Free cookie consent management tool by TermsFeed

S-a vorbit foarte mult despre această achiziție în ultima perioadă și se pare că a devenit oficial. Apple a achiziționat platforma Shazam cu suma de 400 de milioane de dolari.

„Suntem bucuroși că Shazam și echipa sa talentată se vor alătura companiei Apple. Apple Music și Shazam se potrivesc în mod natural împărtășind aceeași pasiune pentru descoperirea de muzică nouă dar și pentru oferirea unor experiențe muzicale inedite utilizatorilor.”

– spun reprezentanții companiei Apple

O investiție de viitor pentru Apple

Suma pare una imensă dar cheltuiala Apple este o investiție foarte bună pentru viitor. Ne putem aminti faptul că Shazam a fost estimată ca având o valoare de 1 miliard de dolari în ultima rundă de investiții. Veniturile companiei au ajuns la 54 de milioane de dolari în anul 2016, potrivit informațiilor disponibile.

Va fi interesant să vedem cu Apple va folosi tehnologiile Shazam sau dacă va continua să ofere suport pentru Android pe viitor. Apple ar putea integra Shazam în Siri oferind asistentului personal capabilitatea de a recunoaște melodiile utilizatorilor fără a fi nevoie de o aplicație separată pentru asta.

Shazam s-a lansat în anul 1999 și a funcționat, la început, printr-un sistem SMS. În anul 2008, a fost printre primele aplicații din noul magazin App Store. Conform statisticilor actuale, aplicația a fost descărcată de peste un miliard de utilizatori din peste 190 de țări, iar zilnic se dau peste 20 de milioane de “Shazam”-uri.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.