Wi-Fi Alliance introduce noul standard 802.11ah HaLow

Wi-Fi Alliance

Odată cu creșterea popularității dispozitivelor inteligente dar și a altor gadgeturi, conectivitatea fără fir Wi-Fi devine ceva din ce în ce mai necesar. Motivul este acela că unii producători refuză să folosească cip-uri WiFi deoarece acestea becesită un consum mare de energie ceea ce poate aduce mai ulte probleme unor dispozitive.

Grupul din spatele dezvoltării standardului Wi-Fi a decis să ia câteva decizii pentru a rezolva această problemă. Wi-Fi Alliance a anunțat un nou standard denumit 802.11ah HaLow, acesta este răspunsul grupului la standardele Bluetooth. Noul standard va putea fi folosit în viitoarele dispozitive inteligente ca tracker-ele de fitness, senzorii inteligenți pentru casă sau orice alte gadget-uri.

Standardul folosește banda de frecvențe de 900MHz pentru a funcționa și chiar dacă este una mai mică, grupul a obținut o distanță de utilizare dublă față de 802.11n și ac, standarde ce folosesc benzile de 2,4GHz și 5GHz.

Wi-Fi Alliance va începe certificarea produselor ce î ncorporează HaLow undeva în anul 2018 iar apoi va lansa serviciul la scurt timp după.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus