Free cookie consent management tool by TermsFeed

Chiar dacă au trecut doar trei ani de când a avut loc lansarea PlayStation 5, foarte mulți jucători întreabă deja cand apare PlayStation 6. Cu toate că este puțin probabil să vedem o altă consolă principală în următorii ani, asta nu ne oprește din a visa la ceea ce am dori să vedem în următorul produs Sony. Între timp, nu ar fi exclusă producerea unei versiuni PlayStation 5 Slim sau PlayStation 5 Pro, fapt care ar duce la o experiența îmbunătățita pentru cele mai bune jocuri lansate până acum, însă data la care se va întâmpla acest lucru este încă un mister.

Cand apare Playstation 6 – Data lansarii, specificatii si noutati

Cand apare PlayStation 6. Ce trebuie să știm?

Totodată, acest lucru este valabil și pentru PlayStation 6. Versiunea anterioară a fost lansată în noiembrie 2020, deci este puțin probabil ca Sony să ia în considerare lansarea unui nou PlayStation în viitorul apropiat. În mod obișnuit, consolele PlayStation sunt lansate la un interval de șase sau șapte ani, ( PlayStation 4 a fost lansat în anul 2013, iar PlayStation 5 în 2020). Potrivit unui interviu acordat de Masayasu Ito, Vicepreședintele Executiv al Ingineriei Hardware de la Sony, ciclul de viață al PlayStation 5 este estimat la aproximativ șase sau șapte ani, ceea ce înseamnă că lansarea PlayStation 6 va fi amânată cel puțin până în anul 2026.

Ce ne dorim să vedem în PlayStation 6:

  • O consolă mai mică

PlayStation 5 este cea mai mare consolă din istoria modernă. Speranțele pentru viitor sunt ca Sony să facă următoarea consolă mai mică și mai compactă, fără a sacrifica fluxul adecvat de aer.

Cand apare Playstation 6 - PlayStation Slim
  • Stocare internă mai accesibilă și extensibilă 

Extinderea stocării interne a PlayStation 5 prin instalarea unui SSD este posibilă, însă constă într-un proces complicat și costisitor. Se așteaptă o metodă mai ușoară și mai accesibilă pentru PlayStation 6, similară cu cea a cardului de stocare extensibil al Xbox Series X.

  • Suport audio Bluetooth încorporat

        Este considerat dezamăgitor faptul că PlayStation 5 necesită un dongle USB pentru a utiliza căștile wireless de brand propriu. Astfel că fanii se așteaptă ca Sony să integreze suportul audio Bluetooth în PlayStation 6, eliminând necesitatea unui dongle suplimentar.

  •     Încărcare wireless pentru controller/căști

Sistemul de încărcare al PlayStation 5 funcționează bine, dar ar fi mai convenabil să se poată face prin intermediul încărcării wireless, similară cu tehnologia utilizată în industria smartphone-urilor.

  • Conexiune fără fir și fără latență la televizor      

Prea multe cabluri în spatele consolei creează dezordine. Se așteaptă de la PlayStation 6 să ofere o singură sursă de alimentare și să elimine cablurile suplimentare, asigurând o conexiune fără fir și fără întârzieri.

  •     Îmbunătățirea interfeței utilizatorului

Interfața utilizatorului PlayStation 5 este modernă, însă există unele lipsuri. Sperăm ca aceste probleme să se rezolve odată cu apariția ultimului model, facilitând navigarea în magazinul PlayStation și îmbunătățind experiența de socializare și organizare a activităților.

Cu toate că este mult prea devreme pentru a spune cu exactitate modificările care vor fi aduse noului PlayStation6, punctele slabe ale ultimului model apărut reprezintă un punct de plecare. Cum este, spre exemplu, lipsa conexiunii cu alte dispozitive Bluetooth. Această decizie este influențată în mod strict de realizarea unor vânzări mai mari de accesorii marca Sony.

De asemenea, nu știm cand apare PlayStation 6, dar se așteaptă de la acesta să încorporeze compatibilitate 8K, televizoarele cu rezoluția de 120 HZ fiind vizate în mod direct pentru o nouă și îmbunătățită experiență de joc.

În concluzie, deși lansarea PlayStation 6 este încă departe, există deja așteptări și dorințe în legătură cu următorul joc de generație de la Sony. Pe lângă îmbunătățirile tehnice, prevederile sunt ca PlayStation 6 să ofere o experiență de joc mai intuitivă, adaptată nevoilor utilizatorilor. Până atunci, rămâne să ne bucurăm de PlayStation 5 și să urmărim cu interes evoluția industriei jocurilor video.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.