Amazon planuieste sa isi lanseze propriul smartphone in luna Septembrie. Zvonurile tind sa vina si sa plece, asta daca discutam de altceva si nu despre faptul ca gigantul Amazon vrea sa lanseze un smartphone sub propriul brand.

Citand „persoane ce cunosc planurile companiei„, publicatia Wall Street Journal scrie ca Amazon planuieste sa lanseze un smartphone in a doua parte a acestui an. Se pare ca Amazon a inceput sa prezinte dispozitivului dezvoltatorilor in San Francisco si Seatle si va anunta produsului final pana la sfarsitul lunii Iunie. Daca totul decurge asa cum este planuit, Fire Phone – sau cum va denumi Amazon noul dispozitiv – va ajunge la utilizatori pana la sfarsitul lunii Septembrie, chiar inainte de sezonul sarbatorilor de iarna.

Este o piata aglomerara segmentul unde Amazon vrea sa intre si, pentru a se evidentia de competitie, se pare ca Amazon doreste sa introduca in dispozitiv tehnologia 3D fara ochelari. Pentru redarea imaginilor 3D fara ochelari speciali, telefonul va folosi tehnologia retina-tracking (urmarire a retinei) ce va fi implementata in patru camere foto frontale.

Desi este un domeniu aglomerat, Amazon si-a aratat disponibilitatea de a intra direct in categoriile hardware unde competitia este mare. Linia de produse Kindle Fire a companiei a ajutat la popularizarea tabletelor de marime mica (in comparatie cu tableta iPad de 9.7 inci produsa de Apple) si, mai recent, Amazon a alansat un set-top-box denumit Fire TV.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.