Free cookie consent management tool by TermsFeed

Apple a avut astăzi un eveniment unde a făcut mai multe prezentări de produse printre care și noul Mac mini. Noul Apple Mac mini este de acum un mic PC mai performant și este dedicat utilizatorilor profesioniști.

Un Mac mini performant dar și un preț pe măsură

Noua generație Mac mini nu se mai potrivește utilizatorilor medii și se adresează utilizatorilor profesionști care au nevoie de mai multă putere de calcul. Dispozitivul folosește un procesor Intel Core din generația 8, are până la 16GB memorie RAM și 2TB spațiu de stocare.

Versiunea de bază a noului Mac mini folosește un procesor Intel Core i3 din generația 8 de 3,6GHz, are 8GB capacitate a memoriei RAM și 128GB spațiu de stocare pe unitate rapidă SSD. Prețul recomandat este de aproximativ 799$ (cel puțin 799 euro la noi în țară). O configurație cu procesor Intel Core i5 de 3GHz și 256GB spațiu de stocare va costa nu mai puțin de 1.099$.

Porturi Apple Mac mini
Porturi Apple Mac mini

Dispozitivul se bucură și de o sumedenie de opțiuni de conectivitate precum patru porturi Thunderbolt 3, două porturi USB de tip A, HDMI, mufă audio de 3,5mm și LAN (va fi disponibilă și o versiune de 10Gbps). Alte detalii tehnice mai includ prezența cipului Apple T2 dedicat securității și soluție grafică cu 60% mai performantă.

Cipul de securitate integrează un controller pentru SSD și este capabil să ofere criptare în timp real așa că tot ce este salvat pe unitatea de stocare va fi criptat. Pe lângă funcțiile de securitate, cipul va îmbunătăți și transcodarea clipurilor video HEVC (aceasta va fi de 30 de ori mai rapidă conform Apple).

Specificații tehnice Apple Mac mini

  • Procesor: configurații cu Intel Core i3, i5 sau i7 cu patru sau șase nuclee și frecvențe maxime de lucru de până la 4,6GHz
  • Memorie RAM: DDR4 2666MHz de la 8GB și până la 64GB
  • Stocare: unități de stocare SSD cu capacități de la 128GB și până la 2TB
  • Grafică: Intel UHD Graphics 630
  • Conectivitate: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0
  • Conexiuni: mufă audio de 3,5mm, patru porturi Thunderbolt 3 cu mufă USB de tip C, HDMI 2.0, două porturi USB 3 de tip A, port Ethernet

Conform informațiilor disponibile, noul Apple Mac mini va putea fi cumpărat începând cu data de 7 noiembrie.

Dacă ești în căutarea unui Mac mini de la Apple atunci poți verifica ofertele puse la dispoziție de eMag.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.