Free cookie consent management tool by TermsFeed

Se pare că până la urmă zvonurile erau adevărate: noua generație de terminale iPhone de la Apple nu mai folosesc o mufă audio de 3,5mm. Utilizatorii pot alege să folosească noile căști wireless AirPods sau pot alege să folosească un adaptor de la portul de date la o mufă audio de 3,5mm. Renunțarea la mufa audio de 3,5mm este o idee îndrăzneață și va conduce la dezvoltarea multor produse care se pot conecta, wireless, la noile iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

„A fost alături de noi mult timp (nr. mufa audio de 3,5mm) […] Este nevoie de curaj pentru a lua această decizie și pentru a face ceva mai bun pentru noi toți.”

– a spus Phil Schiller, vice-președintele de marketing al companiei.

Odată cu renunțarea la mufa audio de 3,5mm, Apple a avut ocazia să lanseze noile căști Apple AirPods care integrează cipul W1 alături de un nou standard de comunicare wireless. Căștile au capabilitatea să recunoască când sunt purtate în ureche, pot fi folosite și ca dispozitiv hands-free deoarece încorporează un microfon dar sunt vândute separat la un preț de 160$.

Noile iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt rezistente la apă având certificarea IP67, au difuzoare stereo (unul în partea de sus și unul în partea de jos) și au același design slim ca și modelele anterioare lansate de companie.

Specificațiile tehnice includ un ecran cu diagonala de 4,7 inci pentru iPhone 7 care afișează o rezoluție de 750×1334 pixeli și un ecran cu diagonala de 5,5 inci și o rezoluție de 1920×1080 pixeli pentru iPhone 7 Plus. Procesorul folosit de cele două dispozitive este modelul quad-core Apple A10 Fusion care promite o performanță cu 40% mai mare față de modelul A9 din iPhone 6s și 6s Plus iar modelul iPhone 7 are memoria RAM are capacitatea de 2GB pe când modelul iPhoen 7s vine cu 3GB capacitate a memoriei RAM. La nivel de stocare internă, Apple a decis să renunțe la varianta cu 16GB așa că noile telefoane vor fi disponibile cu minimum 32GB spațiu intern de stocare.

Ambele terminale folosesc senzori foto cu apertura f/1.8 cu șase lentile și senzori rapizi de 12MP alături de bliț quad-LED, au un unghi mare de captare dar și stabilizare optică a imaginii. Modelul mai mare, iPhone 7 Plus folosește un sistem dual pentru fotografiere care încorporează două camere foto de 12MP, una cu lentile cu unghi mare de captare și una cu lentile de 56mm, sistem asemănător cu cel de pe Huawei P9. Ambele camere de pe spate au funcții de zoom. Camerele foto de pe partea frontală folosesc senzori de 7MP cu funcții HDR, panoramă și detecție a feței.

Alte specificații tehnice mai includ Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth 4.2 LE, GPS, A-GPS, GLONASS sau NFC cu suport doar pentru Apple Pay iar la nivel de senzori avem senzorul de amprentă, accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, compas și barometru.

Noul iPhone 7 va ajunge pe piață la un preț recomandat de aproximativ 649$, același preț cu modelul iPhone 6s cu 16GB spațiu de stocare iar iPhone 7 Plus cu prețul de 769$. Prețurile sunt pentru modelele cu 32GB spațiu de stocare.

Prețurile recomandate pentru accesorii sunt: 9$ pentru adaptorul de la portul Lightning la mufa audio de 3,5mm și 160$ pentru noile căști wireless AirPods care se vând separat.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.