Free cookie consent management tool by TermsFeed

Odată cu creșterea popularității dispozitivelor inteligente dar și a altor gadgeturi, conectivitatea fără fir Wi-Fi devine ceva din ce în ce mai necesar. Motivul este acela că unii producători refuză să folosească cip-uri WiFi deoarece acestea becesită un consum mare de energie ceea ce poate aduce mai ulte probleme unor dispozitive.

Grupul din spatele dezvoltării standardului Wi-Fi a decis să ia câteva decizii pentru a rezolva această problemă. Wi-Fi Alliance a anunțat un nou standard denumit 802.11ah HaLow, acesta este răspunsul grupului la standardele Bluetooth. Noul standard va putea fi folosit în viitoarele dispozitive inteligente ca tracker-ele de fitness, senzorii inteligenți pentru casă sau orice alte gadget-uri.

Standardul folosește banda de frecvențe de 900MHz pentru a funcționa și chiar dacă este una mai mică, grupul a obținut o distanță de utilizare dublă față de 802.11n și ac, standarde ce folosesc benzile de 2,4GHz și 5GHz.

Wi-Fi Alliance va începe certificarea produselor ce î ncorporează HaLow undeva în anul 2018 iar apoi va lansa serviciul la scurt timp după.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.