Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cine sunt elevii care au ajuns să se bucure de prestigiul internațional

Delta Force este o grupare a Liceului de Informatică din Arad din componența căreia fac parte două echipe de robotică ce participă la marile concursuri din sfera tehnologică.  

Robotul creat de tinerii romani a facut istorie in cadrul competitiei Texas Robotics Invitational 1
Sursa fotografiei: deltaforce.ro

Anul acesta, grupul din Arad a avut onoarea de a fi singura echipă din Europa care a fost invitată la faimoasa competiție Texas Robotics Invitational, competiție destinată roboților de categorie grea (peste 50 kg), unde robotul creat de tinerii români a surprins un număr mare de oameni.

Aceasta nu este singura performanță reușită de colectiv, Delta Force câștigând în 2022 Campionatul Mondial de Robotică din Houston, făcându-ne astfel țara mândră, așa cum au specificat și câștigătorii:

Suntem mândri că am putut aduce victorie Aradului, României și comunității FTC din România!

echipa Delta Force

Elevii au participat la multe conferințe și au câștigat numeroase premii în cadrul țării, începând cu anul 2019, atunci când unul din proiecte a fost ales drept Cel mai apreciat proiect realizat de elevi/studenti. În același an, echipa a debutat și în cadrul competițiilor ce au avut loc în afara României, concurând la St. Petersburg și reușind pe mai departe să se califice în finala Campionatului Național din Krasnoyarsk, Rusia.

De-a lungul timpului, Delta Force a câștigat multe competiții cu proiectele realizate, dar unul dintre cele mai impresionante gesturi pe care echipa le-a făcut, a fost acela de a furniza medicilor echipament de protecție realizat chiar de ei.

Delta Force este echipa desemnată să participe la FIRST Global 2023

După câștigarea Campionatului Mondial de Robotică din 2022, grupul a fost ales să reprezinte România la cea mai mare competiție de robotică din lume, care va avea loc anul acesta, între 7 și 10 octombrie la Singapore. Elevii declară că sunt pregătiți pentru noua provocare, mulțumind ca întotdeauna sponsorilor și partenerilor educaționali.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.