Microsoft a anuntat ca va oferi in mod gratuit actualizarea la Windows 10 pentru orice utilizator Windows chiar daca acestia ruleaza o copie piratata a sistemului de operare.

Intr-un interviu pentru Reuters, seful sistemului de operare de la Microsoft, Terry Myerson a explicat in China ca Microsft va fi „actualizat orice calculator ce va putea rula sistemul de operare, original sau nu, la Windows 10.„. Aceasta initiativa este o incercare de a repune utilizatorii utilizatorii ce ruleaza o copie piratata a unei versiuni Windows mai vechi pe calea legala.

Myerson nu a specificat daca actualizarea va fi oferita doar utilizatorilor din China, fapt ce a creat controverse pe internet. Conform publicatiei The Verge, noutatile sunt bune pentru orice utilizator al sistemului de operare, din orice locatie, folosind o versiune cumparata sau piratata: Microsoft a explicat ca orice utilizator isi poate actualiza sistemul la Windows 10.

„Credem ca, in timp, clientii vor realiza valoarea proprietatii intelectuale a Windows iar asta ii va face sa foloseasca copii legetime ale sistemului” a raspuns Microsoft.

Compania anuntase deja ca actualizarea la Windows 10 va fi gratuita in primul an de la lansare, strategie aliniata cu cea a Apple. Pentru a face asta, poate este normal ca aceasta actualizare sa fie gratuita – chiar si pentru utilizatorii ce folosesc o versiune piratata a Windows 7 sau 8.

Conform celor mai recente informatii, Microsoft va pune la dispozitia utilizatorilor o versiune finala a Windows 10 in aceasta vara, mai devreme de cum anuntase.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

2 comentarii

  1. Avatar of German Alexandru

    Oricum orice firma sau IT-ist care se respecta asteapta cam 1 an pana sa introduca ceva asa de nou din cauza compatibilitatilor, lipsei driverelor si problemelor inerente de lansare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.