Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă aveți un televizor fără caracteristici „smart” și nu vă permiteți unul nou sau nu doriți încă să-l înlocuiți pe cel existent, puteți folosi un mediabox pentru a adăuga caracteristici smart televizorului existent.

Ce este un Mediabox?

Un mediabox este un mini-calculator care rulează un sistem de operare optimizat pentru a putea fi folosit alături de un televizor. Cele mai populare dispozitive mediabox rulează Android dar puteți găsi pe piață și dispozitive cu tvOS de la Apple sau Chromecast de la Google care rulează un sistem de operare proprietar.

Toate dispozitivele mediabox vă oferă, în principiu, aceleași funcții: streaming de pe telefon sau tabletă direct pe TV, redarea de conținut video, foto și audio de pe o memorie USB sau card de memorie, redarea posturilor TV (în cazul dispozitivelor care au și tunner digital), navigarea pe internet, redarea conținutului de pe YouTube sau posibilitatea de a rula diferite jocuri. Dispozitivele mediabox vă oferă posibilitatea de a rula orice aplicație sau joc disponibil pe Google Play sau App Store.

Pe piață veți găsi diferite modele cae vă pot îndeplini cerințele iar în acest articol o să vă prezint câteva dintre acestea. O să vorbesc despre caracteristicile oferite de fiecare dar și despre prețul și disponibilitatea acestora.

Apple TV
Apple TV

Apple TV

Apple TV a ajuns la generația a 4-a și este unul dintre cele mai populare dispozitive mediabox disponibile pe piață. Acesta oferă streaming la rezoluție FullHD pe orice televizor compatibil și rulează sistemul de operare tvOS dezvoltat de Apple.

Specificațiile tehnice includ un procesor Apple A8 pe 64 de biți, 2GB capacitate a memoriei RAM, conexiune Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 4.0, port USB de tip C, conexiune Ethernet Gigabit, 64GB spațiu intern de stocare și ieșire video HDMI. Dispozitivul are în pachet o telecomandă multifuncțională și i se poate atașa un controller compatibil pentru jocuri.

Puteți achiziționa un dispozitiv Apple TV, din generația a 4-a, cu 64GB spațiu intern de stocare la un preț de aproximativ 1300 de lei. Vizitează pagina produsului de pe eMag.ro pentru mai multe informații.

Viaroom Fusion TV
Viaroom Fusion TV

Viaroom Fusion TV

Viraoom este un brand românesc care comercializează dispozitive inteligente mediabox și sisteme inteligente integrate pentru casă. Mediabox-ul Fusion TV este un dispozitiv performant care îți poate oferi tot ce ai nevoie la un preț bun.

Specificațiile tehnice includ un procesor Amlogic S905B de 2.02GHz, 2GB capacitate a memoriei RAM, 16GB spațiu intern de stocare cu slot microSD, Wi-Fi 802.11 ac dual-band, port Ethernet Gigabit, ieșire video HDMI, Bluetooth 4.0 Low Energy, două porturi USB 2.0 și tunner digital DVB-C/T/T2.

Dispozitivul are un mare plus prin faptul că încorporează un tunner digital care vă poate ajuta să vizionați posturile TV de pe cablu. Viaroom are mai multe pachete pentru mediabox: Family care are în pachet o tastatură wireless și un controller, Connect care are o tastatură wireless și Live+ care are în pachet doar telecomanda.

Pachetul Viaroom Fusion TV Family poate fi achiziționat cu aproximativ 900 lei iar varianta Live+ este disponibilă la 550 de lei. Poți vizita pagina produsului de pe eMag.ro pentru mai multe detalii.

Minix Neo U9-H
Minix Neo U9-H

Minix Neo U9-H

Minix Neo U9-H este un Mini PC care poate aduce un plus de inteligență televizorului tău. Dispozitivul are specificații tehnice decente și rulează sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow.

Specificațiile tehnice includ un procesor octa-core ARM Cortx A53, 2GB capacitate a memoriei RAM, 16GB spațiu intern de stocare cu suport microSD iar la nivel de conectivitate poți găsi Wi-Fi 802.11 ac dual-band, port Ethernet, două porturi USB 2.0 și Bluetooth.

Mediabox-ul Minix Neo U9-H este disponibil la un preț de aproximativ 850 de lei. Pentru mai multe detalii poți vizita pagina produsului de pe eMag.ro.

Google Chromecast 2
Google Chromecast 2

Google Chromecast 2

Google Chromecast o altă alternativă pentru a adăuga caracteristici folositoare unui televizor. Acest dispozitiv nu adaugă singur caracteristicile smart unui televizor ci funcționează alături de un smartphone, tabletă sau laptop.

Dispozitivul permite streamingul de conținut media de la surse precum Netflix, Hulu, YouTube, Pandora, Google Play Music & Movies și altele direct pe un televizorul conectat. Utilizatorii pot trimite conținut din browserul Google Chrome de pe un sistem Mac sau Windows pe un dispozitiv Chromecast, cu condiția ca plug-in-ul gratuit Google Cast să fie instalat.

Pe piață puteți găsi mai multe variante ale acestui mic dispozitiv de streaming: o variantă capabilă să redea conținut la rezoluție FullHD și o variantă mai performantă capabilă să redea conținut la rezoluție 4K.

Dispozitivul Google Chromecast cu rezoluție FullHD poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 330 de lei. Pentru mai multe detalii poți vizita pagina produsului de pe eMag.ro.

Oferte și produse variate

Acestea sunt doar câteva exemple de dispozitive inteligente ce pot transforma orice TV obișnuit într-un Smart TV. Puteți găsi multe alte modele ce se pot modela după preferințele fiecăruia la eMag.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

  1. Avatar of creanga niculai
    creanga niculai on

    am un televizor philips tip vechi digital si vreau sa-i racordez chromecastul pe care il amsi am nevoie de un dispozitiv ROKU cu 3 iesiri rosu, alb si galben asa cum are televizorul meu. ROKU sa aiba racord HDMI asa cum are chromecastul meu, multumesc

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.