Free cookie consent management tool by TermsFeed

La prezentarea evenimentului WWDC 2015, Apple a dezvaluit urmatoarea generatie a sistemelor de operare pentru Mac si iOS introducand OS X 10.11 El Capitan si iOS 9.

iOS 9

iOS 9 vine cu mai multe imbunatatiri pentru prelungirea duratei de viata a bateriei si reducerea spatiului ocupat de sistem, un mare beneficiu pentru utilizatorii cu dispozitive ce au doar 16GB spatiu disponibil. Siri va deveni mai „inteligenta” iar intreg sistemul a fost actualizat cu functii proactive ce pot ajuta utilizatorii sa isi administreze viata de zi cu zi.

Un nou ecran de cautare din stanga ecranului de start ofera o lista cu cele mai utilizate aplicatii, contacte favorite, recomandari pentru restaurante dar si stiri importante, toate disponibile intr-o clipa. Aplicatia Maps a primit indicatii de directie prin intermediul Transit, Notes vine cu functii noi iar aplicatia pentru stiri este una noua dar si o noua functie multi-tasking ce imparte ecranul, pentru iPad.

OS X 10.11 El Capitan

OS X 10.11 El Capitan a primit numele unui munte bine cunoscut din Yosemite. Noua versiunea a sistemului de operare include imbunatatiri pentru administrarea ferestrelor cu o noua vizualizare denumita Split ce poate afisa doua ferestre fullscreen odata plus imbunatatiri aduse cautarii Spotlight cu suport natural pentru limba alaturi de actualizarii pentru Notes si Harti.

Safari a primit functii noi ca Pinned Sites si un buton Mute ce poate opri sunetului unui anumit tab iar Mail vine cu suport pentru gesturi noi si Smart Suggestions. Cel mai important, El Capitan imbunatateste performanta sistemului facand ca multe taskuri de pe Mac sa fie duse la sfarsit mult mai rapid.

OS X 10.11 El Capitan si iOS sunt disponibile pentru dezvoltatorii inregistrati iar Apple planuieste sa le ofere publicului in versiune beta in luna Iulie. O lansare pentru utilizatorii obisnuiti va fi disponibila in toamna acestui an.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.