Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google gândește pozitiv evoluția Android Auto spunând că va ajunge pe 40 de modele de automobile și va avea mai multe aplicații în acest an.

Android Auto aduce mesagerie, hărți, muzică și filme sau multe alte aplicații direct pe consola de pe automobil dar prin intermediul unui smartphone. Aplicațiile rulează pe un smartphone Android, telefon ce se va conecta direct la ecranul automobilului prin intermediul unui port USB.

Hyundai a fost primul producător ce a adus Android Auto pe o mașină iar astăzi 10 modele de autoturisme folosesc noul sistem de le Google. Cele 40 de modele de autoturisme ce vor integra sistemul în acest an vor oferi o distribuție globală, conform Daniel Holle, product manager al Android Auto de la Google.

O utilizare importantă a Android Auto poate fi Google Maps ce vor putea oferi șoferilor navigare direct de e ecranul din mașină. Utilizatorii sistemului pot să răspundă la apeluri, să asculte muzică, să citească ultimele știri, să primească notificări sau să folosească aplicații ca Google Hangouts.

Pe sistemele Android Auto pot fi folosite doar 500 de aplicații iar actualizările din acest an vor permite redarea mai multor tipuri de fișiere media, conform lui Holle. Android Auto are competitor principal sistemul Apple CarPlay ce oferă moduri similare de folosire a terminalelor iPhone în mașini.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

  1. Avatar of Iulian Arvat

    Fiecare platforma are avantajele ei. Este cert ca fanii android care nu sunt dispusi sa plateasca pana si mp3-ul de la tonul de apel vor merge pe aceeasi platforma forever. Momentan eu zic ca mingea este in terenul Google pentru ca din cate stiu Apple nu are sistem de operare pentru Smart TV-uri. Pe de alta parte nici Android nu are sistem de operare pentru PC-uri si laptopuri.Parerea mea ca daca Google ar veni cu un sistem de operare gen Ubuntu (nu tentativa de ChromeOS) ar inchide circuitul.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.