Free cookie consent management tool by TermsFeed

Serialele turcești au crescut în popularitate, în special atunci când au început să fie redate și la noi, pe multe posturi de televiziune. De fapt, dacă acum câțiva ani serialele spaniole erau în vogă, acum abia dacă mai auzim de ele. În orice caz, se pare că un serial turcesc este mult mai bine cotat decât o telenovelă spaniolă, iar asta o demonstrează faptul că încep să se lanseze din ce în ce mai multe.

Dacă ești în căutarea unui serial turcesc care să te prindă de la început, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune seriale turcești.

Cele mai bune seriale turcești de dragoste

Iubire ascunsă

serial turcesc Iubire ascunsă online

Serialul se bazează pe o carte foarte importantă din literatura turcă, scrisă de către Halit Ziya Usakligil, considerat ca fiind primul roman de succes din literatura turco-occidentală. Urmărește povestea unui triunghi amoros între un domn foarte bogat, soția sa și nepotul său care se îndrăgostește de aceasta.

Serialul are 2 sezoane, 79 de episoade, iar în distribuție îi regăsim pe Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Nebahat Çehre, Selçuk Yöntem și Hazal Kaya.

Dragoste de contrabandă

dragoste de contrabanda serial turcesc

Acest serial turcesc este popular în întreaga lume. Povestea se concentrează pe evenimentele suspecte din jurul unei crime, atunci când un ofițer de poliție o găsește pe soția sa moartă. Pentru a se răzbuna, acesta pornește în căutarea adevărului și a răzbunării. În același timp, o familie își pierde tatăl și, mai târziu, descoperă cu ce se ocupa acesta de fapt.

Deși asezonat cu dramă, acțiune și mister, serialul urmărește și o frumoasă poveste de dragoste interzisă și pusă la încercare. Serialul are 2 sezoane, 54 de episoade, iar în distribuție îi regăsim pe Nebahat Çehre, Engin Akyürek, Elif Inci și Damla Colbay.

Stăpâna inimii

Stăpâna inimii serial turcesc subtitrat

Serialul urmărește povestea lui Gullu, o tânără frumoasă, însă încercată de sărăcie, care pentru a câștiga niște bănuți se angajează la una din fabricile deținute de unul dintre cei mai bogați oameni din Adana, un oraș din sudul Turciei, pe nume Muzaffer. Acesta este îndrăgostită de Kemal, care lucrează pe post de mecanic în aceeași fabrică, și au în plan să-și întemeieze o familie atunci când Gullu va împlini 18 ani. Cu toate acestea, familia tinerei este împotriva relației dintre cei doi, dorind ca Gullu să-și asigure viitorul căsătorindu-se cu un bărbat bogat.

Serialul are 1 sezon, 102 episoade, iar în rolurile principale sunt Özgü Namal și Mehmet Aslantug.

Poveste de familie

Poveste de familie 2006

Acest serial turcesc este, după cum îi spune și numele, o ecranizare complexă a vieții de zi cu zi a unei familii obișnuite din inima Turciei. Când una dintre fete este acceptată la o universitate din Istanbul, întreaga ei familie hotărăște să se mute în oraș. În acel moment, ei înceapă să vadă cu alți ochi viața pe care au avut-o până atunci. Traiul la oraș se dovedește a fi mult mai greu decât ar fi crezut.

Serialul are 5 sezoane, 174 de episoade, iar în rolurile principale joacă actorii Bedia Ener, Bennu Yıldırımlar, Deniz Çakır, Fahriye Evcen, Gökçe Bahadır, Güler Ökten, Güven Hokna, Halil Ergün, Hasan Küçükçetin și Tolga Karel.

Iubire de argint

Serial turcesc Iubire de argint

Acest serial turcesc este unul dintre cele mai bune seriale turcești de dragoste lansate până acum. Ultimul episod al serialului a înregistrat 85 de milioane de telespectatori. Serialul a fost extrem de controversat, adorat de milioane de femei deoarece promovează, sub ideea unei frumoase povești de dragoste și iubire, drepturile fundamentale ale femeii și statutul ei în societate, scoțând în evidență probleme ale societății musulmane și arabe.

Serialul are 1 sezon și 101 episoade, iar în distribuție îi întâlnim pe Ekrem Bora, Kıvanç Tatlıtuğ și Songül Öden.

Cele mai bune seriale turcești dramă

Moștenirea (Emanet)

Moștenirea serial turcesc episoade

„Moștenirea” este un serial turcesc care a strâns milioane de fani. Urmărește povestea lui Yaman, un renumit om de afaceri, care din cauza unei copilării traumatizante nu este capabil să ofere iubire sau să apropie de cineva. Cu toate acestea, există un singur om care îi este mai drag: Yusuf, tânărul său nepot. Când mama lui Yusuf moare, mătușa sa Seher se mută în conacul familiei pentru a avea grijă de acesta. La scurt timp după, între Yaman și Seher încep să apară sentimente profunde. Însă drumul către iubire nu va fi niciodată ușor.

Momentan, serialul este încă în producție și continuă să fie redat. Cu Halil İbrahim Ceyhan (Yaman), Sıla Türkoğlu (Seher) și Berat Rüzgar Özkan (Yusuf) în distribuție, Moștenirea (Emanet) este un serial cu adevărat popular.

Jurământul

Jurământul

Reyhan este o fată modestă, crescută în căminul unei familii tradiționale. Viața ei se schimbă într-un moment neașteptat în momentul în care Hikmet Tarhun, unul dintre cei mai bogați afaceriști ai țării, îi cere acesteia să accepte cererea în căsătorie a lui Emir, fiul său, însă aceasta refuză să se căsătorească cu cineva necunoscut. Cu toate acestea, secretul pe care îl ascunde Hikmet față de toată lumea, o obligă pe Reyhan să accepte cererea în căsătorie.

„Jurământul” este un serial turcesc la fel de popular. Are peste 450 de episoade și acestea continuă să apară pe bandă rulantă. Cu Can Verel, Gökberk Demirci, Gül Arcan Gürses, Munise Özlem și Özge Yağız printre personajele principale, cu siguranță este unul dintre cele mai bine cotate seriale turcești.

Între tine și rău

Între tine și rău kuzgun serial turcesc dramă

Kuzgun, un bărbat care a crescut fără a simți iubirea tatălui său, plănuiește să se răzbune pe cei care l-au băgat la închisoare. Și primul pas pe care vrea să îl facă este să îi facă rău Dilaei, o avocată, care este fiica unuia dintre rivalii săi. Însă, odată ce pornește în această direcție, nu își dă seama că ajunge să se îndrăgostească de aceasta. Kuzgun este nevoit să pună în balanță ideea de a se răzbuna și pe cea de a-și găsi pacea prin iubire.

Acest serial turcesc este mai scurt, are doar 2 sezoane (21 de episoade), însă Baris Arduç, Burcu Biricik și Hatice Aslan spun o poveste extraordinară despre importanța alegerilor.

Yaman

Yaman printre cele mai bune seriale turcești dramă

Viața unor tineri încercați de soartă se schimbă în totalitate în momentul în care avocatul Selim Serez și soția acestuia îi ia de pe străzile murdare ale orașului. Mert, fiul lor, îl consideră pe Yaman mai mult decât un frate și îi destăinuie acestuia foarte multe. Când Yaman se îndrăgostește de Mira Beylice, drama izvorăște din faptul că fiecare poartă în sine greutatea unui trecut nedrept.

Un serial turcesc cu 3 sezoane (77 de episoade),  în care joacă actorii Cağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Hazar Ergüçlü, Taner Ölmez, Mine Tugay și Barış Falay.

Fatmagul

Fatmagul

Acesta este unul dintre cele mai bune seriale turcești ce au cucerit întreaga lume. De fapt, cred că a fost primul serial care a pus bazele dominației acestui tip de producție. Fatmagul locuiește împreună cu fratele ei și soția acestuia, făcând parte dintr-o familie muncitoare și onestă. Acesteia i se întâmplă ceva teribil: este violată de către patru persoane, iar Mustafa, șocat, rupe logodna cu aceasta. Pentru a mușamaliza cele întâmplate, familia lui Selim (unul dintre violatori) îl obligă pe Kerim să se logodească cu Fatmagul.

Serialul turcesc „Fatmagul” are 2 sezoane, 80 de episoade, și surprinde o poveste impresionantă, bazată pe un roman, avându-i în rolurile principale pe Beren Saat, Engin Akyürek și Firat Çelik.

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune seriale turcești subtitrate disponibile gratis pe internet sau chiar și pe Netflix. După cum am spus, acest gen de seriale a crescut enorm în popularitate, mai ales în ultimii ani, dovadă a faptului că actorii au devenit din ce în ce mai cunoscuți și majoritatea se regăsesc în diferite noi producții.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.