Wi-Fi Alliance introduce noul standard 802.11ah HaLow

Wi-Fi Alliance

Odată cu creșterea popularității dispozitivelor inteligente dar și a altor gadgeturi, conectivitatea fără fir Wi-Fi devine ceva din ce în ce mai necesar. Motivul este acela că unii producători refuză să folosească cip-uri WiFi deoarece acestea becesită un consum mare de energie ceea ce poate aduce mai ulte probleme unor dispozitive.

Grupul din spatele dezvoltării standardului Wi-Fi a decis să ia câteva decizii pentru a rezolva această problemă. Wi-Fi Alliance a anunțat un nou standard denumit 802.11ah HaLow, acesta este răspunsul grupului la standardele Bluetooth. Noul standard va putea fi folosit în viitoarele dispozitive inteligente ca tracker-ele de fitness, senzorii inteligenți pentru casă sau orice alte gadget-uri.

Standardul folosește banda de frecvențe de 900MHz pentru a funcționa și chiar dacă este una mai mică, grupul a obținut o distanță de utilizare dublă față de 802.11n și ac, standarde ce folosesc benzile de 2,4GHz și 5GHz.

Wi-Fi Alliance va începe certificarea produselor ce î ncorporează HaLow undeva în anul 2018 iar apoi va lansa serviciul la scurt timp după.

Citește și alte articole:

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *