Mult iubitul media player Winamp dispare de pe piata pe 20 decembrie, compania planuind sa inceteze toate serviciile asociate si sa stopeze oficial download-ul. Vestea, care vine impreuna cu versiunea 5.66 a softului, pune capat celor 15 ani de descarcari gratuite. Echipa Winamp i-a avertizat pe toti doritorii sa descarce noua varinata inainte ca aceasta sa fie retrasa.

AOL a achizitionat Nullsoft, creatorii Winamp, in iunie 1999, platind o suma destul de mare la vremea respectiva. De atunci, softul a fost imbunatatit treptat – cele mai recente fiind suportul pentru Windows 8 si posibilitatea de a importa din iTunes.

Cu toate acestea, cresterea inregistrata de iPod si iTunes, impreuna cu serviciile de streaming media precum Spotify, a insemnat o descrestere in preferinte pentru Winamp. Echipa a incercat sa-si recastige teritoriul pierdut printr-o aplicatie pentru Android, insa nimeni nu stie cu certitudine cati utilizatori au facut upgrade-ul la versiunea Pro, fie ca vorbim despre dispozitivele mobile, fie despre cele desktop.

AOL a intentionat sa foloseasca tehnologia Winamp ca parte a propriului sau AOL Media Player, insa aplicatia a fost scoasa de pe piata in 2005.

“Winamp.com si celelalte servicii asociate nu vor mai fi disponibile incepand cu data de 20 decembrie 2013″, a anuntat ieri compania. „In plus, media player-ul Winamp nu va mai putea fi descarcat. Va rugam sa descarcati ultima versiune inainte de data sus-mentionata. Va multumim ca ati spijinit comunitatea Winamp mai bine de 15 ani.”

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.