Free cookie consent management tool by TermsFeed

Oficiul pentru Patente si Marci Inregistrate din SUA a publicat ieri patentul cu numarul 8,677,377; acest patent descrie o versiune futuristica a asistentului personal Siri de la Apple ce va oferi suport pentru casa.

Potrivit unor informatii din partea Patently Apple, asistentul personal al companiei va folosi informatii culese si distribuite de senzori pe care utilizatorii le pot plasa in casa pentru a putea oferi ajutor automat in mai multe circumstante.

De exemplu, senzorii se vor baza pe informatii ca „este ora 8 AM„, „utilizatorul este in bucatarie„, „utilizatorul mananca” si multe altele. Folosind ceea ce este denumit „ontologie activa” in patent, Siri poate aminti unei persoane cand este timpul sa isi ia medicamentele sau alte informatii utile ca intalniri sau programari.

Patentul nu ofera certitudinea ca proiectul va fi prezent pe piata deoarece companiile ce dezvolta tehnologie noua, inclusiv Apple, patenteaza diferite proiecte dar nu le transforma intotdeauna in produse.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.