Free cookie consent management tool by TermsFeed

ENTy (Ear, Nose, Throat), este o echipă alcătuită din trei studenți români de la Universitatea Politehnică din București care a dezvoltat un dispozitiv menit să revoluționeze felul în care se face măsurarea și diagnosticarea problemelor medicale de echilibru. Cei trei tineri care fac parte din echipa sunt Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu.

Dispozitivul dezvoltat de aceștia are capabilitatea de a măsura postura și echilibrul pentru validarea unor aptitudini necesare în anumite domenii precum: pilotaj aeronautic sau alpinism dar este util și în cazul diagnosticării unor afecțiuni ORL. Acest dispozitiv este deja folosit într-un program pilot de mai mulți medici.

ENTy va revoluționa diagnosticarea problemelor de echilibru.

Echipa ENTy a participat la finala globală a Microsoft Imagine Cup, care s-a desfășurat în Seattle SUA. Microsoft a oferit premii celor mai inovatoare și originale proiecte de utilizare a tehnologiei. La competiție au participat doar 35 de echipe din întreaga lume. Aceștia au avut ocazia să concureze cu propriile proiecte în cadrul a trei secțiuni ale concursului: Innovation, Games, world Citizenship. Fiecare câștigător din fiecare categorie a primit un premiu în valoare de 50.000 de dolari din partea Microsoft pentru a-și continua cercetările și dezvoltarea proiectelor prezentate.

Echipa startup-ului ENTy au ajuns în Seattle și au câștigat primul loc cu dispozitivul lor de diagnosticare și au câștigat premiul în valoare de 50.000 de dolari în categoria Innovation.

Update: Echipa ENTy a câștigat marele premiu al competiției Microsoft Imagine Cup 2016.

Noi le urăm succes în drumul pe care l-au ales.

Hint: Victor Trintea 

Surse: iLikeIT – Stirile Pro TV, DCNews, ENTy @Microsoft Imagine Cup 

Info: entymed.com, ENTymed @Facebook

Foto: ENTymed @Facebook

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.