Free cookie consent management tool by TermsFeed

Desi AMD nu ofera prea multe informatii despre unitatile de procesoare din urmatoarea generatie pentru dispozitivele cu consum mic de energie si despre lansarea acestora pe piata, se pare ca noile procesoare al companiei sunt increzatoare ca vor intra in competitie impotriva procesoarelor Intel Atom ce apartin familiei de produse Bay Trail.

AMD planuieste ca in acest an sa introduca doua noi unitati de procesoare mobile (APU). Acestea au ca nume de cod Beema (2W SDP) si Mullins (10W – 25W SDP) si se vor adresa mai multor dispozitive ca 2-in-1, laptopuri ultrasubtiri dar si tabletelor. Ambele produse system-on-chip (SoC) – Beema si Mullins – folosesc doua sau patru nuclee „Puma” x86, grafica video AMD Radeon bazata pe arhitectura CGN si sunt construite folosind tehnologia de 28nm.

Ultimele APU-uri de la AMD vor suporta si Microsoft InstantGo, o unealta ce permite „trezirea” dispozitivului intr-un timp scurt si vor putea asigura o conexiune de date in stand-by (de exemplu pentru verificarea de noi mesaje email). Ambele procesoare sunt primele ce vor integra o noua platforma de la AMD destinata securitatii bazata pe ARM Cortex-A5 folosind tehnologia ARM TrustZone pentru o mai buna securitate a datelor.

AMD se asteapta ca multumita noii micro-arhitecturi Puma x86, motorul graficii ce foloseste aceeasi tehnologie integrata in PlayStation 4 sau Xbox One sa fie mai bun in comparatie cu micro-arhitectura Silvermont oferita de Intel.

Cu siguranta noile APU de la AMD vor oferi performanta ridicata in aplicatii ce necesita o mai mare putere grafica dar ar trebui sa ne gandim si la faptul ca acestea suporta doar sistemul de operare Windows 8 de la microsoft pe cand procesoarele Intel Atom Bay Trail pot fi integrate in sisteme ce ruleaza atat Android cat si Windows, fapt ce aduce pentru Itnel un foarte mare pas in fata.

Noile procesoare de la AMD sunt programate sa fie lansate in prima jumatate a acestui an, data exacta nu este cunoscuta inca.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.