În viitor, jucătorii noștri vor solicita să fim cât mai expansivi în această ofertă, iar în acest moment ne angajăm în joc ca formă principală de experiență interactivă.

În curând, vizionarea și crearea de conținut vor fi la fel de importante pentru fani. În cadrul convențiilor de licențiere pe care le-am convenit cu FIFA în urmă cu 10 ani, existau unele restricții care nu ne permiteau să oferim jucătorului anumite facilități și experiențe”. Chiar dacă în momentul de față modul ”Weekend League” îți permite să urmărești alți jucători, este destul de interesant ce afirmă David Jackson – vizionare, creare de conținut, streaming. Trebuie doar să așteptăm pentru a vedea la ce anume se referă pentru că, odată cu ridicarea licenței FIFA, se poate ca editorii și creatorii jocului să ne ofere multe alte facilități până acum imposibile.

Va exista, totuși, un joc numit FIFA 24?

Electronic Arts Sports a confirmat faptul că parteneriatul cu FIFA se va încheia chiar după ce FIFA 23 va fi lansat. Cu toate acestea, se pare că și FIFA are planuri de a dezvolta jocuri, pentru a duce franciza și mai departe. Așadar, FIFA va dezvolta împreună cu studiourile și editori terți diferite jocuri pe care le va redenumi după franciza originală, respectiv FIFA 24, FIFA 25, dar și FIFA 26, susținând faptul că „[numele FIFA] va rămâne pentru totdeauna”. S-a declarat că: „Vă pot asigura că singurul joc autentic, real, care poartă numele FIFA, va fi cel mai bun pentru jucătorii și fanii fotbalului”, conform spuselor președintelui FIFA, Gianni Infantino.

„Numele FIFA este singurul titlu global și original. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25 și FIFA 26, și așa mai departe – constanta este numele FIFA și va rămâne pentru totdeauna cel mai bun. Acest sector al jocurilor interactive și al sporturilor electronice se află în plină ascensiune și, credem noi, este de neegalat. Strategia FIFA este de a ne asigura că putem profita la maximum de toate opțiunile viitoare și de a asigura o gamă largă de produse și oportunități pentru gameri, parteneri și fani, dar și pentru asociații membre”.

FIFA este unul dintre cele mai populare jocuri de fotbal din întreaga lume. Cu o istorie care se întinde mai bine de treizeci de ani, este și una dintre cele mai longevive francize. Totuși, anul 2022 a reprezentat un punct de cotitură în istoria sa – nu știm în ce direcție se vor îndrepta toate lucrurile, dar sperăm că, în continuare, EA Sports se va asigura de faptul că fanii vor avea parte de jocuri la fel de bune, cu facilitățile interactive cu care ne-a obișnuit. Asta este tot ce știm în momentul de față despre FIFA 24, viitorul Ea Sports FC. Ce părere ai despre această schimbare care se datorează pierderii licenței FIFA? Crezi că va afecta – pozitiv sau negativ – pe EA? Și, de asemenea, ce părere ai despre faptul că FIFA vrea să își lanseze propriul joc? Chiar suntem curioși care este părerea ta, așa că o așteptăm în secțiunea de comentarii.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

3 comentarii

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.