Free cookie consent management tool by TermsFeed

Filmul „Mica sirenă”, adaptarea clasicului animat din 1989, a generat reacții diferite în rândul spectatorilor și criticilor de film. Lansat recent, producția Disney regizată de Rob Marshall și având pe Halle Bailey în rolul lui Ariel, a înregistrat încasări considerabile în box office-ul nord-american, dar s-a aflat cu mult sub așteptări în ceea ce privește piața internațională.

Cu toate că unele voci au lăudat interpretarea talentatei Halle Bailey în rolul principal și noile cântece actualizate, alți critici și-au afirmat rezervele în ceea ce privește efectele CGI și personajele Sebastian, Flounder și Scuttle, precum și durata filmului.

Potrivit informațiilor, încasările din box office pentru „Mica sirenă” indică faptul că filmul are o performanță bună în America de Nord, urmând să obțină aproximativ 118 milioane de dolari în timpul weekendului prelungit de Memorial Day. Cu toate acestea, încasările internaționale au atins cifra de 68,3 milioane de dolari, înregistrând un debut dezamăgitor în China, unde încasările nu au depășit 2,5 milioane de dolari.

Reacțiile diferite din partea criticilor și campaniile de pe rețelele sociale împotriva lui Halle Bailey în rolul principal reprezintă principalul motiv pentru care filmul a avut o performanță slabă la nivel internațional. „Mica sirenă” are în momentul actual nota 6,7 pe site-ul Rotten Tomatoes, aceasta fiind puțin mai mare decât cea a filmului „Peter Pan & Wendy”, dar considerabil mai mică decât cea a filmelor „Frumoasa și Bestia” (2017) și „Mulan” (2020).

Este interesant de observat că producțiile Disney din ultimii ani, precum „Aladdin” și „Regele Leu”, nu au fost primite cu entuziasm de critici, dar au generat încasări de peste un miliard de dolari în cinematografe. Cu toate acestea, este incert cum se va descurca „Mica sirenă” în totalul încasărilor la box office în comparație cu alte pelicule Disney, având în vedere reacțiile internaționale.

Sursă: THR

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.