Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cea de-a 13-a ediție a evenimentului Romanian Testing Conference (RTC) reunește la Cluj în perioada 6-8 iunie specialiști în IT, pasionați și experți din Europa și din Statele Unite ale Americii. Timp de trei zile, participanții vor interacționa cu unii dintre experții de top de la nivel mondial în materie de programare, testare și inteligență artificială.

„Se vorbește tot mai des, în ultimele luni, despre inteligența artificială, roboți și automatizare. Iar ediția noastră din acest an, cu numărul 13, este chiar despre schimbare, de fapt despre facilitarea schimbării (Enabling change). Cum ne raportăm la aceste schimbări, cum ne adaptăm și ce se schimbă în munca noastră? Credem că RTC2023 aduce pe masă teme relevante pentru toți pasionații și specialiștii din tehnologie și ne bucurăm foarte tare că avem 29 nume foarte relevante la nivel internațional care abordează teme vitale pentru industrie și nu numai”, afirmă Andrei Conțan, co-fondator Romanian Testing Conference.

Evenimentul cuprinde zeci de prezentări, tutoriale, competiții și activități menite să-i ajute pe participanți să învețe tehnici noi, să-și eficientizeze munca și să devină mai buni în domeniul lor de activitate. În plus, ei au ocazia să se conecteze și să interacționeze cu specialiștii de top prezenți la RTC2023. 

Foto tester prezent la RTC 2023

Schimbarea ca poartă spre evoluție profesională

În fiecare an, un reprezentant de marcă de la nivel internațional al industriei devine coordonatorul ediției, iar anul acesta rolul de chairperson îi revine Lenei Nyström Wiberg..

Iubesc schimbarea! Întotdeauna am iubit-o și acesta cred că este motivul pentru care am supraviețuit și am prosperat în acest sector atât de mult timp. Crearea de software a însemnat întotdeauna schimbare, dar viteza schimbării atinge cote pe care nu le credeam posibile când am început ca dezvoltator în 1999. 

Cred că testerii, în general, sunt afectați de această schimbare mai mult decât majoritatea profesiilor din industria IT, dar deținem, de asemenea, un spațiu care ne face să fim mari agenți ai schimbării, într-un mod în care multe alte roluri nu o au. 

Viitorul este înspăimântător, incert și singurul lucru pe care îl știm este că nu va arăta așa cum credem noi că va arăta, dar, în același timp, multe lucruri vor rămâne la fel”, afirmă Lena Nyström Wiberg, coordonatorul ediției Romanian Testing Conference 2023.

Lena e autoarea și creatoarea cărții „Would Heu-risk it?”, blogger pasionat, speaker, facilitator de workshopuri și mentor în cadrul programului MASH.

Printre invitații ediției din acest an se numără Vernon Richards, Hilary Weaver, Maryam Umar, 

Anssi Lehtelä, Ard Kramer, Charlotte Andersson, Oliver Stenbom, Dan Billing, David Williams, Jenna Charlton, Jesper Ottosen, Alexandru Cușmaru, Dana Aonofriesei, Jecelyn Yeen, Julia Harrison, Josefine Schaefer, Martijn Pomp, Martin Gijsen, Niels Doorn, Alexandru Moroșan, Corina Pip, Oliver Stenbom, Peter Sabev, René van Veldhuijzen, Sharath Byregowda, Susanne Ambros, Tony Bruce, Tobias Geyer, Veronika Betzel.

RTC 2023


Romanian Testing Conference are loc la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca în perioada 6-8 iunie, iar detalii despre program, speakeri și activități găsiți pe www.romaniatesting.ro.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.