Free cookie consent management tool by TermsFeed

Able2Extract este un utilitar software dedicat utilizatorilor profesioniști și nu numai care permite conversia fișierelor de tip PDF în alte formate populare precum documente Word, foi de calcul Excel, HTML și în altele.

Pe lângă funcțiile de bază ce permit conversia fișierelor PDF, Able2Extract este capabil să creeze noi documente PDF dar și să le editeze pe cele existente fără prea multe bătăi de cap. Able2Extract este un program software de tip cross-platform iar asta înseamnă că poate fi folosit de orice utilizator ce folosește un sistem de operare Windows, Linux sau macOS.

Program pentru conversia documentelor PDF

Dacă ești în căutarea unui program de conversie a fișierelor PDF atunci este pe pagina care trebuie. Așa cum scrie și în titlu, Able2Extract este programul perfect care te poate ajuta să îndeplinești acest tip de sarcină fără să îți dea prea multe bătăi de cap.

Able2Extract te ajută să faci conversia documentelor de tip PDF în formate populare precum: Word, Excel, HTML, CSV, PowerPoint; poți extrage texte sau imagini din documente. Programul este unul foarte bine construit și ușor de utilizat.

Pentru a începe conversia unui fișier atunci va trebui să deschizi unul. Poți folosi meniul principal sau bara de instrumente pentru a deschide fișierul PDF căruia dorești să îi faci conversia. După ce ai făcut asta, în fereastra principală va fi afișat documentul pe care tocmai l-ai deschis. Programul îți permite să deschizi mai multe documente simultan, acestea vor fi afișate în diferite tab-uri iar tu poți lucra cu fiecare în parte fără a fi nevoie să închizi unul din acestea.

După cum poți observa, fereastra principală este una foarte curată și nu te întâmpină cu opțiuni care mai mult te pot încurca. Aici ai meniul principal, bara de instrumente din partea de sus, bara de instrumente de pe partea dreaptă și lista cu paginile documentului în partea stângă a ferestrei.

Programul îți permite să faci conversia întregului document deschis sau poți alege o bucată din acesta pentru a o converti într-un format ușor de editat precum Word. Pentru a selecta întreg documentul pentru a fi convertit, selectează opțiunea Select all pages din meniul Edit. După ce au fost selectate toate paginile, deschide meniul File, selectează formatul de conversie și salvează documentul.

Timpul conversiei va depinde de tipul documentului PDF deschis. Documentul poate fi unul editabil sua unul scanat, cel din urmă va avea un timp destul de mare de conversie doarece programul va trebui să recunoască textul folosind motorul intern OCR. Motorul intern OCR pentru recunoașterea textului va fi selectat automat de îndată ce programul recunoaște că fișierul deschis este unul scanat și nu unul creat digital.

Din testele efectuate de mine, Able2Extract este capabil să ofere un document editabil Word perfect în situația în care documentul PDF ales este unul destul de curat. Programul s-a descurcat destul de bine și în cazul unui document scanat, mult mai bine față de alte instrumente populare disponibile pe piață.

Dezvoltatorii au pus accent pe conversia îmbunătățită a documentului PDF cu tabele către Excel. Au fost incluse opțiuni avansate de conversie a tabelelor iar utilizatorul are destule opțiuni din care poate alege pentru a crea o foaie de calcul perfectă în concordanță cu documentul PDF original.

Crearea și editarea documentelor PDF

Principala funcție a acestui utilitar este aceea de a converti fișierele PDF în alt formate populare dar asta nu înseamnă că nu este capabil să facă și altceva. Able2Extract te poate ajuta să creezi documente PDF foarte simplu direct din fereastra programului selectând fișierul sursă sau prin intermediul programelor folosite de client precum Word sau Excel selectând opțiunea de printare către Able2Extract.

Dacă ai un document Word atunci îl poți converti în PDF folosind interfața Able2Extract astfel: selectezi meniul FileCreate PDF, selectezi fișierul creat anterior iar acesta va fi convertit în format PDF și afișat în fereastra programului. Pentru a salva fișierul convertit, folosește meniul principal sau bara de instrumente și selectează opțiunea Save.

Dacă ai un document în format PDF căruia vrei să îi faci anumite modificări de text atunci o poți face din interfața programului Able2Extract foarte simplu. Selectează opțiunea Edit din bara de instrumente sau din meniul principal și poți edita documentul foarte simplu ca și cum o faci în editorul preferat. În partea dreaptă ai mai multe opțiuni care te pot ajuta să selectezi culoarea, dimensiunea sau fontul textului. Utilitarul îți oferă și opțiuni avansate pentru editarea formularelor din cadrul documentelor PDF, poți adăuga pagini noi, imagini sau texte în paginile existente.

Descarcă acum Able2Extract

Able2Extract este un utilitar software dedicat conversiei, creării sau editării documentelor PDF dezvoltat de compania Canadiană Investintech.com Inc..

Poți descărca programul Able2Extract vizitând pagina oficială a produsului de pe site-ul investintech.com.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.