Free cookie consent management tool by TermsFeed

Seria de filme 365 de zile este inspirată din trilogia scrisă de Blanka Lipińska, apărută la noi la Editura Bookzone. Cea de-a treia parte din seria de filme 365 de zile, și anume Următoarele 365 de zile, este momentan ultima apărută. Toate cele trei filme s-au bucurat de un succes masiv, obținând atât critici negative, cât și o mulțime de aprecieri. În orice caz, este clar: filmele chiar au reușit să prindă la public, propulsând numărul de vânzări al cărților și tot marketing-ul care s-a creat în jurul poveștii.

Cu toate acestea, când apare 365 de zile 4? De fapt, oare va mai exista și o a patra parte a poveștii? În mod normal, dat fiind faptul că sunt inspirate din trilogia de cărți, lucrurile ar cam trebui să se oprească aici. Cu toate acestea, trebuie să avem în considerare anumite lucruri, iar cel mai important este acela că a treia parte din film se termină într-un mod destul de diferit față de cum se termină cartea.

Va exista 365 de zile 4?

Cea de-a treia parte din serie a apărut pe data de 19 august pe Netflix, în mod surprinzător la doar câteva luni după lansarea celui de-al doilea film, 365 de zile: Acea zi. Precum celelalte două filme din franciză, partea a treia este redenumită după cel de-al treilea roman al scriitoarei de origine poloneză Blanka Lipińska, deși intriga, bineînțeles, este puțin modificată și adaptată astfel încât să se potrivească mult mai bine pe ecran.

Așadar, într-o mare măsură am putea spune că nu, nu va mai exista 365 de zile 4, deci este foarte posibil ca povestea turbulentă de dragoste dintre Laura și Massimo să fi ajuns, acum, la final. Cu toate acestea, finalul filmului este destul de ambiguu, în sensul în care scenariul poate fi speculativ. Mai mult decât atât, cea de-a treia carte se termină destul de diferit față de film (decizia Laurei între Massimo și Nacho este foarte clară – la sfârșitul cărții, ea divorțează de Massimo și rămâne împreună cu Nacho, cel mai mare rival al acestuia). Oricum, astfel de schimbări sunt absolut normale în ecranizările cărților.

Va exista 365 de zile 4
Sursa fotografiei: Netflix

În momentul în care Massimo o întreabă pe Laura „Te-ai întors, fetițo?”, aceasta nu îi oferă niciun răspuns, deși se subînțelege, într-o oarecare măsură, că aceasta, într-adevăr, a luat decizia de a rămâne cu el. Blanka Lipińska nu a scris o a patra carte din serie, dar este de așteptat să o facă (lucruri de genul s-au întâmplat și cu alte cărți de acest gen, deseori autoarea rescriind povestea din perspectiva personajului masculin). Totuși, faptul că alegerea ei nu este făcută în mod absolut clar, înseamnă că există posibilitatea unei continuări, în special dacă Netflix decide să abordeze ideea acestui final deschis și în special dorința fanilor de a afla ce s-a întâmplat cu povestea de dragoste a celor doi.

Având în vedere succesul de până acum al seriei, nu ar fi o surpriză totală ca această opțiune să fie serios luată în calcul. Cu toate acestea, dacă va exista 365 de zile 4, atunci cu siguranță va fi rezultatul scenariștilor și regizorilor, și atât, fără contribuția autoarei Blanka Lipińska, ale căror cărți, până acum, au constituit principala sursă de inspirație a seriei. Bineînțeles, faptul că nu mai există alte cărți care să fie adaptate pentru ecran nu va reprezenta un obstacol prea mare, în special că, așa cum deja am spus, noul film a deviat, oarecum, de la povestea scrisă de autoare în cel de-al treilea volum al seriei.

Ce zvonuri circulă despre 365 de Zile 4 pe platformele de social media?

Începând cu luna mai a anului 2023, au existat mai multe postări pe Facebook cu privire la o posibilă lansare a filmului 365 de Zile 4. Cu toate acestea, chiar dacă postările ajung virale, deoarece fanii își doresc o continuare, acest lucru încă stă sub semnul incertitudinii.

Singura speranță a publicului rămâne aluzia făcută de Michele Morrone, actorul care îl interpretează pe Massimo în filme. Acesta a făcut o postare pe Instagram în care a scris: „Sfârșitul a ceva este întotdeauna puțin trist… dar… cine știe…”.

În același timp, Netflix nu a declarat niciodată că cel de-al treilea film ar reprezenta finalul seriei. De cele mai multe ori, s-a făcut referire la el ca la „următoarea parte”, sugerând astfel o posibilă dezvoltare. Cu toate acestea, nu se știe dacă a patra parte va fi realizată, având în vedere că audiența seriei a scăzut pe parcursul următoarelor două părți, nefiind capabilă să recapete succesul inițial, generat de primul film.

Ce zvonuri circulă despre 365 de Zile 4 pe platformele de social media
Sursa fotografiei: IMDb

Care ar putea fi data de lansare 365 de zile 4?

La sfârșitul celei de-a treia părți, Laura și Massimo se reîntâlnesc pe o plajă din Sicilia: el știe totul despre ea și Nacho, dar întrebarea pe care i-o adresează rămâne, în cele din urmă, fără răspuns. Un al patrulea film s-ar putea axa, în primul rând, pe răspunsul la această întrebare, respectiv dacă Laura s-a întors sau nu pe deplin pentru a fi cu Massimo, pe statutul relației sale cu Nacho, conținând, evident, mai multă dramă, intrigi nebunești și scene fierbinți (așa cum ne-au obișnuit toate celelalte părți).

De asemenea, dacă Netflix decide să dea undă verde și celei de-a patra părți (cu siguranță te vom ține la curent dacă se va anunța ceva oficial), probabil că va trebui să așteptăm destul de mult înainte de a ne reîntâlni cu Massimo și Laura. După cum bine știi, intervalul dintre a doua și a treia parte a filmului a fost destul de scurt (mai puțin de jumătate de an), iar acest lucru se datorează faptului că ambele ecranizări au fost filmate în paralel. Așadar, când apare 365 de zile 4 este o întrebare care nu-și va găsi răspuns prea curând – probabil vom aștepta cel puțin un an, dacă nu chiar doi.

Care ar putea fi data de lansare 365 de zile 4
Sursa fotografiei: IMDb

Există trailer pentru 365 de zile 4?

Cum o a patra parte nici măcar nu a fost confirmată, este evident că filmările nu au început și, astfel, nu există vreun clip disponibil. De fapt, chiar și trailerul celui de-al treilea film, Următoarele 365 de zile, a apărut abia cu câteva săptămâni înainte de lansare. Totuși, vom urmări cu atenție zvonurile și anunțurile din mediul online, astfel încât să reactualizăm (dacă este cazul) în permanență acest articol, punându-ți la dispoziție toate informațiile privitoare la o eventuală a patra parte a acestei serii de filme. Deși nu a fost confirmată (încă, sperăm) o a patra parte, lucrurile s-ar putea schimba oricând.

Care ar fi distribuția filmului 365 de zile 4?

Evident, nu ar exista o serie fără a ne reîntâlni, din nou, cu personajele principale –  Anna-Maria Sieklucka (în rolul Laurei) și Michele Morrone (în rolul lui Massimo). De asemenea, cu siguranță Simone Susinna ar reveni în rolul lui Nacho, măcar pentru a duce la bun sfârșit tot acest triunghi amoros toxic, astfel încât telespectatorii să știe, odată pentru totdeauna, cum stă treaba.

Ceilalți actori care, de altfel, au apărut în toate filmele de până acum, cum ar fi Grażyna Szapołowska (Klara Biel, mama Laurei) și Tomasz Stockinger (Tomasz Biel, tatăl Laurei), Magdalena Lamparska (Olga), Otar Saralidze (Domenico), ar putea face parte din distribuția unei eventuale continuări. Normal, dacă lucrurile o vor lua într-o cu totul altă direcție (cine știe ce ne-ar mai putea pregăti regizorii și scenariștii), cu siguranță vom întâlni fețe noi și actori cu roluri dintre cele mai neașteptate.

Care ar fi distributia filmului 365 de zile 4
Fotografie distribuție 365 de zile

Care ar putea fi povestea din 365 de zile 4?

Deși nu este deloc cert care ar putea fi povestea dintr-un viitor film (în special pentru că nu ar fi inspirat din vreo carte scrisă de autoarea Blanka Lipińska), ne-am aștepta ca Massimo și Nacho să continue să se lupte pentru a câștiga afecțiunea Laurei, chiar dacă, după cum am zis deja, acesta părea să se fi hotărât deja cu cine rămâne (deși, normal, avem nevoie de dovezi clare pentru a ști exact cum stă treaba). Normal, un viitor film ar putea aborda din nou ideea afacerilor ilegale, a mafiei, lucrurilor „pe care le învârt” Massimo și Nacho, mai ales că a treia parte a fost relativ lipsită de acest aspect al intrigii.

De asemenea, o altă posibilitate este ca 365 de zile 4 să prezinte și nunta Olgăi cu Domenico care, în cel de-al treilea film, s-au logodit. Ca întotdeauna, scenele fierbinți ar fi la ele acasă, dar ar putea aborda și conflictele interioare, drama pe care o trăiește Laura, triunghiul amoros toxic în care este prinsă, astfel încât să existe și o latură psihologică a seriei de filme.

Filmul a stârnit controverse foarte mari în rândul telespectatorilor, unii afirmând că glorifică întreținerea relațiilor sexuale fără discernământ. Cântăreața galeză Duffy, care anterior făcuse publică propria experiență privitoare la faptul că a fost răpită și abuzată sexual, a făcut apel la Netflix în anul 2020 printr-o scrisoare deschisă, spunând că „filmul glorifică realitatea brutală a traficului sexual, răpirii și abuzului”. Pe IMDb, mai mult de 90.000 de telespectatori i-au acordat o notă medie de 3.3.

Care ar putea fi povestea din 365 de zile 4

Cu toate acestea, asta nu a împiedicat cu nimic apariția celor de-a doua și a treia părți, bucurându-se în continuare de popularitate din partea persoanelor cărora le plac acest gen de filme. Cele trei filme existente se bazează, după cum am spus, pe trilogia scrisă de Blanka Lipińska, de aceea suntem reticenți când vine vorba de apariția unui al patrulea film. Însă același lucru s-a întâmplat, spre exemplu, și cu seria de cărți Crossfire scrisă de Sylvia Day. Vrută inițial a fi o trilogie, la cererea publicului autoarea mai scris încă două volume, chiar dacă acestea nu au fost ecranizate. Așadar, de ce nu ar face Blanka Lipińska același lucru? Până la urmă, cerere este, mai lipsește oferta. Ar putea foarte bine să abordeze intriga într-un nou mod, să mai răspundă la câteva dintre întrebările pe care le au telespectatorii și cititorii și, de altfel, să introducă noi personaje în acțiune și intrigi neașteptate.

Care este diferența dintre sfârșitul filmului și al cărții?

Am menționat, la început, că există o diferență semnificativă între sfârșitul prezentat de film și cel imaginat de către autoarea trilogiei, Blanka Lipińska. În general, fanii seriei sunt supărați de deznodământul prezentat de autoare. În carte, Laura suferă un avort spontan, se luptă cu dependența de alcool, iar Nacho, cel de-al doilea iubit al ei, șeful mafiot, îi oferă un transplant de inimă. Massimo îi ucide câinele, o răpește din nou și încearcă să o abuzeze, însă Laura fuge împreună cu Nacho, se logodesc și au împreună o fiică.

365 de zile 4. Netflix nu a confirmat continuarea
Sursa fotografiei: IMDb

După cum știi, al treilea film se termină mult mai diferit, Laura părând să-l aleagă pe Massimo – ale cărui acțiuni îi dezvăluie profunzimile întunecate, deoarece se dovedește a fi un soț răzbunător, toxic și gelos. În cărți, Massimo este mult mai ticălos și mai rău decât personajul prezentat din filme, motiv pentru care Laura divorțează de el și rămâne cu Nacho.

A înșelat-o Massimo pe Laura?

În general, întregul concept al seriei se învârte în jurul aceleiași idei: urmărirea neobosită, obsesivă (și, teoretic, ilegală) a Laurei de către Massimo. În film există o scenă în care Laura îl observă pe Massimo întreținând relații intime cu Anna, iar acest lucru o determină de fapt, pe ea să fugă împreună cu Nacho. Așadar, a înșelat-o Massimo cu adevărat pe Laura? Nu. Pentru că acel personaj era, de fapt, fratele geamăn al lui Massimo, Adriano, care nu a fost menționat. A fost un final cu adevărat șocant, care a mai curățat puțin numele murdar al lui Massimo, iar continuarea seriei explică de ce acesta nu-i vorbește niciodată Laurei despre Adriano, fratele lui geamăn. De fapt, acest lucru ar putea da undă verde unui complot pentru un posibil film 365 de zile 4: ne-am putea aștepta ca Adriano și Nacho să colaboreze, să comploteze pentru a tulbura scenariul relativ fericit al cuplului format de Laura și Massimo.

Care este diferența dintre sfârșitul filmului și al cărții
Sursa imaginii: IMDb

Cam asta este tot ce putem bănui și specula privitor la când (și dacă) apare 365 de zile 4. După cum am spus, finalul este destul de deschis, mult diferit față de cum se termină cărțile. Deoarece anumite intrigi ar putea fi dezvoltate mult mai bine, iar anumite personaje ar putea avea un rol cheie în evoluția relației dintre Massimo și Laura, cu siguranță există idei pentru un al patrulea film din serie. Cu toate acestea, nu ne mai rămâne decât să așteptăm și să vedem dacă Netflix va confirma (sau infirma) acest lucru, deoarece știm că cererea din partea fanilor este destul de mare și, implicit, ar fi păcat ca povestea să nu fie dusă mai departe. Tu ce părere ai? Crezi că ar putea exista 365 de zile 4, ai nevoie de mai multe răspunsuri din partea filmului?

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.