Free cookie consent management tool by TermsFeed

Campionatul Mondial de Robotică FIRST reprezintă un eveniment de prestigiu la nivel global, unde echipe de tineri pasionați de tehnologie și inovație se întâlnesc pentru a-și demonstra abilitățile și creativitatea în domeniul robotică. Echipe din întreaga lume concurează pentru a câștiga titlul de campioni mondiali. Cu fiecare an care trece, competiția devine tot mai intensă, atrăgând atenția publicului și a industriei tehnologice asupra potențialului tinerei generații din acest domeniu.

Anul acesta, s-au calificat 4 echipe din România la această competiție, însă doar două dintre ele au ajuns în finala Campionatului Mondial, marcând o premieră în acest sens. Este vorba despre echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Iona Cuza” din Focșani și echipa Ro2D2 de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești.

Performanțele echipelor românești de robotică FTC sunt în continuă creștere din 2022

Echipa AICitizens din România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Statele Unite, competiție care a avut loc la Houston. Între timp, echipa Ro2D2 a câștigat titlul de vice-campioană a cele mai mari competiții de robotică dedicată tuturor liceenilor pasionați.

Pe lângă aceste reușite, ambele echipe au mai obținut și alte două premii. Este vorba de Locul 1 la Design Award, câștigat de echipa AICitizens și de Locul 1 la CONTROL Award, obținut de echipa Ro2D2.

Toate cele 4 echipe au obținut rezultate remarcabile, demonstrând talentul și perseverența tinerilor români în domeniul roboticii. Performanțele echipelor românești de robotică FTC sunt în continuă creștere din 2022, câștigând recunoaștere și apreciere la nivel internațional. Un moment de referință a fost victoria echipei Delta Force din Arad la Campionatul Mondial din 2022, o premieră pentru o echipă din afara Americii de Nord.

Echipa AICitizens din România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Statele Unite

Liceenii sunt sprijiniți de asociația Nație prin Educație, în parteneriat cu BRD și este asociată organizației naționale FIRST. Din 2016, când BRD s-a alăturat acestei inițiative, mii de elevi, profesori și mentori au beneficiat de această platformă educațională, care integrează cunoștințele din domeniul științelor, tehnologiei, ingineriei, artei și matematicii, antreprenoriatul și robotica.

Această competiție de robotică a fost inventată în Statele Unite în urmă cu 35 de ani. Noi facem robotică în liceele din România de 8 ani, noi Nație prin Educație. Vă dați seama ce copii avem în țara asta dacă după 8 ani am ajuns să jucăm România contra România în finala mondială de la Houston? Sunt atât de mândră de ei!

Dana Războiu, fondator al asociației Nație Prin Educație
Liceenii sunt sprijiniți de asociația Nație prin Educație, în parteneriat cu BRD și este asociată organizației naționale FIRST

BRD susține că va continua să investească cu bucurie și recunoștință în dezvoltarea tinerilor pasionați de robotică și îi felicită pe toți liceenii implicați în acest proiect. Investiția în educație are un impact pozitiv semnificativ care ne demonstrează că toți tinerii pot atinge succesul prin perseverență, colaborare și implicare.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.