Aplicația Opera Max va fi integrată implicit în telefoanele Android

Opera Max

Opera a anunțat că aplicația sa de administrare și compresie a datelor Opera Max va fi integrată în telefoanele a 14 producători. Printre aceștia se numără Samsung, Xiaomi dar și Acer, Hisense sau TWZ. Mulțumită parteneriatelor, Opera crede că pachetul software Max va fi instalat pe mai mult de 100 de milioane de dispozitive Android până în 2017.

Opera Max lucrează ca un server proxy ce interceptează tot traficul de pe dispozitiv (nu și conexiunile criptate) și îl redirecționează prin serverele proprii apoi îi aplică mai multe tehnici de salvare a lățimii de bandă. Printre tehnici se numără comprimarea imaginilor și a clipurilor video dar și optimizarea HTML și CSS.

Funcțiile oferite de opera Max sunt utile utilizatorilor de telefoane Android ce au date limitate de la operatorul telecom. Opera spune că folosirea tehnologiei Max va reduce traficul de date cu până la 50% față de normal iar pentru utilizatorii ce folosesc des Instagram, YouTube și NetFlix, traficul poate fi redus cu până la 60%.

Tehnologiile oferite de Opera Max vor fi integrate implicit pe telefoanele producătorilor ca Acer, Cherry Mobile, Evercross, Fly, Hisense, Mobiistar, Micromax, Oppo, Prestigio, Samsung, Symphony, TWZ, Tecno și Xiaomi.

Aplicația Opera Max poate fi descărcată gratuit de pe magazinul de aplicații Google Play.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus