Adio, Winamp!

Mult iubitul media player Winamp dispare de pe piata pe 20 decembrie, compania planuind sa inceteze toate serviciile asociate si sa stopeze oficial download-ul. Vestea, care vine impreuna cu versiunea 5.66 a softului, pune capat celor 15 ani de descarcari gratuite. Echipa Winamp i-a avertizat pe toti doritorii sa descarce noua varinata inainte ca aceasta sa fie retrasa.

AOL a achizitionat Nullsoft, creatorii Winamp, in iunie 1999, platind o suma destul de mare la vremea respectiva. De atunci, softul a fost imbunatatit treptat – cele mai recente fiind suportul pentru Windows 8 si posibilitatea de a importa din iTunes.

Cu toate acestea, cresterea inregistrata de iPod si iTunes, impreuna cu serviciile de streaming media precum Spotify, a insemnat o descrestere in preferinte pentru Winamp. Echipa a incercat sa-si recastige teritoriul pierdut printr-o aplicatie pentru Android, insa nimeni nu stie cu certitudine cati utilizatori au facut upgrade-ul la versiunea Pro, fie ca vorbim despre dispozitivele mobile, fie despre cele desktop.

AOL a intentionat sa foloseasca tehnologia Winamp ca parte a propriului sau AOL Media Player, insa aplicatia a fost scoasa de pe piata in 2005.

“Winamp.com si celelalte servicii asociate nu vor mai fi disponibile incepand cu data de 20 decembrie 2013″, a anuntat ieri compania. “In plus, media player-ul Winamp nu va mai putea fi descarcat. Va rugam sa descarcati ultima versiune inainte de data sus-mentionata. Va multumim ca ati spijinit comunitatea Winamp mai bine de 15 ani.”

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus