Free cookie consent management tool by TermsFeed

PlayStation 5 este una dintre cele mai bune și căutate console din lume, cu capacități grafice de top și definiție 4K. Obținerea unui PlayStation 5 nu a fost ușoară încă de la început, din cauza lipsei de semiconductori de pe piață, pe fondul pandemiei și a cererii din ce în ce mai mari din partea consumatorilor. Cu siguranță, trebuie remarcat faptul că la lansare avea relativ puține jocuri disponibile, însă datorită compatibilității retroactive, consola poate să joace aproape toate jocurile de pe PS4 și multă lume se întreba care sunt cele mai bune jocuri PS5. Unul dintre principalele argumente de vânzare ale PS5 este reprezentat de capacitățile sale grafice cu ray tracing, care creează lumini și reflexii realiste în jocurile suportate. O altă caracteristică cheie este SSD-ul ultra-rapid care reduce drastic timpii de încărcare, chiar și pentru jocurile open world de mari dimensiuni.

De obicei, jocurile pentru console se îmbunătățesc din punct de vedere grafic de-a lungul anilor, pe măsură ce studiourile de producție software devin din ce în ce mai pricepute, lansare după lansare, în exploatarea potențialului hardware. Multe jocuri PS4 au fost deja concepute pentru a rula pe versiunea îmbunătățită a consolei, PlayStation 4 Pro, cu niveluri deja ridicate de grafică și gameplay. Astfel, în acest moment, pe lângă jocurile compatibile cu versiunile anterioare, pentru PS5 veți găsi multe remake-uri ale unor jocuri recente, însă de rezoluția mult mai mare și de hardware-ul mai performant al noii console, prezentând astfel niveluri suplimentare și noi efecte grafice.

Cele mai bune jocuri PS5 variază în prezent de la aventuri cu personaje amuzante până la jocuri cu împușcături și sporturi cu o grafică uimitoare. PlayStation a avut întotdeauna o gamă largă de jocuri, cu mii de titluri disponibile pentru jucători și a continuat să adauge titluri noi și exclusive, chiar și pentru PS5.

PS5 este încă o consolă destul de nouă, așa că mai sunt încă multe jocuri care urmează fie lansate dar fiindcă puteți juca ceea ce s-a lansat deja pentru PS4 pe PS5 lista este complexă și poate fi puțin confuz, mai ales dacă nu ați mai avut o consolă de gaming. Astfel, în acest articol venim cu o listă pentru a afla mai multe despre cele mai bune jocuri PS5. Lista include și titluri care pot fi jucate pe PS4.

Elden Ring

Elden Ring este un RPG de acțiune publicat de Bandai Namco
Elden Ring este un RPG de acțiune excelent

Elden Ring este un RPG de acțiune publicat de Bandai Namco. Jocul spune povestea unei lumi fictive care a fost fragmentată în urma distrugerii Inelului Ancestral. În calitate de Darkling, obiectivul tău este să recuperezi fragmentele inelului și să îl reconstruiești, astfel încât să poți deveni noul lord ancestral. Jocul este amplasat într-o lume deschisă masivă, plină de peisaje frumoase și personaje interesante. Unul dintre cele mai bune lucruri despre Elden Ring este sistemul de luptă, care oferă o experiență provocatoare și plină de satisfacții. În plus, jocul dispune de un sistem extins de meșteșugărit care vă permite să creați arme și armuri puternice. Astfel, în general, Elden Ring este un RPG de acțiune excelent, care oferă o poveste captivantă, un gameplay captivant și un conținut amplu.

Assassin’s Creed Valhalla

Jocul este plasat în mitologia nordică și urmărește călătoria lui Eivor
Assassin’s Creed Valhalla este cel mai nou joc lansat de Ubisoft, din portofoliul lor

Dacă ai un PlayStation 5 și nu ai încercat încă Assassin’s Creed Valhalla, nu e prea târziu! Deși jocul nu este exclusiv pentru PS5, acesta a fost optimizat pentru consolă și oferă o experiență de joc cu adevărat unică. Jocul este plasat în mitologia nordică și urmărește călătoria lui Eivor. Jocul este uimitor din punct de vedere vizual, cu peisaje frumoase și personaje detaliate. Lupta este, de asemenea, foarte satisfăcătoare, cu o varietate de arme și abilități pe care le poți folosi împotriva dușmanilor tăi. În general, Assassin’s Creed Valhalla este unul dintre cele mai bune titluri disponibile pe PS5 și merită cu siguranță să fie jucat.

Godfall

Godfall este unul dintre cele mai bune jocuri PS5
Godfall, cu o grafică foarte bună și lupte formidabile

Godfall este unul dintre cele mai bune jocuri PS5. Grafica este una dintre cele mai bune pe care le-am văzut, este un joc care creează dependență și este greu de lăsat din mână, iar lupta este extrem de satisfăcătoare. Într-o clipă ești ultimul dintre cavalerii Valorian, un maestru formidabil al luptei. Explorează o lume plină de magie și îmbunătățește-ți personajul cu arme și armuri legendare. Jocul oferă o cantitate mare de conținut și distracție, cu tone de misiuni secundare, secrete și zone ascunse de descoperit.

Control: Ultimate Edition

Control: Ultimate Edition, joc produs de 505 Games
Control: Ultimate Edition, cu o grafică și performanță impecabile

Control: Ultimate Edition este unul dintre cele mai bune jocuri PS5. Grafica și performanța îmbunătățită sunt imediat evidente, dar conținutul suplimentar este cel care face cu adevărat din această versiune să fie definitivă a jocului. Cu toate DLC-urile de după lansare incluse, veți avea ore și ore de joc de care să vă bucurați, explorând fiecare colțișor al The Oldest House. Astfel, dacă sunteți în căutarea unui joc de puzzle care vă înnebunește mintea, cu un stil impecabil, Control: Ultimate Edition este un must-play.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt este unul dintre cele mai aclamate RPG-uri de pe piață
The Witcher 3: Wild Hunt este o aventură open-world de neuitat

The Witcher 3: Wild Hunt este unul dintre cele mai aclamate RPG-uri de pe piață. Pornind de la o populară serie de cărți a autorului polonez Andrzej Sapkowski și transformându-se în cele din urmă într-un serial Netflix, The Witcher 3: Wild Hunt este o aventură open-world de neuitat. Deși acum a fost înlocuit de excelentul Witcher 3: GOTY Edition, merită în continuare să fie achiziționat de orice posesor de PS5 care dorește un RPG uriaș în care să se afunde. În plus, cu grafica sa incredibilă și performanța excelentă pe PS5, este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase jocuri de pe consolă.

Skyrim Anniversary Edition

Skyrim Anniversary Edition, joc produs de Bethesda Game Studios
Skyrim Anniversary Edition, tip RPG și aventură

Oricât de mult se plâng oamenii de faptul că Skyrim este relansat pentru a mia oară, acest lucru nu s-ar întâmpla dacă oamenii nu ar continua să îl cumpere. Dar continuă să îl cumpere pentru că Skyrim este un joc bun. Explorarea numeroaselor sale temnițe și pierderea în zeci de misiuni secundare te țin mereu captivat. Indiferent de munca care a fost necesară pentru a crea Skyrim, studioul de producție a reușit să lanseze mereu o nouă versiune care să fie apreciată din nou și din nou fără probleme. Astfel, dacă sunteți în căutarea unui joc în care să vă cufundați pe deplin și care să vă distreze ore în șir, atunci Skyrim Anniversary Edition poate fi alegerea perfectă.

The Nioh Collection

The Nioh Collection, joc produs de Team Ninja, Koei Tecmo
The Nioh Collection este un action-RPG excelent

The Nioh Collection conține ediții remasterizate ale primului și celui de-al doilea joc din seria action-RPG. Nioh urmărește un samurai irlandez în Japonia în timpul anilor 1600, cu un gameplay similar cu Dark Souls. Nioh 2 este un prequel care are loc în timpul sfârșitului anilor 1500 și care are ca protagonist un semi-yokai, un demon japonez. Ambele jocuri sunt exemple excelente ale genului action-RPG, cu lupte captivante și un lore profund. Remasterizările sunt unele dintre cele mai frumoase jocuri de pe PS5 și rulează fără probleme datorită puterii consolei. Dacă sunteți în căutarea unui action-RPG excelent pe care să îl jucați pe noul vostru PS5, nu puteți da greș cu The Nioh Collection.

Final Fantasy 7 Remake Intergrade

Final Fantasy 7 Remake Intergrade, joc produs de Square Enix
Final Fantasy 7 Remake Intergrade este cel mai bun joc de PS5 4K

Final Fantasy VII Remake Intergrade este unul dintre cele mai bune jocuri PS5 care oferă două moduri grafice. Primul mod grafic oferă o rezoluție 4K și un frame rate mai mic. Cu toate acestea, jocul încă arată uimitor în acest mod, iar rata de cadre este foarte lină. Al doilea mod oferă o rată de cadre mai mare (60FPS) și o rezoluție mai mică. Acest mod este excelent pentru persoanele care doresc să experimenteze jocul la un frame rate mai mare. Grafica în acest mod nu este la fel de bună ca în primul mod, dar rata de cadre este mai lină și mai consistentă. În general, ambele moduri arată foarte bine și oferă o experiență bună pentru jucător.

Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West, joc produs de Guerrilla Games
Horizon Forbidden West oferă o grafică uimitoare, personaje carismatice și o intrigă bună

Horizon Forbidden West este cel mai bun joc pentru PS5, deoarece este o capodoperă. Fundația pe care a pus-o Horizon Zero Dawn este îmbunătățită din toate punctele de vedere, fie că este vorba de gameplay sau de poveste. Avem o grafică uimitoare, personaje carismatice, o intrigă bună și un gameplay captivant, variat și provocator. În plus, lumea este chiar mai frumoasă și mai vastă decât în primul joc și există multe lucruri noi de descoperit. Dacă sunteți în căutarea celei mai bune experiențe pe PS5, Horizon Forbidden West este unul dintre cele mai potrivite jocuri.

Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima, joc produs de Sucker Punch Productions
Ghost of Tsushima sparge tiparul jocurilor tradiționale open-world

Ghost of Tsushima este unul dintre cele mai bune jocuri pentru PS5, deoarece sparge tiparul jocurilor tradiționale open-world. În Ghost of Tsushima, veți găsi locații unice care vă vor pune să reflectați la anumite momente din poveste în timp ce vă scăldați în izvoare termale. Aceste caracteristici unice la alte jocuri de tip open-world, deoarece lumea jocului este plină de priveliști frumoase și oportunități de explorare. Jocul dispune, de asemenea, de un sistem de luptă excelent care recompensează gândirea strategică și execuția. Astfel, în general, Ghost of Tsushima este un must-play pentru fanii jocurilor open-world.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Uncharted: Legacy of Thieves Collection, produs de  Naughty Dog, Bend Studio, Bluepoint Games
Uncharted: Legacy of Thieves Collection are un stil artistic frumos

Uncharted: The Lost Legacy este cel mai bun joc din serie din mai multe motive. În primul rând, prezintă o narațiune incredibil de puternică, care reia imediat de unde a rămas Uncharted 4. În al doilea rând, lumea jocului este minunat realizată, cu un stil artistic frumos și unele dintre cele mai bune piese de decor din acest gen. În al treilea rând, sistemul de luptă face ca experiența să fie extrem de satisfăcătoare. În cele din urmă, The Lost Legacy prezintă una dintre cele mai puternice distribuții de personaje din orice joc video. Astfel, Uncharted: The Lost Legacy este un must-play pentru orice fan al jocurilor de acțiune-aventură.

Spider-Man: Miles Morales

Spider-Man: Miles Morales, joc produs de Insomniac Games
Spider-Man: Miles Morales este un joc next-gen foarte bun pentru PS5

Spider-Man: Miles Morales este unul dintre cele mai bune jocuri pentru PS5, deoarece reia formula deja câștigătoare a primului joc Spider-Man. Noua poveste, plasată în urma evenimentelor din primul joc, îl vede pe Miles Morales preluând rolul lui Spider-Man. Jocul face o treabă foarte bună în a introduce personajul și a-l face credibil ca erou. Noii inamici sunt, de asemenea, o schimbare revigorantă față de inamicii familiari din primul joc și oferă o provocare interesantă jucătorilor. În general, Spider-Man: Miles Morales este un exemplu excelent a ceea ce pot oferi jocurile next-gen.

Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion, joc produs de Ubisoft
Watch Dogs: Legion oferă o experiență captivantă și unică de tip open-world

Watch Dogs: Legion este unul dintre cele mai bune jocuri PS5, deoarece oferă o experiență captivantă și unică de tip open-world. Jocul este plasat în viitorul apropiat, în Londra care a fost preluată de un grup corupt de hackeri numit Zero-Day. Scopul jucătorului este de a construi DedSec, un colectiv secret de hackeri, și de a-l doborî pe Zero-Day. Jocul dispune de o mecanică unică, care îți permite să recrutezi și să joci ca orice NPC din joc. Acest lucru adaugă o cantitate uriașă de replayability și asigură că nu există două playthrough-uri la fel. Jocul dispune, de asemenea, de o grafică frumoasă, o coloană sonoră excelentă și o performanță remarcabilă pe PS5.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.