Cu siguranta acest vot este pe placul nostru, se pare ca nu vom mai avea nevoie de mai multe tipuri de incarcatoare pentru dispozitivele cu baterie. Membrii Parlamentului European au votat in aceasta saptamana in favoarea unei legi ce va impune producatorilor sa foloseasca un singur tip de incarcator pentru dispozitivele produse.

Legea votata doreste sa instituie un incarcator universal, nu numai pentru telefoane ci si pentru tablete, camere foto, playere portabile sau alte produse mobile.

„Incompatibilitatea curenta a incarcatoarelor reprezinta un cosmar si o neplacere pentru consumatori. Aceasta noua directiva va sfarsi cosmarul dar reprezinta si o veste buna pentru mediu deoarece va rezulta un reducere a deseurilor electronice.” declara Barbara Weiler, membru al Parlamentului European

Urmatorul pas al acestei initiative este reprezentat de votul Consiliului European care va da aprobarea finala inainte de implementare. Chiar si asa, dat fiind aprobarea informala a legii, este de asteptat ca acestia sa fie de acord. Daca legea este aprobata, statele membre ale Uniunii Europene vor trebui sa preia aceasta lege si sa o transforme intr-o lege nationala pana in anul 2016 iar producatorii au la dispozitie 12 luni pentru a se conforma.

Cea mai evidenta alegere ar fi un port micro USB, port folosit pe majoritatea dispozitivelor mobile. Aceasta lege ar fi o lovitura pentru producatorul American Apple sau pentru alte companii ce folosesc conectori proprii pe produsele dezvoltate. Legea reprezinta un avantaj major pentru utilizatori iar Apple s-ar putea confrunta cu ceva ce evita de mult timp: trecerea usoara de la o platforma la alta.

Ne putem gandi si la faptul daca alte state vor adopta o lege asemanatoare, ca SUA de exemplu. Oricum ar fi, noi ne bucuram de aceasta initiativa.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.