Mulți jucători experimentați sunt atenți la fiecare detaliu în încercarea de a ieși câștigători la masa de poker. Iar limbajul corpului este un element important, care te poate ajuta să înțelegi mai bine în ce situație se află adversarii tăi. Unii oameni au tendința de a fi trădați de emoții, astfel că poți să profiți dacă stăpânești noțiunile prin care să le citești limbajul corpului.

Desigur, asta nu înseamnă că dacă un jucător este agitat automat are și o mână proastă. Dar din punct de vedere statistic de cele mai multe ori va fi un caz de acest gen. Important este să îți cunoști adversarii, dar în același timp trebuie să respecți strategia și să faci alegerile potrivite. Căci, până la urmă, detaliile legate de limbajul corpului pot fi aplicate doar atunci când joci într-un mediu clasic. Dacă încerci Jocuri Poker pe o platformă licențiată, aceste lucruri nu mai sunt valabile, diferența fiind făcută de abilități și strategii. Însă există chiar și pe internet câteva detalii la care să fii atent.

Ochii

Ochii pot oferi numeroase informații despre ceea ce simte sau gândește adversarul nostru. Din acest motiv, nu e deloc surprinzător că mulți jucători aleg să-și pitească ochii și poartă ochelari de soare. Sunt unii jucători care au ochi înfricoșați. În privirea lor s-ar putea să sesizezi frica împreună cu emoțiile. Din cauza fricii, pupilele se dilată.

Totuși, trebuie să înțelegi ce înseamnă această frică. Există și posibilitatea ca adversarul să se gândească la un bluff sau poate are o mână puternică. E de luat în calcul și direcția privirii. Spre exemplu, dacă un adversar aruncă imediat o privire spre stivă după ce a văzut cartea turnului, el poate are o mână puternică și vrea să știe ce ar putea avea adversarii. Și absența privirii (privirea în gol) spune ceva în unele cazuri.

Gura

Buzele relaxate sunt în general pline și rotunjite. În schimb, cele mai tensionate sunt subțiri și ciupite. Unii jucători, atunci când sunt nervoși, au tendința să își miște sau chiar să își muște buzele.

Bătăile inimii

Este greu să îți dai seama cam care este pulsul adversarilor și de cele mai multe ori nu vei reuși. Totuși, ele pot fi vizibile prin îmbrăcămintea subțire, cum ar fi un tricou. De asemenea, o venă care pulsează pe gât sau pe tâmplă poate fi și ea un indiciu. Iar un simptom al ritmului cardiac ridicat este tremuratul mâinilor. Aceste situații nu apar de obicei în cazul unei mâini slabe. De obicei, adversarul are o mână puternică ori se gândește să facă un bluff mare.

Vocea

Și din vocea adversarilor putem trage câteva concluzii. Spre exemplu, din tonalitatea lor. E bine să compari vocea din momentul în care este relaxat, dinainte de începutul jocului, cu momentul în care a primit deja cărțile și știe ce are în mână.

De asemenea, fii atent și la momentele în care un adversar deschide gura. Dacă el a vorbit rar până atunci și brusc începe să ne pună întrebări în timpul unui pot mare, spre exemplu. Încearcă să înțelegi dacă îi place să facă asta atunci când are o mână tare sau una slabă. Evaluează-l pe baza tonalității.

Mâinile

Și mâinile pot transmite informații prețioase. Dacă adversarul nostru aruncă jetoanele cu grație ori le împinge cu forță? Împingerea jetoanelor cu forță ar putea fi considerată o tactică de intimidare, în speranța că își va determina adversarii să se retragă. La aceste lucruri se adaugă și tremuratul mâinilor, care ar putea arăta că are ceva puternic. Așadar, mâinile au potențialul de a ne transmite multe lucruri importante despre cărțile pe care adversarii noștri le au.

Comportamentul general

Dacă un adversar este foarte relaxat și dintr-o dată își schimbă starea de spirit, devine concentrat și serios, e bine să îți pui o întrebare: ce a determinat această schimbare bruscă de comportament?

Sunt șanse ca adversarul tău să aibă o mână cu adevărat bună, pe care își dorește cu orice preț să o câștige. Așadar, nu ignora nici acest scenariu. Este bine să îți analizezi adversarii din toate punctele de vedere încă de la începutul jocului pentru a putea specula anumite slăbiciuni sau ticuri pe care le observi în comportamentul lor.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.